zondag 30 januari 2011

Een lekkere lange

En dan bedoel ik de duurloop van vandaag. De kilometers hebben zich deze maand al aardig opgestapeld en de lustrum webloggersloop was een mooie gelegenheid om met een gezellige groep mensen daar de nodige meters aan toe te voegen. Jeffrey en ik hadden besloten dat de laatste lange duurloop voor de Midwintermarathon er eentje van 30+ moest worden. Een 32-33 km zou mooi zijn.

De route die door Marco en Gert uitgestippeld is hebben we inmiddels 2 keer eerder gelopen met uitzondering van een lusje van 2 km. Dit betekent dat de totale afstand op een kleine 22 km zou komen. Zoals gezegd wilden wij wel daar wel wat extra aan toevoegen. Richard had hetzelfde idee en toen het Jacq ter oren kwam dat wij dit ook van plan waren, was de afspraak snel gemaakt.

Om 10:15 uur stonden Ronald, Gert, Marco, Richard, Jeffrey, Jacqueline, Ans, Claudia, Noah en ik zei de gek op het parkeerterrein van Victoria in Hilversum. Claudia bracht de anderen naar de start (De Generaal) in Baarn terwijl Richard, Jacq, Jeffrey en ik lopend op pad gingen voor onze extra 10,8 km volgens Marco.
Aan een lekker tempo van 10 per uur ging het al pratend en dollend langs de woning waar Petra woonachtig is geweest, Kroymans, Groot Kievitsdal en voor we het door hadden was De Generaal in zicht. De kop is eraf, maar die kop was wel iets meer als 12 km. Iedereen begroeten en kennis gemaakt met degene die we nog niet kenden en dan op pad voor de volgende 24! Inderdaad, ook weer iets meer als gepland.

De instappers zullen zich op c.a. 12 km bij de behoorlijk grote groep aansluiten. Het eerste deel was hier en daar door Gert wat aangepast was bevatte listige stukken bevroren ondergrond met met diepe sporen, oppassen dus.

Op het opstappunt staan behalve de instappers ook vriend en vriendin van Marco (Paul, tevens ex-collega van mij, met zijn Muriel) en Otto (vader Voorthuis) met de verzorging klaar. Een bidon gesponsord door Volvo Buitenweg, de inhoud (H3O pro) door Energiek en Vitaal Petra, een proteïne reep en niet te vergeten de overheerlijke Zeeuwse bolus die Jacq voor alle Pink Ribbon donateurs had meegenomen.

De luiken vallen dicht…..morgen het vervolg derhalve.
Welterusten.

Zo weer wakker, gewerkt, gelopen en gegeten dus nu de tijd om dit artikel te voltooien.

Bij het opstappunt annex drankpost sluiten ook Raymond, Ans, Monique en Jim zich bij de groep lopers aan evenals onze fietsende begeleiding, Annemarie, Esther, Patricia en Otto.
Het 2e en voor 4 lopers het 3e deel van deze unieke lustrumloop gaat in. De paden zijn hier wat vlakker, zachter en breder. We lopen nog steeds door de bossen, de temperatuur is wat gestegen, de groep nog groter en het is nog steeds erg gezellig.

Het beoogde tempo lag iets hoger dan de bedoeling was, maar desondanks kon iedereen bij blijven, hoewel Jeffrey en ik ons tempo niet opvoerden om zo de hartslag op acceptabel Z1 niveau te houden. Garmin piepte inmiddels vrolijk verder…26…27…28…29, de kilometers die ik daags voor zondag reeds had afgelegd waren inmiddels wel enigszins voelbaar, maar leverden geen probleem op. De Hoorneboegse heide was het laatste stuk onverhard op weg naar de warme douches bij sportvereniging Victoria. 33…34….35…36….bij Zonnestraal gaan we het laatste stuk asfalt op en zit de webloggerslustrumloop er bijna op. Op het parkeerterrein aangekomen worden de Garmins gestopt en geven die afstanden aan die variëren van +/- 25 km tot exact 37,3 km op de mijne. Pfff…..in totaal bijna 3:55 uur onderweg geweest, mijn langste duurloop tot nu toe zit erop.

Wat was de douche lekker zeg. Goed geregeld door Marco. Zodoende kon de auto’s gevuld met frisgewassen lopers en loopsters op weg naar De Generaal voor de afsluiting van deze dag. Het webloggerslustrumdiner zeg maar. Met uitzondering van een paar die meteen weer vertrokken kon aangeschoven worden aan de lange tafel. Gezellig dat ook Andrea ondanks het feit dat ze niet mee had gelopen vanwege een langzaam herstellende blessure toch langskwam voor een drankje en een praatje.

Na een prima verzorgd etentje nog wat nagepraat was het rond 17:30 uur tijd om deze tot in de puntjes verzorgde dag, door Marco en Gert, af te sluiten en een ieder zijns weegs weer huiswaarts te keren.

Namen, daar ga ik me niet aan wagen met het risico mensen te vergeten, maar degene die erbij waren zullen hopelijk hetzelfde beleefd hebben als wij, en degene die er niet bij waren, weten in ieder geval wat ze gemist hebben.

Met dank aan de organisatoren voor deze leuke dag, over 5 jaar mogen jullie dat weer op je nemen.

