maandag 30 april 2012

Singelloop

De eerste maanden van het jaar stonden volledig in het teken van een mooi resultaat op de marathon. Ondanks het uitblijven daarvan is een paar weken van het even niet “moeten” best fijn, maar stilzitten is nou eenmaal niet echt mijn ding. Vandaar dat ik de afgelopen week niet gericht getraind heb, maar gewoon liep als ik daar zin in had. Echter, ongemerkt is het toch nog een week van c.a. 60 kilometer geworden. Het totaal wordt aardig opgekrikt door de duurloop met een loopster uit de omgeving.

Koninginnedag, bijna ieder jaar mooi weer en bijna elk jaar deelname aan de Singelloop in Wijk bij Duurstede. Ans loopt al dagen met een hardnekkige hoest en besluit niet van start te gaan maar de camera ter hand te nemen en collega trainer Frits start vandaag op de 5 kilometer. Zaterdag was er contact met Christel over deDSC00086 mogelijkheid samen de 10 te doen. Gaan we samen een aanval doen op haar pr? Hmmm…het mooie/warme weer en de vele kilometers de laatste tijd doen haar besluiten niet te hard van stapel te willen lopen. In gepaste loopkleding stonden wij om 12:00 uur aan de voet van de dijk klaar voor de start. Start, fluitje, de dijk op, 300, 400, 500 meter, te hard…..1 km, 4:24.

Tempo iets laten zakken, kilometer 2 in 4:43, een stuk beter maar de warmte speelt Christel parten, dus laten we het tempo nog iets DSC00129zakken en lopen de volgende 2 in 4:53 en de overige net onder de 5 minuten per kilometer. De Singelloop, 5 rondjes, niet al teveel deelnemers, maar wel gezellig. We gaan de laatste ronde in en ik probeer Christel mee te krijgen om de dame voor ons in ieder geval nog te passeren, wat ook lukt met een laatste kilometer in 4:39. We passeren het tijdpoortje na 48:18, wat later een eerste plek in haar categorie blijkt te zijn. En wij nog denken een prijs voor het koppel in de opvallendste en toepasselijkste kleuren in aanmerking te zullen komen.

DSC00092

De overige foto’s staan hier.

10 opmerkingen:

 1. hihi nu weet ik dus nog niet of het gelukt is om Christel een PR te laten lopen..!! ;-))
  Maar dat jullie een prijs verdienen is duidelijk na het bekijken van de super mooie foto's van Ans!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijkbaar kruipt dit rokje op. Had je wel even kunnen zeggen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nice Orange and Nice pic from Ans! Jammer dat Ans niet lekker voelt! Happy Queen's day :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor de liefhebber: Naar beneden scrollen voor nog wat hardloopfoto's van de Singelloop.

  http://dirkjankraan.com/?p=2223

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Woehee, leuk oranje setje! Als ik dat geweten had, was ik komen kijken. Lekker weer, tig rondjes om de kerk.... Wat Kees zegt, de majesteit is trots op je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ehm..beter lezen Peet, Johannes dus....excuses.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schijnt idd een leuke loop te zijn in Wijk; lekker weer was het idd, voor topprestatie (PR)wss te warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik kom net bij Christel's blog vandaag.. goed gedaan (Oranje)haasje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dit maakt 15/4 vast weer een beetje goed

  BeantwoordenVerwijderen