zondag 9 januari 2011

Spontane haasklus

2010 Werd evenals 2009 afgesloten met de Oliebollenloop op oudjaarsdag. Ook ditmaal weer kleinschalig, simpel, maar gezellig. Dit was er één die met een kleine aanpassing in het parcours wél door kon gaan. De 15 km waarop gestart werd was vanwege de aanpassing iets langer (15,6 km) werd in 1:16 naar tevredenheid afgelegd. De laatste hardloop kilometers zijn hiermee een feit. Een oliebol na afloop en weer naar huis.

In de middag voel ik een verkoudheid opkomen die er in resulteert dat het oude jaar in bed wordt afgesloten evenals het begin van 2011.
Op nieuwjaarsdag kan desalniettemin zonder problemen met Petra en Jeffrey een tempoloop van 13 km afgelegd worden, en wordt tevens afgesproken de volgende dag een LSD uit te voeren. Het werd een 
B – V (Bodegraven – Vleuten). Falco had ook wel zin in een rustige duurloop en sloot zich derhalve bij ons aan. Het werden 26 gladde kilometers die gelukkig door allen rechtop zijn afgelegd.

Ondanks de verkoudheid ben ik in staat geweest de bovenstaande trainingen zonder noemenswaardige problemen uit te voeren, maar maandag en dinsdag houd ik noodgedwongen toch rust. Woensdag worden de 15x 400 ingekort naar 12 die overigens boven verwachting goed gaan, snelste in 1:37 en de langzaamste in 1:43.
Donderdag en vrijdag was er domweg geen tijd om te trainen, maar zaterdag stond de fotoshoot van de PPP’s gevolgd door een duurloop door het trainingsgebied van Tiny op het programma.

Pim en ik vulden elkaar wat mij betreft prima aan en de Pink PowerSONY DSC            Pearls lieten zich van hun beste kant fotograferen. De onthulling wordt door de dames, Petra, Jacqueline en Danniëlle wereldkundig gemaakt dus meer kan ik er niet over kwijt. Maar een teaser wil ik jullie niet onthouden.

Na de shoot was het de hoogste tijd om door Jeroen en Tiny door hun trainingsgebied (de Maashorst) rondgeleid te worden. Maurice die langzaam terugkomt van zijn rugproblemen was ook van de partij. Na een kleine 10 km nam hij het verstandige besluit te stoppen nu het nog goed ging. De 16,2 km werden door een prachtig gebied afgelegd, natte voeten gehaald, geklommen en gedaald in een relaxt tempo. Vanwege andere verplichtingen hebben Petra, Pim en ik de overheerlijke soep van Sjan moeten missen, maar volgens mij krijgen we nog wel een kans.

Maurice heeft vorige week zijn startnummer voor de halve van Egmond aangeboden vanwege eerder genoemde rugproblemen. Ik heb getwijfeld vanwege de drukte tijdens de halve marathon en anderzijds mijn verkoudheid.
Gistermiddag besloten definitief de halve de lopen.

IMG_0577Veel te laat vertrokken, onderweg contact gehad met Jolanda van wie ik wist dat zij de afstand in c.a. 2 uur wilde afleggen. Meteen afgesproken samen op te lopen met misschien haar beste halve marathon tijd te verbeteren. Gerard had ik inmiddels, tot zijn verbazing (of toch weer niet), op de hoogte gebracht van mijn aanwezigheid. Bij de sporthal ontmoet, omgekleed en op zoek naar Jolanda. Gevonden!!….in het laatste startvak, waar wij wachtend op het startschot kennis maakten met Jaco en deze halve marathon definitief een haasklus werd.

Voor een tijd onder de 2 uur zouden de eerste kilometers net onder de 6’’ gelopen worden. Jolanda kon het tempo goed aan en op het strand liep het tempo langzaam maar zeker op lopers passerend en rechts van ons houden zodat de wind van zee ons geen parten speelde. De autolap was ik vergeten in te schakelen dus werd op gevoel en op aangeven van ons konijn gelopen. Gerard en ik wisselden regelmatig van positie om Jolanda uit de wind te houden, de weg vrij te maken of domweg af te remmen.

Op het strand was ons konijn wat stilletjes, maar bij de strandopgang naar de duinen kwam er tekst uit….zo eindelijk van de klote strand af. Door de duinen werd er wederom een tandje bijgeschakeld ondanks de smalle paden en korte klimmetjes.

Volgens mijn Garmin was de afstand slechts 20,9 km die in sectieDSC09801 van 5 km de volgende tijden te zien geven 28:50, 27:45, 26:31, 25:52 en de laatste 900 meter in 4:11 wat neerkomt op 1:53:12 volgens mijn 310 en 1:53:09 volgens de officiële uitslag. Hoe dan ook een dik PR voor de blonde Brabantse schone. Missie geslaagd en lekker gelopen met een zonnetje op onze bol en koude wind langs de mutsen. Ans voelde zich niet lekker, maar was er toch bij en heeft de camera ter hand genomen.

