maandag 28 november 2011

‘T was niet voor niks

….of toch wel?
Gisterochtend gingen Ans en ik al bijtijds op weg naar Geldrop waar wij voor de derde keer op rij aan de start zouden staan van een afstand bij Tisvoorniks.
Na de Lintloop Max heb ik wat gas teruggenomen, maar is er nog steeds met regelmaat getraind. Over die training gesproken, vorige week woensdag voelde in de laatste serie van de interval mijn achillespees was geïrriteerd aan. Geen echte pijn, maar genoeg om mij te doen besluiten niet naar huis terug te lopen na de baantraining.
Een dag later was de irritatie echter weer verdwenen en besloot ik een hele rustige duurloop van 1,5 uur uit te voeren. Na een uur onderweg te zijn voelde ik nu wat irritatie aan mijn linker scheenbeen opkomen. Shit!!..wat krijgen we nou? Ik was al op de terugweg, het werd al aardig frisser als het moment waarop ik vertrok, dus de laatste paar kilometer de irritatie pijn maar even vergeten en zo rap mogelijk naar huis.

Het gevoel werd er ondanks de douche en het ijzen niet veel beter op en ook vrijdag heb ik nog met een flink geïrriteerd scheenbeen rondgelopen. Dat dit weleens zou kunnen betekenen dat ik dit jaar niet aan de start in Geldrop zou kunnen verschijnen, had ik al een beetje ingecalculeerd. Niets riskeren!

Zaterdagochtend een testloopje gepland om vast te stellen hoe het ervoor staat. En….evenals de irritatie van de achillespees was ook nu de “pijn” volledig verdwenen. Het testloopje werd een tempo duurloop(je) van c.a. 9 kilometer.
Petra werd op de hoogte gebracht dat ik zondag haar loopmaatje zou zijn tijdens haar eerste halve marathon na een periode van blessureleed en gecontroleerd terugkomen.

Over de halve marathon zelf kan ik vrij kort zijn, zoals we tijdens 2 eerdere edities waar wij bij aanwezig waren, was de organisatie TOP, en dat was dit jaar niet anders. En dat allemaal voor helemaal NIKS!
Petra tisvoorniks 2011Petra liep gewoon weer als vanouds en ook als vanouds hadden wij tussen het gebabbel weinig woorden nodig om het tempo van tijd tot tijd iets te drukken, samen tegen de wind in te beuken, van de mooie omgeving te genieten en deze halve tot een mooie comeback van te maken. En terug is Petra zeker, gezien het gemak waarmee er 1:52 op de klok gezet werd. Het plan de opdracht van een tijd tussen 1:55 – 2:00 hebben we helaas niet uitgevoerd. Maar gelukkig geen vervelende reactie die erop zou kunnen duiden dat er te hard gelopen is, dus gaat Petra op weg naar de volgende halve marathon, die zeker weer een tandje sneller afgelegd zal worden.

Ans had voor de 15 kilometer gekozen. Van start met Esther, maar na een kilometer of 2 waren zij elkaar uit het oog verloren en dus “alleen” verder. Ondanks de zandpaden waarop ze zich absoluut niet kon vermaken was zij na 1:24 weer binnen.

Na de warme douche was er traditiegetrouw een gezellige nazit in het wijkgebouw met een hoop bekenden. Teveel om op te noemen en het risico namen te vergeten.

“T was dus voor niks, maar zeker niet voor niets.

16 opmerkingen:

 1. Het was weer een prima loopje daar in Geldrop.
  Leuk jullie weer gezien en gesproken te hebben!
  Volgend jaar weer?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een van de betere loopmomenten van het jaar. Ik ben er erg graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze staat op mijn verlanglijstje ooit, maar ja, keuzes maken. Dit weekend was de keuze gevallen om de Utrechtse Heuvelrug te bedwingen. Wat zeker ook een aanrader is (ook gratis trouwens, maar danook geen verzorging ed)

  Jammer dat je lichaam even wat anders zegt dan je wilt. Een goed nachtje slapen en weer fris volgende week kilometers maken. :)

  gr

  Thierry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi haaswerk weer John. Het is goed dat Petra weer back is. Heeft lang genoeg geduurd. Wel vervelend dat die kleine pijntjes komen opzetten. Hoop dat het hierbij gebleven is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat je archilles irritatie snel weer helemaal weg is, leuk initiatief zo'n 't is voor niks loop!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Top werk verricht Broeder, en weet zeker dat het een pracht kwebbeltocht is geweest met Peet.
  En wat ook heel erg fijn is....... dat de pijntjes weer verdwenen zijn. Gewoon lekker doorgaan. Zie Je snel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. JOHN!!! Mijn held, het was weer, zoals altijd, supergezellig om met je te lopen. Helemaal superbedankt dat je bij me bent gebleven en dat we 'gecontroleerd' gelopen hebben' Hebben we ook, behalve die km's tegen de wind in.... Het was super, het ging super en ik ben superblij met deze tijd! En nu....heb ik gewoon NERGENS last van. Vanochtend 30mins gelopen, net gespint en gepumpt...geen last! Peet is superblij! Kusss

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig hebben de "irritatie's" niet verder doorgezet en heb je lekker gratis en voor niets kunnen genieten van een gezellige loop met Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gelukkig alemaal weer goed gekomen en een mooie loop in dat Geldrop.ook Ans blijft lekker bezig voor straks Rotterdam

  groetjes Frits

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie loop daar in Geldrop, en natuurlijk een mooie prestatie van Petra, is weer helemaal terug!
  en hopelijk verder geen last meer van die kuiten en pezen.
  'k zie je binnenkort

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jullie hebben samen een mooie tijd neergezet en dat helemaal voor niks. Klinkt als een hele leuke loop, maar voel helemaal mee met Ans en de zandpaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja met Petra naast je is het op en top genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. gelukkig geen blessure die doorzet, zeker na een marathonperiode ligt die altijd op de loer. Gezellig allemaal weer als ik dat zo lees. Heb je gekletst? Met Petra? ga weg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. je bent weer goed bezig topper !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nu ik je stukje gelezen heb vind ik het extra jammer dat ik er niet bij kon zijn. Volgende keer beter.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jammer dat ik er niet bij was. Vooral nu ik je stukje gelezen heb.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen