zaterdag 31 maart 2012

Road to Rotterdam 2012

De stilte op mijn blog betekent helemaal niet dat er stilgezeten word, maar ik heb simpelweg te weinig tijd (gehad) om jullie van mijn activiteiten op weg naar Rotterdam op de hoogte te houden. Ook het lezen van andere blogs en sociale contacten schieten er een beetje bij in.

Maar ik kan jullie geruststellen, de road to Rotterdam 2012 verloopt naar wens. Het schema dat in blokken van 4 weken door Fred is opgediend werd smakelijk verorberd en nog steeds zonder pijntjes of blessures afgewerkt. De nadruk lag/ligt voornamelijk op kwaliteit en tempo. Veel lange duurlopen zoals ik gewend ben uit te voeren zijn er niet geweest, maar ik zou de hardlopendeboer niet zijn als er niet 1 of 2 ietsjes langer gelopen werd als voorgeschoteld. Ik heb ze gelukkig zonder problemen verteerd. De afbouwweken zijn in zicht, de teller staat deze maand op 302 en het eerste kwartaal gaat met net iets minder als 900 km in het tweede over.

rotterdam20marathonDe eerste kilometers van April zullen een snelle 10 km bevatten. En wel morgen. Voluit, maar zonder onnodige risico’s leeglopen. Een verbetering van mijn beste 10 km tijd wellicht. We zullen het zien en jullie zullen het zo snel mogelijk hier kunnen lezen.

De Rotterdam marathon gaat over 14 dagen van start, maar een week eerder zullen vele bekende (al dan niet digitaal) van start gaan voor hun marathon in Utrecht. Een aantal zullen er debuteren op de klassieke afstand, anderen zullen er hun zoveelste marathon lopen. Een bijzonder debuut zal het zeker voor een loopster worden die ik een paar weken geleden voor het eerst in Alphen heb ontmoet. Bezoek haar blog maar en lees haar verhalen. Ze is beter bekend als Running Repel.

Mijn loopmaatje zal dit jaar in Utrecht van start gaan in een poging om zijn beste marathontijd aan flarden te lopen, en ik zal hem van zo dichtbij mogelijk proberen te begeleiden.

Afgelopen donderdag had ik een loopdate met Ronald en Sylvia, met wie ik in Rotterdam van start zal gaan. Even leek het erop dat ik deze trioloop moest laten schieten, maar iets later als afgesproken kwam ik op de afgesproken plaats aan. Begroeten, omkleden en gaan. De bedoeling: circa 15 km op marathon tempo. Ronald liet ons eerst een kilometer inlopen om vervolgens het tempo op te voeren. Kletsend vlogen de kilometers voorbij, prima temperatuur en een stevig windje dat ons met uitzondering van het stuk langs de N11 weg parten speelde. Na 18 km zijn we weer terug op de plaats waar we gestart zijn, is een ieder tevreden en bijgepraat over de voorbereiding van de ander en nemen wij alweer afscheid. Een lekkere en gezellige training die ook weer bijdraagt aan het goede gevoel en vertrouwen geeft.

Gezien het aantal aanwezige en van start gaande bloggers, tweeps, lezers en lezeressen van diverse blog en/of twitter, zal ook dit jaar traditiegetrouw een meet and greet plaats vinden voordat wij het 42 km lange Rotterdamse parcours onveilig mogen maken.
Ook dit jaar zal dat weer voor het politiebureau op nog geen 200 meter verwijderd van de startvakken. Loop jij mee, of ben je er al toeschouwer/supporter bij? Kom dan even langs het ontmoetingspunt. Tussen een uur en 30 minuten voor de start kan nog even “ontspannen” gemeet and greet worden.

En om in de sfeer te blijven.

ABN AMRO Marathon Rotterdam from Like2Run on Vimeo.

