dinsdag 10 april 2012

Van 030 naar 010

Het paasweekend ben ik druk in de weer geweest op en rond de 030 (Utrecht) marathon. Op zondagochtend een duurloop in Z0 van 75 minuten alvorens de handen uit de mouwen te steken rondom het Jaarbeurscomplex. Het weer was prima met een graadje of 13 en het zonnetje erbij. De meesten die de volgende dag van start zouden gaan hoopten op dezelfde omstandigheden een dag later, en ik met ze.

De afgelopen 2 weken zijn misschien wel de slechtste van deze voorbereiding. Genoeg looprust, doordat er nogal wat uurtjes in zakelijke verplichtingen gestopt moest worden. Minimaal gelopen dus.

Gisterochtend was ik op tijd in Utrecht om daar diverse bekenden te ontmoeten en succes te wensen op hun marathon, al dan niet debuterend. Nog voor de start begint het te miezeren. Ik stap op de fiets om de eerste kilometers met de kopgroep mee te gaan waarna ik op 6 km post vat om wat foto’s te maken en de vele bekende deelnemers voorbij te zien flitsen. Jeffrey, Christel, Anita, Wendy, John, Gerard, Ron, Marjolein, Marcel, Pieter Jelle, Rik, Marc, Jaques, Cocq, hazen Ton en Andy, echt teveel om op te noemen.
Voor zowel Jeffrey als Christel diende ik vandaag als persoonlijke verzorgingspost, wat met de stops, regelmatig stukken met clubgenoten meefietsend nog aardig doortrappen was. Waar Jeffrey een voorbereiding met pieken en dalen kende, ‘s morgens nog twijfelde of hij wel genoeg kracht had om een aanval op zijn pr te doen en Christel die een week eerder de Eco trail in Parijs had gelopen, beloofde het vandaag wel wat te worden.

De overige foto’s staan hier.

Jeffrey had een plekje achter de 3:30 pacers gezocht, Christel liep daar een paar minuten achter. Weer terug op weg naar voren sprak ik Wendy en Anita nog bemoedigend toe, niet dat zij het nodig hadden. In Leidsche Rijn aangekomen werd het toch iets saaier voor de deelnemers, zeker als die alleen kwamen te lopen. Op Het Lint kon ik Jeffrey en Christel van wat energie drank voorzien, stukken met Ron en John meefietsen. Laatste 2 lagen daar nog ruim voor op hun schema, maar zouden helaas in het laatste deel wat in moeten leveren. Op de terugweg was het behoorlijk aanpoten op de busbaan langs en door Vleuterweide. Even uithijgen naast Gerard, die heel sterk heeft gelopen, vervolgens bij Ron die nu moest bijten, daarna doortrekken naar Jeffrey om hem van een gel te voorzien. Ook hier was het beste er vanaf, viel er een klein gaatje met de pacers, maar wist hij op de Groenedijk toch weer aan te zetten en aan te sluiten. Alles gedaan om hem nog te prikkelen en vervolgens weer even af te laten zakken naar Christel. Daar kwamen weinig woorden meer uit, ze gaf ook aan niet de gezelligste te zijn, maar als loper heb je daar begrip voor. Op 36-37 was ik er zelf klaar mee en draaide ik af naar de Jaarbeurs om de fiets in de auto te knallen, binnen op te warmen en de binnenkomst van eerder genoemden af te wachten.

Christel is na de finish meteen in de auto bij mams gesprongen om daarna telefonisch nog contact te zoeken. Haar mening over deze marathon zal één dezer dagen vast wel op haar blog te lezen zijn. Jeffrey is tot het eind toe in staat geweest de hazen in het vizier te houden en liep prompt een schitterend pr. Hierover meer op zijn blog.

Nog wat ander nieuws dan.
Een aantal weken geleden werd ik benaderd door een schrijfster die aangaf een column voor Run2Day magazine te schrijven en hiertoe op zoek was naar een hardlopende blogger, of bloggende hardloper. En dit is het geworden.Run2day magazine

Nog een paar dagen en dan mag ik zelf aan de bak, ware het niet dat ik een verkoudheid heb opgelopen. Balen, balen, balen, maar ik neem mijn rust, hoop op tijd fit te zijn en te kunnen starten. Niet 100% fit betekent simpelweg, NIET starten en dus geen pr poging.
Wordt vervolgd.

12 opmerkingen:

 1. Gaaaaf je intervieuw voor het Run2Day magazine.
  Ik ga voor je duimen dat je a.s. zondag weer voor 200% fit bent... op naar een PR>

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je support kerel. Je ziet maar aan mij een slechte voorbereiding en toch een PR. Succes in Rotterdam TOPPER.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. John in RUN2DAY?? WOW!! Mag ik je handtekening? :)
  Heel Veel succes in Rotterdam!! Go get that PR!! YOU CAN DO IT!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. niet fit ... rustig Rotjeknor uitlopen en genieten, John! See you next week!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wie gaat er dan ook in de regen fietsen in Utrecht?? Nu duimen dat je net zo snel herstelt als dat je loopt..
  Wat een leuk artikel, jij en Ans staan er super leuk op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nogmaals bedankt voor je ondersteuning, dat was helemaal super!! Leuk artikel ook in de Run2Day! Voor zover je dat al niet was, ben je nu echt een bekende Nederlander!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk stukje! Herken me daar volkomen in. Veel succes in Rotterdam. Gaat je vast prima lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk verhaal in run2day!! na zondag ben je nog bekender!!
  see you soon!
  ps: leuke foto van jullie samen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi herkenbaar stuk in Run2Day en nu het genieten in praktijk brengen in Rotterdam, veel succes zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lekker druk bezig John en een mooi artikel.
  Veel sucses in Rotjeknor en wie weet zie ik je aldaar?.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt om een paar keer een klein stukje naast te komen fietsen. Was een hele steun, zeker als het al wat minder begon te gaan. Bedankt en tot op de volgende. Succes in Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. die schrijfster had mij ook benaderd..... maar ja toen ze mijn blog lazen: geblesseerd. dat is niks ;-)... haha... mooi dat jij het dus bent geworden in Run2day.... en dan de grote vraag: wat gaat er morgen gebeuren.... #twijfelsoptwitter.... ik zie je morgen. succes

  BeantwoordenVerwijderen