Klik hier om nog meer foto´s te bekijken.
Gelukkig was ik op tijd fit om aan deze halve marathon deel te nemen en samen met Gerard Jolanda aan een pr te helpen terwijl ik toch nog wat kilometers in de benen kreeg deze week.

En nu weer gewoon aan de bak met de trainingen. Voor je het weet is het tenslotte 25 april.

26 opmerkingen:

 1. Het gaat goed met kilometers maken opweg naar Texel. En dan pak je zo nu en dan natuurlijk gewoon een haasklusje mee.
  De fotoshoot was super en het resultaat is fantastisch... bedankt daarvoor !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij was ik niet de enige die gisteren een leuke dag had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Top man dat je er bij was. Voelde me al zo eenzaam in Egmond. Lekkere tijd gelopen op het toch zware parcours. Voor mij is de tijd ook ruim 10 minuten sneller dan vorig jaar.
  Bedankt voor deze topdag. Toch weer een mooi haasklus afgeleverd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was jouw naam vandaag haas, of de mijne ???? Twee prachtige dagen achter elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn leuke klusjes en lekker gelopen. Mooie strandfoto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben bijna jaloers dat ik er niet bij was... grrrr, maar mijn tijd komt nog wel! Prachtige tijd, waar mag ik tekenen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. met twee van die tophazen kan Jolanda niets anders dan een PR lopen! Goed gedaan Johnie en Gerard!!

  Zei ze dat echt: "eindelijk van dat klote stand af"... oefff, dat wordt nog wat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Door bos of over strand, verkouden of gezond, jij loopt Texel lichtvoetig rond!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk verslag weer, ben wel een beetje nieuwsgierig naar de foto's van de pearls...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog even en je krijgt een echt 'Hazen'pakje! Heel mooi gedaan, na een snotweek met toch veel kilometers.
  Ik kwam er net achter dat de man van mijn vriendin ook 1.53 gelopen heeft, eens kijken of hij tussen de foto's zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aha nu weet ik waarom we je niet in Soest hebben gezien. Je liep voor de oliebollen.

  Een haas die oliebollen eet! nog nooit van gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi weekend John en lekker begonnen aan 2011.
  het gaat maar door. een mooie tijd en voor jou een lekkere training.succes verder en zie je misschien woensdagavond op de baan.kletsen we verder.

  gr.Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het was geweldig om onverwacht deze halve marathon te kunnen lopen met maar liefst twee fantastische hazen..!!
  Op het strand was ik inderdaad 'n beetje stillekes...maar ik was mijn spontane inschrijving voor de Ultimate Low Tide Mararhon aan het overdenken...had ik nu wel of geen spijt..? En jij en Gerard kletsten zoveel dat ik er niet tussenkwam...:)
  Ik heb een geweldige middag gehad en vond het erg gezellig om jou en Gerard eindelijk te ontmoeten....zonder jullie had ik noooooit zo'n mooi pé-èrreke kunnen lopen!! Bedankt..!!
  Volgende keer wèl samen douchen..?
  Liefs,
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi verslag John en leuk om je de hand te hebben geschud.Als ik ooit eens een haas zoek..... :-)Ga je vaker zien dit jaar gok ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. weer een lekker vol weekend. gelukkig niet al te ziekies. en mooi haaswerk met Gerard.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Druk loopweekend. Gaat lukken eind april!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Konijntjes voelen zich in de duinen nu eenmaal meer thuis dan op het strand.
  Je loopt gewoon lekker door, ondanks de verkoudheid, en blijft lekker kms maken in de voorbreiding op texel. Helemaal mooi als je dat kan combineren met dit soort klusjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Als een duveltje uit een doosje: Daar is John weer!
  Stiekem toch mee doen. Jammer dat we daar te laat achter kwamen, anders hadden we nog wel even gewacht. Goed werk als haas met een PR voor Jolanda!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik kwam ook 200 meter te kort. Maar goed. AL met al liepen er veel bloggers, we hadden wel een meeting kunnen organiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En wat zijn ze mooi geworden. Ik heb al veel reacties op Facebook en Hyves gehad. Thanks thanks thanks

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het was weer gezellig begrijp ik! En gelukkig niet onder al te barre winterse omstandigheden, hoewel dat wel een beetje bij Egmond hoort. Mooi haaswerk en de volgende keer dus wel gezamenlijk douchen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je hebt weer goede zaken gedaan Broeder, een konijn aan een PR helpen is toch echt dankbaar werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie prestatie en mooi haaswerk. Verkoudheid loopt weer met een sisser af. Lekker doortrainen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. mooi bezig en tof haaswerk zo te zien, van de gladde wegen zijn we even verlost !

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooie haas(t)klus heb je gedaan, en dan met zo'n pr voor je "volgster". Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Iedere 5K ging sneller daar in Egmond. Niet het minste verval, dat belooft voor de toekomst

  BeantwoordenVerwijderen