zondag 23 januari 2011

Lekker bezig

Na het vorige artikel is het hier even stil geweest, wat niet betekent dat er niet gelopen wordt, maar er was ff niets bijzonders te melden.

De trainingen in de aanloop naar het, hopelijk succesvol, afleggen van de 60 km op Texel die ons te wachten staan verlopen vooralsnog probleemloos. Nou ga ik jullie niet vervelen met de exacte trainingen, maar de kilometers lopen inmiddels aardig op en de tempo’s tijdens de lange duurlopen zijn wat teruggeschroefd terwijl de hartslag langzaam maar zeker wat aangenamer waarden laat zien.

Het nog langzamer lopen blijft lastig maar dat krijg ik steeds beter onder knie.
DL Baarn - HilversumDe week na de succesvolle spontane haasklus in Egmond stond als pittige week in het schema. Deze werd afgesloten met een mooie lange duurloop over het parcours van webloggerslustrumloop met wat toegevoegde kilometers.
Voor Jeffrey, Kees, Petra, John (die niet de gehele afstand mee mocht van de trainert), organisator Marco en ik een mooie gelegenheid om in prettig gezelschap 30+ duurloop uit te voeren. Een leuk verslag van deze duurloop, met helaas een vervelend einde voor Marco, kun je op zijn blog lezen.
Jeffrey en ik stopten de Garmins op 31 km waarmee mijn weektotaal uitkwam op 98 in 5 trainingsmomenten. Het vertrouwen neemt toe.

Deze week mocht het gas er weer iets af. Met uitzondering van gisteren en vandaag bestonden de trainingen uit relatief korte afstanden. Zaterdag had ik een afspraak met Eva om kennis te maken, een stuk te lopen en natuurlijk heel veel praten over…..hardlopen natuurlijk. Eva zal dit jaar haar marathondebuut maken en zal de komende weken en maanden aan de bak moeten. Tja waarover gesproken wordt tijdens de 2 uur en 10 minuten (volgens haar schema) durende kwebbeltour, eten, drinken, trainingen, tempo’s, hartslag, rust, Garmin terwijl de 21,3 km werden afgelegd.
DL met Eva 22-1-2011Leuk om Eva eens in real life ontmoet te hebben, van goedbedoelde adviezen te hebben voorzien en ervaringen te hebben uitgewisseld. Eva was gistermiddag al snel met het plaatsen van een artikel over onze ontmoeting/duurloop, dus neem zeker even een kijkje op haar blog.

Aangezien er tijdens de 60 van Texel ook op het strand afgezien zal moeten worden besloten Jeffrey en ik onze duurloop van vandaag om te dopen tot een strandtraining. Hiertoe zijn wij om 8:00 uur in de auto gestapt op weg naar Bloemendaal. Onderweg regen en wind…Shit! dat wordt bikkelen. Auto geparkeerd, de iPhone en Garmin op zoek naar satellieten terwijl de wind toe en de regen afneemt. 

DL strandtraining met Jeffrey 23-1-2011We starten tegen de wind richting IJmuiden, bikkelen tegen de wind, maar een mooie vlakke harde ondergrond. Na een rondje langs de haven omgedraaid en het strand weer op mét de wind in de rug. Nu liep het iets gemakkelijker en ging het tempo iets omhoog bij dezelfde hartslag. Bloemendaal komt weer in zicht, maar Jeffrey wilde verder. Richting Zandvoort dan maar en ter hoogte van de rotonde nabij de ingang van het circuit het strand af de boulevard op, nog 2,5 km vechten tegen de wind op weg naar de auto. Op 23 km wordt de Garmin gestopt en zit er weer een mooie, maar pittige training op.
Hiermee komt het totaal deze week op 83 km in 6 trainingsmomenten.