Update 1 April

Het leeglopen in Dordrecht is gelukt, een pr en sub 40 op de 10 km helaas niet. Ans en ik hebben Monique opgepikt en lopen rond 12:00 uur de sporthal binnen waar we al snel Jacq ontmoeten, die ook zal starten, Broeder Richard, die even langskomt aangezien we zo dicht bij hem in de buurt zijn, Hans en Gudy, die eveneens de 10 zal lopen.DDD2012d_031

De VP stond ingesteld op 3:59/km dus veel ruimte om na het startschot te treuzelen was er niet. Ik was opgewarmd door wat in te lopen en wij stonden beschut onder het viaduct. De eerste kilometer gaat in 3:58, maar voelt veel sneller aan, kilometer 2 licht na 4:06 op gevolgd door nummer 3 weer in 3:58. Ik voel mijn benen vollopen en heb het nu al zwaar,…WTF…tussen 3 en 4 moet ik even wandelen en is het al meteen duidelijk dat een sub 40 er op deze manier DDD John_1niet in zit. Inclusief de korte wandelpauze gaat de 4e in 4:23, maar is de koek op. Het lukt me niet meer om onder of in de buurt van 4:00/km te komen. De kilometers worden voor mijn gevoel als een jo jo (qua tijd) afgelegd. 4:17, 4:12, 4:12, 4:12, 4:19, 4:16 en 4:07 als afsluiter. Ik finish teleurgesteld, kom weer op adem en probeer het van me af te zetten. Ik heb alles gegeven maar als afsluiting van de trainingsweek en op weg naar de afbouwperiode zat er gewoon niets meer in.
De netto tijd was uiteindelijk 42:22, toch nog goed voor een 13e plaats in mijn categorie. Als dit het enige kuiltje on the road to Rotterdam is, kan ik ermee leven.DDD2012h_043

16 opmerkingen:

 1. Jij gaat knallen in Rotterdam!! Ik zie je bij het meetingpoint!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alvast véél succes in Rotterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes Johnnie! Remember it is only 10 water stops ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Komt wel goed in Rotterdam denk ik. Kom misschien wel even kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om jullie vandaag te zien en te spreken. Ondanks dat je vandaag even in een klein dipje naast me zat na afloop, gaat het helemaal goed komen op 15 april.Succes met uitrusten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij weet ook dat een 10 km lopen heel iets anders is dan een marathon. De gooie periode en de voorbereiding gaat zich uitbetalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk jullie even te zien en te spreken gisteren in Dordt. Ach ja voor jou was het ff "hoe dichter bij Dordt hoe ...." :-). Dus in Rotterdam loop je de sterren van de hemel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch snel en zo snel heb ik nog nooit gerend!.
  Ga je zien in Rotjeknor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat een 10km-PR er niet in zat; misschien ook een sneller parcours opzoeken (bruggetjes, kinderkoppen zi ik op de foto's, wel mooi, maar niet snel)?
  Anyway, voor R'dam geen enkele bedreiging. Je voorbereiding was voorbeeldig; dus ik verwacht veel van....., en je kan het!
  Succes, maar vooraf zie ik je bij het meetingpoint

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Slechte repetitie is een goede generale, of hoe gaat dat gezegde?? Ik heb er alle vertrouwen in dat het 15 april helemaal goed gaat komen!!
  Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mega veel succes in rotterdam, ik weet zeker dat je je doel haalt, je zal veel lopers jouw hakken laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie tijd kerel. Wel niet wat je gehoopt had maar erg snel. In Rotterdam moet het gebeuren kerel. Heb er allen vertrouwen in.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Komt helemaal goed in Rotterdam. Heel veel succes, wordt een mooie dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het gaat helemaal goed komen met jou in Rotterdam!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. het was een leuke loop zo met z'n drietjes!! In Rotterdam gaan we er een feest van maken. Jij loopt ONWIJS goed!! ... ga jij mij binnenkort maar hazen! :) tot zondag!

  BeantwoordenVerwijderen