dinsdag 25 november 2014

Estafette marathon Nieuwegein

IMG_5417Nog nooit eerder aan een estafette meegedaan, dus meteen ja gezegd op de vraag van Britt of ik onderdeel van het IMG_5423gemengde team hardlooptrainers van Athletic Point wilde uitmaken. Marja en Henk completeerden het team.

Het is eigenlijk vrij simpel, leg de marathonafstand zo snel mogelijk af door ieder een rondje van 10,5 kilometer af te leggen en vervolgens als team de overblijvende 195 meter naar de finish af te leggen.

Dit evenement, nu georganiseerd door Athletic events, vond plaats in, jullie hadden het vast al geraden, Nieuwegein met start, finish en activiteiten op de IMG_5413atletiekbaan van hardloopvereniging Atverni.
Britt had de indeling gemaakt en mij als slotloper op papier gezet, wat ik prima vond, aangezien ik na mijn 10,5 km + 195 meter meteen naar de douche zou kunnen sprinten Knipogende emoticon

Henk gaat met de overige eerste lopers en loopsters van start en tikt Britt na 43 minuten af voor haar rondje. Britt doet hetzelfde met Marja na 49 minuten en dan mag ik klaar gaan staan om mijn aandeel te leveren. Marja doet dat na 50 minuten.
Van andere lopers vang ik wat geluiden over het parcours op en mag dat nu zelf ervaren. Een groot deel van de route ken ik, dus daar geen verrassingen. Wat mij echter wel een beetje tegenvalt is het feit dat er totaal geen publiek staat, de gaten met andere lopers zo groot zijn dat je hoofdzakelijk alleen loopt. Ik heb nog de “mazzel” een paar deelnemers, 4 in totaal in te halen en zo ook onderweg nog iets van competitie kan ervaren. Aan de route heeft het niet gelegen, evenals de vrijwilligers/verkeersregelaars.

IMG_5429Een iets te vlotte start (4:03), maar verder een redelijk vlak gelopen race en een stuk vlotter als ik van tevoren in gedachten had. Ik ging uit van c.a. 4:30, maar wist uit te komen op een IMG_5436gemiddelde van 4:19. Ik drukte mijn Garmin in de wisselzone af op 44:35, maar de officiële meting, inclusief die bewuste 195 meter, kwam uit op 45:21.
Een mooie finish van de 4 groene in 3:08:46!! Marja, Britt en Henk waren happy en inmiddels uitgerust, met ons resultaat. Een resultaat dat goed genoeg bleek te zijn voor de eerste plaats in het gemengde klassement. Estafettemarathon

Hiermee waren wij het 3e teams van Athletic Point leden dat in de prijzen viel op deze zonnige novemberdag in Nieuwegein. De bloemen, medailles en heuse beker waren ons deel.IMG_5466

IMG_5428Leuk om Ruud ook hier aan de start te zien. Met het team vanIMG_5437 Ron Clarke werd zijn team 4e. Individueel nam Ruud ook de 4e plaats voor zijn rekening en kwam ik met mijn 5e plaats ook in de top tien terecht.

Helaas is er ook, voor mij, minder leuk nieuws te melden. Tijdens de race, ergens tussen 5 en 6 kilometer, voelde ik een “pijnscheut” van mijn kuit naar achillespees. Gevoelig, maar nog mee te lopen en in tegenstelling tot mijn gevoel, bleek ik zelfs het tempo nog vlak te kunnen houden. Eenmaal over de streep en de warme douche, werd de boel toch wat stijf en gevoelig en protesteerde de hamstring van mijn andere been ook nog een partijtje Bedroefde emoticon Shit!!! Hier zit ik normaal al niet op te wachten, maar nu de volgende marathon aanstaande is, helemaal niet.
Maandag rust gehouden en vandaag de geplande 30+ maar naar een korte hele rustige duurloop aangepast. De gevoeligheid is minder, maar weg is het nog niet.

1 opmerking:

  1. Was inderdaad een mooi evenement en helaas geen publiek. Vond het zelf helemaal niet jammer dat ik helemaal alleen liep, was daar ook op ingesteld. Hopelijk gaat het verder goed met achillespees (en kuit); zie ik je straks alweer in Geldrop.....

    BeantwoordenVerwijderen