Als afsluiter van dit toch niet zo korte blogje wil ik de Pink Power Pearls nog even bij jullie onder de aandacht brengen. Petra, SONY DSC            Jacqueline en Daniëlle gaan zich in de voorbereiding op en tijdens de marathon van London (Daniëlle) en Rotterdam (de andere 2 dames) zich inzetten om zoveel mogelijk donaties binnen te halen voor Pink Ribbon. Kijk om hun blogs en op het blog van de PPP’s hoe je hun hierin kunt steunen.SONY DSC

24 opmerkingen:

 1. Hèhè, eindelijk weer een verslagje... Pittige weken meneer de Boer. Maar zolang de hartslag naar beneden gaat en het gevoel goed is, dan is er niets mis.
  Het samen lopen in Baarn was zoals gewoonlijk gezellig, dat jullie op de parkeerplaats dan nog 25 rondjes moeten lopen om op 31 te komen is een tikje overdreven. Leuk plaatje van Bloemendaal. Het verslag van Eva zal ik eens gaan lezen.
  Dank je wel voor de extra aandacht voor onze PPP actie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die 60 van Texel gaat wel goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een km's ... helaas hier geen strand om te trainen. Gelukkig wel veel wind en water ( lees motregen) hier in het Noorden. Tja je moet wat om Texel te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou met die km-ers ga je goed! Je maakt behoorlijke km-ers en gemiddeld 5 a 6 trainingsmomenten in de week! Maar je hebt ook wel een uitdaging uitgekozen...60 km op Texel gaat helemaal goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je op het strand van Heemskerk wil kom je trainen kun je altijd hier komen douchen.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lekker weekje met die km John. het gaat goed zo en ga zo door dan wordt Texel zeker gehaald. leuk verslag, dat ik even gemist had de laatste twee weken. ikzelf hebt zaterdag de 20 km grens weer eens gehaald, was een lekker gevoel, alleen vond ik mij hartslag wat hoog. nu de minimarathon in Apeldoorn. ik zie je misschien woensdagavond nog op de baan.

  groetjes Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat je inderdaad lang op een lage hartslag moet kunnen lopen om het 60km vol te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je bent zeker goed bezig.. iedere keer zie ik dat mappy-ding voorbij komen en denk ik : die is goed bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een kilometers kerel. Ga je niet meer bijhouden. Wordt een onmogelijke opgave voor mij. Succes met je verdere voorbereiding. Ga proberen om het eerste rondje met je mee te lopen in Apeldoorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super de Boer .. nee flauw. Ik neem mijn petje af voor je... wat een kilometers. Je bent TOP bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 80+ km weken. Eng veel, maar da`s je wel toevertrouwd.
  Wat is dat trouwens, dat ik minimaal 3x op reactie plaatsen moet drukken voordat ik een code in beeld krijg??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. als je zo doorgaat kun je Texel wel 2 keer lopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De kilometers vliegen erdoor John, je bent lekker bezig. Tot snel! (de 30e?)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Das mooi man en lekker op het strand rennen.
  Ook voor kou zal texel een makkie worden!.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zie je wel..!! Toch Forrest Gump...:)
  En..hoeveel kilometer ga je lopen op Texel?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lekker bezig inderdaad, die updates via Twitter zijn niet te volgen man :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. het is een mooie route en heb er veel zin in !
  je maakt je meters wel John klasse !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. je hartslag omlaag ... je km-aantal omhoog ... je bent goed bezig, John, die 60 worden een makkie voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ben snel met mijn reactie; ik kopieer de kop van je blog:
  LEKKER BEZIG
  De kms lijk je zo makkelijk weg te draven....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. kilometervreter!! Texel dan toch maar de 120? :))

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je bent goed bezig John, ik zie je mischien volgende wek in Apeldoorn,

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Niet alleen kilometers malen, maar ook het strandgevoel al trainen. Die 60 v TExel staat bij velen met een stip aangeduid. Ik zie hem eerder als een training. Hopelijk lukt dat en is hij daar niet TE pittig voor

  BeantwoordenVerwijderen