zondag 13 november 2011

De Lintloop Max

De Lintloop is al diverse keren georganiseerd waarbij de maximale afstand 10 km bedroeg. In de tussentijd vorderde de aanleg van Het Lint gestaag waardoor het wachten was op het moment waarop de afstanden verlengd konden worden.

Met de Lintloop Max was dat vandaag een feit. Misschien tot teleurstelling van lopers die juist voor de kortere afstand afkwamen, maar tevens een hoop andere lopers aantrekkend. Dat de organisatie steeds beter (lees professioneler) wordt blijkt o.a. uit het feit dat er nu een heuse tijdswaarneming middels Champion chip plaatsvond, de groene voor de na-inschrijvers.

Lintloop Max. Of het Max nu slaat op de maximaal te lopen 10 Engelse Mijl, feit dat een deel van Het Lint Maximapark heet of dat de sponsor Max Mulders van MCM Advies, is mij niet duidelijk geworden.

In de dagen ervoor getwijfeld over de te lopen afstand en of ik überhaupt zou starten. Ans had zich reeds van te voren ingeschreven voor de 5 EM, maar ook bij haar twijfel, aangezien zij wat last van de enkel had. ‘s Morgens voelde het goed genoeg om het vandaag te gaan proberen. Op naar Vleuten dus.

Bij aankomst op het parkeerterrein herken ik @RunNes en @RubenRent van de verslagen van Ronald of succesvolle haasklussen en hun eerste marathon in een toptijd.
Ronald die overigens ook kwam opdagen op jacht naar een pr op de langste afstand van vandaag. Binnen lopen we Ruud tegen het lijf, die voor een mooie tijd op 5 EM zal gaan.

De dames (Else en Jenne) van hiphardlopen waren ook vandaag weer aanwezig met hun “Not for boys” kleurige hardlooprokjes, sleeves, sokken etc. Een praatje en toen besloten om voor de 10EM te kiezen, we zijn er nu toch.
Aangezien dit een thuiswedstrijd is die ook nog over een parcours gaat waar ik vaak loop, kom je vanzelfsprekend een hoop bekenden tegen. Loopmaten Jeffrey en Tino waren ook aanwezig, kozen eveneens voor de lange afstand.
Tempo, ja op welk tempo gaan we weg? Geen idee, alles voelt prima, de dagen na de Berenloop zijn heel rustig (op loopgebied althans) verlopen, maar ik weet niet wat mogelijk is.

Lintloop Max, 13 november 2011

Eerst Nesrine, Ruben, Ruud en Ans succeswensen voor hun start. Ruim 390 lopers gaan om 11:40 uur van start voor 1 rondje Lint.
Ronald, Tino en ik lopen een stuk in alvorens ons naar het startvak te begeven, Jeffrey zie ik niet staan op het moment dat het startschot klinkt en we op weg gaan voor de eerste ronde. Ronald is al snel aan de horizon verdwenen, Tino en ik lopen de eerste kilometer nog samen en Jeffrey….die zien we pas aan de finish weer.

175 Lopers op de langste afstand vandaag betekent dat de 2e rondje enigszins eenzaam afgelegd zal moeten worden. De eerste 8 km leg ik in 35:24 af, oef…dat is de koers die aanhield op weg naar mijn 10 km pr in Maarssen, gaat dat niet te hard vraag ik me af. Even het tempo iets laten zakken, wat nog geen 200 meter duurt. Op de plekken waar “overgestoken” dient te worden staan bijna allemaal bekenden van wie ik de aanmoedigingen dankbaar aanvaard. Johan loopt in de 2e ronde een stukje mee. Marloes (collega trainer van Athletic Point) loopt al enige tijd voor mij en op c.a. 3 km van de finish komen we even samen te lopen. Marloes, de uiteindelijke winnares bij de dames, laat een gaatje vallen, maar finisht even later op slechts 33 seconden na mij.

Achter de finish staat een verbaasde, weer een pr rijkere Ronald nadat hij de speaker heeft horen roepen dat ik eraan kom. Ronald is 6 minuten voor mij als 6e gefinisht in 1:03:04. Mijn eindtijd is 1:09:09, een verbetering van 3 minuten en 23e plaats.

Ans heeft gelukkig geen hinder van de enkel gehad en liep de 5 EM in 45:05. Op 2 km van de (mijn) finish moedigt ze mij aan om er aan de streep weer te staan.

Tevreden met dit resultaat is het nog een gezellige boel de kantine van Desto waar nog met velen nagepraat wordt. IMG_0041
Complimenten voor de organisatie van de Lintloop Max, mede door de grote opkomst en ideale weersomstandigheden was het een geslaagd evenement.

Onderweg maakte Wout Heslinga deze foto.

De data van vandaag staat hier.

20 opmerkingen:

 1. Jeetje man waar stopt het? Wederom een PR. En dat een week na een pittige marathon. Het lijkt bijna vanzelf te gaan bij jou. Gefeliciteerd John.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een superdag!! Leuk om iedereen weer ff te zien.. en jou vooral.. altijd lachen met Johnnie!! en man, wat liep je goed!!!! Proficiat toppeRRRRR

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar ben jij de laatste tijd mee bezig, super man wat een geweldige tijd weer gefeliciteerd echt geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk ongelooflijk (en ongehoord?); 1 week na een snelle PR op de marathon, alweer zo'n PR-verbetering op de 10-mile; het getuigd van de blakende vorm waarin je verkeerd.
  leuk om jou en Ans (naast de anderen) weer even te spreken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. of ik bij de eerst volgende loop samen je veters mag strikken.....
  damn.... Pr op Pr.....
  ben je van een andere planeet ofzo?
  gefeliciteerd vriendje !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het regent PR's hier! Gefeliciteerd wederom!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje zeg, onwijs en natuurlijk gefeliciteerd met deze super PR.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was Verbaasd hoe heb je mee herkent :) !! Het was leuk om jou te ontmoet op zondag en echt wow over je tijd na de marathon!!! Gefeliciteerd met je PR!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe doe je het? Gewoon 3 minuten eraf lopen is niet niks!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Doe even normaaaaal!!! Ik dacht dat je de korte afstand zou lopen? Niets is veranderlijker dan John de Boer! Goed gedaan hoor, alweer een PR. ou er toch eens mee op....lol. Hmmmm, komt zeker door dat stuk appeltaart....Jammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed gedaan alweer! Gefeliciteerd met je PR.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Welja en doe er nog maar één ;-) ... PR. Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waar al die marathon trainingen al niet goed voor zijn. Gefeliciteerd John met deze mooi pr.

  ps: voortaan ben ik te volgen via onderstaande feed:

  http://www.dutchroadrunners.nl/profiles/blog/feed?user=3pzaz1pk37j79&xn_auth=no

  BeantwoordenVerwijderen
 14. tja. het blijft maar doorgaan ;-). geweldig John. Lekker doorgaan en zorg dat alles heel blijft. Dan kan je nog veel meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dag Broeder, je blijft me verbazen met jou prestaties. Gefeliciteerd vriend ToP gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gezellige boel daar en een hoop mooie tijden gelopen. Net ff gekeken maar je hebt me ingehaald;-) proficiat met dit mooie PR.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Allen,
  Hartelijk dank voor jullie felicitaties.

  @Gerard,
  Het zal zeker niet eeuwig blijven duren.

  @Ronald en Richard,
  Ik mag niet klagen ;-) Hoewel er natuurlijk gewoon keihard voor gewerkt moet worden.

  @Ruud,
  Misschien wel iets te hard zo kort na de marathon.

  @Marco,
  Ik heb hele handige veters van vetersopmaat.nl ;-)

  @Ness,
  Een opvallende verschijning als jij is gemakkelijk te spotten/herkennen.

  @Jan,
  Keihard trainen, een fit en vitaal lijf. 1+1=3 ;-)

  @Petra,
  De lange was te verleidelijk ;-)

  @Broeder Richard,
  Wij zitten nog steeds dicht bijelkaar.

  @Claudia,
  Dat is maar 1 afstand ;-) Op de overige kijk ik je alleen maar op de rug.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. proficiat nog met je PPPPPPRRRRRRR John,ze blijven komen nu,geweldig en door gaan.

  groetjes Frits

  BeantwoordenVerwijderen