donderdag 1 oktober 2009

The Human Race 2 wordt Trash Race

Human Race 24102009De Human Race op herhaling in 2009.
Op 24 oktober organiseert Nike i.s.m. Run2Day een nieuwe editie van de Human Race. Het betreft in Nederland een wedstrijd over 10 kilometer die dit jaar in het teken staat van “Trash Run”, waarmee Nike 10.000 kilogram vuil wil verzamelen.
image001Meelopen? Meld je middels een e-mail aan bij de Run2Day vestiging die jou voorkeur geniet onder vermelding van je naw gegevens en shirtmaat.


 

Onderstaand het persbericht van Nike.
Amsterdam, 30 september 2009 – Op 24 oktober 2009 organiseert Nike een nieuwe editie van de Human Race. In Nederland staat de wedstrijd over tien kilometer dit jaar in het teken van ‘Trash Run’, waarmee Nike 10.000 kilo vuil wil verzamelen.
Op 24 oktober organiseert Nike de Human Race 2009; een virtuele race waar iedereen via nikeplus.com aan kan deelnemen. In verschillende steden wereldwijd kunnen hardlopers ook aan een fysieke Human Races meedoen. Dankzij Nike+ kunnen mensen op iedere straathoek, in ieder land zich met elkaar verbinden om deel te nemen. Vorig jaar telde dit grootste hardloopevenement ter wereld ruim 780.000 deelnemers. De Engelse wereldtopper en ambassadrice van de Human Race Paula Radcliffe, roept mensen op mee te lopen op 24 oktober. Zie Paula Radcliffe voor Nike Human Race 

10.000 kilo vuilnis
In Nederland ligt het startpunt van de fysieke races bij de 22 vestigingen van Run2Day. Naar verwachting zullen ruim 5.000 hardlopers meedoen aan de Nederlandse editie, die voor de gelegenheid het thema Trash Run mee heeft gekregen. Bij dit fenomeen –populair in onder meer de Verenigde Staten – zetten de deelnemers zich tijdens hun tien kilometer in om straatvuil te verzamelen. Over het in toaal 220 kilometer tellende parcours hoopt Nike op deze manier liefst 10.000 kilogram vuil op te halen.

Over de Nike+ Human Race
De Human Race is een initiatief van Nike om zoveel mogelijk mensen op één dag aan het lopen te krijgen. Met hulp van het systeem van Nike+ kunnen hardlopers via de website overal ter wereld deelnemen aan dit evenement. In Nederland vindt de organisatie plaats in samenwerking met hardloopspeciaalzaak Run2Day. Lopers kunnen zich aanmelden voor de Nike+ Human Race via
www.nikeplus.com.
      run2day_groot image004

Geen opmerkingen:

Een reactie posten