Met deze langste duurloop werd de week afgesloten met de teller op 113 km. Een kort uitlooprondje vanavond waarbij niet meer dan 7 km werd afgelegd, laat de teller voor januari op 386 stilstaan. Een absoluut record aantal voor mij.
Februari zal rustig beginnen aangezien zondag de Midwintermarathon op de planning staat. De bedoeling…..een nog langere duurloop.

28 opmerkingen:

 1. het eerste stuk vind ik al leuk !
  slaap lekker John !
  goed gelopen Ans !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een loopje in 3 delen? Wat een leuk idee... ben benieuwd wat je doel is voor MWM heb er alle vertrouwen in... op weg naar Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het waren flink wat kilometers maar je hebt het fantastisch gedaan. Komende dagen even goed herstellen en dan volgende week in Apeldoorn lekker knallen ! Was erg gezellig en leuk om samen te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Okee, het eerste stuk is al goed. De rest graag zo gedetailleerd mogelijk......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was gezellig gisteren en bovendien een prachtloop! Inderdaad heb je heel wat kilometers afgelegd gisteren. Ben benieuwd naar deel 2 van het verslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. HOi John,

  Leuk om er bij geweest te zijn. Het was al weer een tijd geleden dat ik je gesproken en gezien had. Top hoor dat jullie zo lopen met die kou. En hoe klein is de wereld dat een oud collega later de loop maat wordt van Marco. En altijd leuk om de vrouw te zien achter John die het al zooo lang met je uithoud. Geintje ;-) Nee hoor petje af voor de prestaties van alle hardlopers die dag. Ik zie je vast nog wel een keer.

  Grt Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij kan je nu geen bospad meer zien... De teller tikt aardig door zo, sJohnge sJohnge. Heel leuk dat Ans ook de stoute schoenen heeft aangetrokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Shit man zit ik helemaal in het verhaal en dan stopt het :-) lijkt wel een soap die moet je ook dagelijks blijven volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. slaap lekker... of ben je al weer wakker.. kan het me voorstellen na zo'n mega-afstand

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deel 1 heb ik uit, dus kom maar op met deel 2!

  In zowel deel 2, 3 en 4 was het gezellig je gezien en gesproken te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deel 1 was prachtig... ik heb er van genoten... zowel live als het herbeleven d.m.v. jou verhaal. En ik kan je vertellen... er is prima gedoneerd voor Pink Ribbon.. dank dank dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. John het was weer heel gezellig altijd weer lachen.
  En natuurlijk lekker gelopen.
  Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt
  Tot de volgende keer

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Joepie, het volgende stuk staat erbij. Zo ben ik er ook een beetje bij gewest. Flinke duurloop meneer de Boer en co. Goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ook deel 2 is de moeite waard !

  mooie meters weer !

  texel : the running farmer is coming !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Niet gek dat je ruim 37 kilometer niet in één keer blogt. Ik vond 25 ook al een heel overigens, maar onderweg voelde ik de afstand niet door het mooie gezelschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi verslag John! Leuk dat je erbij was.
  Zie je in Apeldoorn!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. supergezellig en wat hebben we gelachen.. zeker aan tafel!! Was weer leuk jullie te zien.. je hebt toch wel die kus aan Ans gegeven he :)
  Succes met de MWM Johnnie!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het was weer lachen en genieten dat lopen en wat er nog meer bij kwam kijken. Helaas voor mij geen MWM wegens andere verplichtingen dus veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hihi deel 2 is ook leuk, vind het echt jammer dat ik er niet bij was! Jee 37 km, is toch een heel eind en nu het komend weekend weer een marathon, en dan vinden ze dat ik lange duurlopen maak ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooie afstand Broeder, kan me nog een dl herinneren waarin ik de zelfde afstand liep door foute calculatie!!! Mooie verhaal en was dus een leuke dag met heeeeeeeel veel bekende, wie weet ben ik er over 5 jaar wel bij Poeh dat duurt nog lang!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi verslag kerel. Kon er helaas niet bij zijn. Ik zie je zondag in Apeldoorn. Ik hoop dat ik je bij kan houden kilometervreter. Niet normaal zeg even 386 kilometers in 1 maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuke dag John,wat een duurloop weer en nu zondag een marathon als duurloop Puf!!!
  en even 386 km in januari niet normaal zeg groetjes aan Ans en zie ik je misschien nog in Apeldoorn.

  gr. Frits

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie training geweest, lekkere kilometers gemaakt en een prima dag zo met die club webloggers.
  En een km-tottaal voor jan. van 386; het lijkt wel Madness; je zit goed op schema voor die 60 van Texel; alvast veel plezier in Apeldoorn; zal ook weer gezellig zijn en die kms gaan zo makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Was een geweldige leuke dag John. En wat een kilometers, jemig, je gaat als een speer man! Zie je zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Alweer zo'n gezellige loop waar ik niet bij was, het moet niet gekker worden. Ik wist het..tijd, tijd, tijd...maar volgende week ben ik er :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het was een heel gezellige dag, heel fijn om je weer even gesproken te hebben.
  Heerlijk om zo makkelijk je kilometers te kunnen maken, volgens mij gaat Texel op deze manier hartstikke goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk dat in Apeldoorn een paar keer zag. Tot volgende keer.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen