woensdag 14 oktober 2009

Gelopen!!

thumbs up happy face
Ja ja jullie lezen het goed. Er is weer eens gelopen, maar dat zo meteen. 

De laatste “geslaagde” training was op 1 september, een wisselduurloop van 15km. Vanaf dat moment begon ik echt te kwakkelen en startte de behandelingen door Marijn.
De 30 van Amsterdam, de halve van Rotterdam moest ik laten schieten en de grootste teleurstelling was natuurlijk het afzien van deelname aan de Eindhoven marathon.
Tussen de behandelingen door werd af en toe, al dan niet op advies van Marijn getracht te lopen, wat meer niet als wel lukte.
De Dam tot Dam by Night leverde geen grote problemen op, maar een dag later was mijn linker onderbeen behoorlijk pijnlijk en een fikse spierpijn in de bovenbenen. 
Een week later stond de Singelloop op het programma en hier wilde ik absoluut aan de start verschijnen. De dag ervoor weer een goeie sessie bij Marijn en voor de start een Ibuprofen geslikt om vervolgens een hele acceptabele en pijnvrije wedstrijd te lopen.
Tussen de Singelloop en afgelopen woensdag ben ik uitsluitend op de fiets en in de sportschool actief geweest.
Vorige week woensdag 20 minuten op de loopband diverse tempo’s uitgeprobeerd en daar geen reactie in het been van gehad.
Zaterdag dan toch de stoute Glides maar aangetrokken. Gewoon lopen en zien/voelen hoe het gaat. Het werden 15 probleem en pijnloze kilometers, waar ik ook een dag later niet de tol voor hoefde te betalen.
Gisteravond wederom op pad zonder mezelf een doel te stellen m.b.t. afstand en tijd. Het werden er 23 in 2:13. De benen zijn een dag later natuurlijk wel stijf, maar gelukkig niet pijnlijk. Ondanks de positieve ontwikkelingen hou ik de komende weken toch nog (loop)rust, zodat de kuit volledig kan herstellen.rust

15 opmerkingen:

 1. Dit klinkt super goed. Nog even geduld en dan ... lekker kilometers eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt de Maliebaan net te vroeg?? Je komt wel kijken toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo weer van de grond. Nu heel houden en weer vooruit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bah, ik ken dat gevoel net iets te goed. Weer opnieuw beginnen met trainen, hopen op heel houden. Niet echt je lichaam vertrouwen, maar stapje voor stapje het vertrouwen terug krijgen. Hopen dat alles heel blijft!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi John, goed om te lezen dat 't weer beter gaat enje weer loopt. Blessures zijn klote, ik heb ook een blessure en door schade en schande (slechte Singelloop + E'hoven) geleerd dat rust toch echt 't beste is. We komen er wel, zijn nog ZAT andere loopjes. Yes we can!
  Groetjes,
  Penny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk, dat is goed nieuws. En verstandig om voorzichtig aan te doen...succes met het verdere herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed nieuws, maar .. blijf nog even voorzichtig.
  Succes en veel plezier tijdens je comeback!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 15 km en niets betealen, dan zijn we op de goede weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. kijk dat is positief nieuws. heel goed dat je nog rustig aan doet. hou het heel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als dat geen goed nieuws is ! ben blij in jou plaats voorzichtig verder opbouwen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Weer aan de beterende hand. Mooi, want een stilstaande loper kan er niet van genieten(zoals in je blogtitel verwoord is)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn om te lezen dat het de goede kant weer opgaat. Nu niet meteen te hard van stapel lopen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed om te lezen dat er weer km gemaakt zijn en nog pijnvrij ook. Maar je laatste zinnen zijn ook zaken van kennis want je zal zeker waakzaam moeten blijven. Good Luck.

  BeantwoordenVerwijderen