maandag 18 mei 2015

Leiden (marathon) 10 km

IMG_78642009, Het jaar dat ik voor het eerst én laatst deelnam aan de Leiden marathon. Ans en ik liepen toen de halve marathon. In de jaren daarna ben ik er nog wel een paar keer bij geweest, maar niet als deelnemers.
 
Dit jaar stond ik weer aan de start, de 10 kilometer ditmaal en wel met een speciale opdracht. Een aantal weken geleden spraken Gabriëlla en ik over de Leiden marathon naar aanleiding van de uitnodiging die een aantal bloggers van de organisatie hadden ontvangen voor een lunch en een kijkje achter de schermen van dit evenement.
Wij besloten de 10 samen te lopen en op een later tijdstip het plan/doel te bespreken, aangezien e.e.a. afhing van het herstel na de Rotterdam marathon.
Gaby liep afgelopen woensdag in Alkmaar 47:59 en haar doel was daar in Leiden in ieder geval onder te blijven. Diverse tijden passeerden de revue in de dagen voor zondag, maar we besloten dat op de dag zelf maar af te wachten, zolang die 47:59 maar verbeterd wordt.
 
Op tijd in de auto gestapt en op weg naar Leiden, aangezien ik mijn startnummer nog op moest halen en voor onze start nog wel wat bekenden, instarunners, vriendjes of een combinatie van die 3 te ontmoeten. Op het parkeerterrein aan de Haagweg trof ik het door het laatste vrije plekje op dat moment te bemachtigen en direct in de pendelbus te kunnen stappen.
Op de Garenmarkt aangekomen kreeg ik met startnummer overhandigd met startvak A1 daarop. Even rondkijken en Nes tegen het lijf gelopen, Hans was de volgende. Hij zat er met wat clubgenoten en zijn Boston maatjes lekker in het zonnetje na een relaxt gelopen halve marathon.
Inmiddels is Gabriëlla er ook en kunnen we de kledingkeuze voor vandaag vaststellen ;-) Eén deel daarvan stond al vast, onze fluor gele Herzog's.
Nog wat chillen, klaarmaken voor de start, een foto, de tassen inleveren en dan richting startvak A. Yes, ook Gaby had een A op haar startnummer gekregen van de organisatie. Nog een foto met Ronald en Merit. In startvak A hadden we alle tijd om met instarunner Lenno én drager van jawel, fluor gele Herzog's te socializen.
 
Het startschot en we zijn weg mét een heleboel andere deelnemers achter ons aan. Feit dat er slechts 3 seconden tussen onze bruto en netto tijden zit zegt genoeg.IMG_7887
En dan maak ik de klassieke fout van een te snelle start :-( Vanaf kilometer 3 laat ik het tempo iets zakken, Gabriëlla heeft last van zware benen, maar zet door, laat af en toe een klein gaatje vallen, maar lost eigenlijk nooit.
Er wordt (natuurlijk) weinig gesproken, maar wel gelopen. Er zijn slechts een paar momenten waarop ik haar even aan moet sporen om aan te zetten.
De helft zit erop, een kilometertje herstellen en de laatste 4 doortrekken. Marlous en Marleen, die de hele lopen, herkennen we op grote afstand, bij het passeren wensen we ze nog snel succes voor ook hun laatste kilometers en spoor ik Gabriëlla aan om vol te houden, we zijn er tenslotte bijna.
 
IMG_7910Het publiek laat zich horen en de 500 - 400 - 300 meter bordjes geven een boost om nog even aan te zetten. BAM!!!! Gaby als eerste over de streep en de Garmin stoppen.
Yes!!! Mission accomplished, 46:57!! Of er nog meer in had gezeten indien ik de eerste 3 kilometer niet verprutst had zullen we helaas nooit weten :-( De temperatuur heeft ook wel een rol gespeeld, maar hoe het ook zij, doel gehaald.IMG_7905
 
 
 
Direct na de finish kwamen we al de ene na de andere bekende en/of instarunner tegen. Erg leuk om mensen irl te ontmoeten en ook op die manier kennis mee te maken. Het zijn er echt teveel om op te noemen en ik wil toch echt voorkomen mensen te vergeten.
In de finishstraat is er nog een gezellige meet and greet totdat een ieder weer zijns weegs gaat. Op naar de volgende wedstrijd en ontmoeting met gelijkgestemden.
IMG_7912

25ste Leiden marathon NK 21km

3 opmerkingen:

 1. Superhaaswerk weer. Leuk dat ik je ook in Leiden weer tegenkwam en dat tussen al die mensen en lopers die op de been waren. It's a small world.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu ook als 10km-pacer.
  Je kan het allemaal.
  Top resultaat dus weer, gegarandeerd!

  BeantwoordenVerwijderen