zondag 4 april 2010

Het aftellen is nu echt begonnen

7-300x300 Nog 7 dagen te gaan. Volgende week zondag hoop sta ik aan de start van mijn 2e marathon. De 30e editie van de Rotterdam marathon, vorig liep ik er mijn eerste.


Helaas is het groepje HarTlopers iets uitgedund, vanwege blessures (Aad, Marco en Carlo), en hopelijk is Maurice niet genoodzaakt zich bij hen aan te sluiten.
De afbouw na de laatste lange duurloop tijdens de afsluitende etappe van de BMUT verloopt soepel, maar vreemd. Er wordt tenslotte niet veel gelopen.
Dinsdag een stukje (8km – 45 min) losgelopen. De benen voelen prima.
Woensdagavond stond ik als trainer voor de bovenste (loop)groep, wat betekent dat het bij wat in en uitlopen met de groep blijft.
Donderdag het plan opgevat om 15km in mijn beoogde marathontempo (5:30”) af te leggen. Het tempo kwam ondanks de forse kopwind iets hoger uit. Ik had een workout op de Garmin ingesteld van 15km (exclusief in en uitlopen). Met een totale afstand van 19km en een gemiddelde van 5:18” ben ik niet ontevreden. Hier de data (exclusief uitlopen).
Zaterdag sinds lange tijd weer een interval uitgevoerd. 3x (400 – 300 – 200 – 100) waarbij het herstel gelijk is aan de gelopen afstand en de volgende afstand iedere keer 1 sec sneller als de 100 meter tijd afgelegd dient te worden. De data is vanwege de Auto Lap een rommeltje. Gelukkig heeft deze exercitie geen vervelende gevolgen gehad.
Vandaag heb ik een bezoek gebracht aan de RunningXpericience inrunningxperience_large de Utrechtse Jaarbeurs, ontmoette ik Gert, Ruud, Bjorn en Geert, met wie ik, na samen met Gert aan het Ja/Nee spel meegedaan te hebben, onder het genot van een bord pasta (wat anders :-) nader kennis heb kunnen maken. Geert ziet er scherp uit en zal morgen vast en zeker een CIMG0165 mooie prestatie neerzetten.
Ook Ronald en Wouter kwamen nog een flitsbezoekje afleggen.
Ronald staat morgen niet aan de start op één van de afstanden, maar zal er wel zijn om alle andere lopers toe te schreeuwen. Hier kun je lezen waar hij dat zal doen.marathon2010_large Morgen zullen Gerard, Tino en ik als haas onze laatste duurloop voor Loopmaatjesde marathon afleggen. Ans, Pauline en Jolanda (en mogelijke meerdere meelopers) willen de halve marathon binnen 2:10 proberen te finishen.

En morgen zijn het er nog maar….Nog 6 dagen

13 opmerkingen:

 1. Mooi John dat je zo zeker kunt zijn van je deelnamen aan de 30e Rotterdam marathon.
  iets wat niet iedereen kan zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor je het weet mogen wij aan de bak in R'dam maar eerst succes aan de dames morgen. Zal hier in het Friese mijn laatste duurloop doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben er klaar voor!! Gooooo meiden!! En haas John natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. morgen veel plezier.. succes voor Ans... en jij mag nog een weekje wachten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey John maar natuurlijk ook Ans heel veel succes morgen en geniet daar in Utrecht.
  Helaas ben ik er niet bij, maar er zijn zat andere schreeuwers in positieve zin.
  morgen idd nog 6 te gaan en dan gaan we VLAMMEN.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel plezier vandaag op de halve.
  Zie je in de Meern.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga je zien... Hopelijk... Ben zo'n muts met de metro, ik denk dat ik in Londen de weg beter weet dus als je me niet ziet weet je waar het aan gelegen heeft :-/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 2e reactie poging... Ik ga je hopelijk zien want ik ben een enorme muts met de Rotterdamse metro (ik vind Londen een stuk handiger) maar als je me niet spot onderweg weet je waar het aan heeft gelegen :-/ Succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes volgende week! De planning is dat we komen supporteren, dus misschien tot volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. héél véél succes gewenst zondag...duimen maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. You can do it. Nog 7 dagen om je rust te pakken... Gaat echt lukken die 2de

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jajajaja, het echte aftellen is nu begonnen. 'T was gezellig om jullie vandaag nog even te zien. Mooie tijd voor de dames.
  We mailen!

  BeantwoordenVerwijderen