zondag 27 september 2009

De Singelloop 2009

Het parcours, het weer, de organisatie en niet te vergeten de lopers, alle ingrediënten die nodig zijn om een wereldrecord in Utrecht op de klokken te zetten.

De temperatuur zal niet voor iedereen ideaal zijn geweest, want het was best warm. In het startvak liep het zweet al over mijn rug terwijl er van inlopen niet veel (lees niets) terecht was gekomen.

Lange tijd liep de uiteindelijke winnaar op onder het wereldrecord schema, maar in de laatste kilometers moest hij terrein prijsgeven om op de finishmat te constateren dat hij slechts 9 seconden boven het wereldrecord is blijven steken.
De eerste 5 heren:
1 - Leonard Komon (KEN) 0:27:10
2 - Vincent Yator (KEN) 0:27:34
3 - Eliud Kipchoge (KEN) 0:27:41
4 - Shume Gerbaba (ETH) 0:27:53
5 - Ezekiel Chibii (KEN) 0:28:04

De eerste 5 dames:
1 - Nadia Ejjafini (BHR) 0:32:37
2 - Rasa Drazdauskaité (LTU) 0:33:01
3 - Emily Chemutai (KEN) 0:34:03
4 - Merel de Knegt (NED) 0:34:33
5 - Alena Berasniova (BLR) 0:34:43

Ondanks het feit dat het wereldrecord niet verscherpt is kan de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.
Het aantal deelnemers dat wederom toegenomen is, het weer en de aanpassingen aan het parcours die als zeer positief werden ervaren.

Ondanks de blessure was het de bedoeling vandaag van start te gaan zei het dat er zeker geen ambitie was om een pr te lopen. Daarover straks meer.
Rond de klok van 11 komen Ans en ik na het ophalen van mijn startnummer op het Vrouwe Jusitiaplein aan waar wij Annet (loopmaatje) al tegen het lijf lopen. Kort daarna sluiten Ruud en Johan zich ook bij ons aan.
Ook Maarten, Steven en Aad hebben we er al snel kunnen ontwaren (iets met de kleding?)
Ruud is nog steeds aan het herstellen en zal derhalve niet van start gaan, maar proberen ons op de Maliebaan 2x (c.a. 3 en 7km) digitaal vast te leggen. Wat overigens nog gelukt is ook. Op het plein werden de plannen nog eens doorgenomen. Aad, Johan, Annet en ik: gewoon lekker lopen en ergens tussen 50 en 55 minuten finishen. Maarten voelde zich goed en zou ondanks de belofte het niet te doen toch trachten zijn pr zo dicht mogelijk te naderen en wie weet zelfs de verbeteren.
DSC02292 Op weg naar het startvak keek ik Andrea op de rug (hoe zou ik die toch herkend hebben?), even aanzetten om haar succes te wensen bij haar pr poging.

Helaas kregen wij het niet voor elkaar om Annet het voorste startvak in te smokkelen :-) waardoor zij 2 vakken achter ons een plaats moest zoeken. Aangezien het plan was gewoon lekker te lopen en de snelheid niet te vanaf de start op te voeren, zouden wij wat inhouden zodat Annet weer aan kon sluiten. In de drukte werden wij (Aad, Johan en ik) behoorlijk meegezogen en ging de eerste kilometer al sneller dan de bedoeling was. Al snel opgewarmd had we een lekker tempo (5:06) te pakken en ging het richting het 5 kilometerpunt in het Wilhelminapark (drankpost). Nog voor het zover was keek ik achterom en bleek ik zowel Johan als Aad te zijn kwijtgeraakt. John& Rianne Een praatje gemaakt met clubgenote Rianne (foto Ruud) op de Maliebaan en vervolgens een diepte interview met Emanta net voordat we het Wilhelminapark inliepen.

Alles voelde nog steeds boven verwachting goed, dus besloot ik de snelheid in de 2e helft iets op te voeren en toch maar een poging te wagen binnen de 50 minuten te blijven. Op dit punt had Aad het juist heel zwaar en zorgt een pijnlijk onderbeen (hmmm klinkt bekend) ervoor dat de snelheid er juist iets uit moet en Johan er “alleen” vandoor gaat. Voor mij gaan nu de kilometers allemaal onder de 5 minuten. Singelloop 2009 Ik word nu ook niet meer ingehaald, maar moet op sommige plekken wel slalommen om verder te komen en geen  tijd meer te verliezen. Ik passeer de finish in 49:13, geen pr, maar ook geen pijn, dus ben ik best tevreden. Maarten Uitslag Johnen Andrea zijn (natuurlijk) al binnen en direct achter de finish ontmoeten wij elkaar weer. DSC02312 Geen pr voor beiden helaas, maar lekker gelopen!
Na Andrea getroost te hebben mogen wij voor de camera nog wat vertellen over het parcours, onze ervaring van vandaag en maken we van de gelegenheid gebruik om onze blogs te promoten. Nu nog zien te achterhalen waar de opnamen voor zijn :D

DSC02297 DSC02298
Behalve de herkenbare webloggersshirts waren ook vandaag weer vele clubgenoten aan de start verschenen. Te veel om op te noemen met het risico mensen te vergeten, dus kijk maar of jij er tussen staat.

In het finish gebied hoor ik mijn naam geroepen worden, blijkt CometCk te zijn die op het parcours heeft gestaan gewapend met zijn digitale spiegelreflex. Leuk dat ook Falco in zijn webloggersshirt aanwezig was. Ik ben benieuwd naar de foto’s. Nog wat nagepraat alvorens een ieder weer zijns weegs ging.

We moesten er nog even geduld voor hebben maar Ans, Annet en ik hebben ons nog even lekker door de masseur en masseuses onder handen laten nemen alvorens ook wij huiswaarts gingen.

Ik ben tevreden over de gang van zaken vandaag. Het is te hopen dat ik morgen niet de tol voor mijn overmoedigheid hoef te betalen.
Aad, sterkte met de blessure.

De rest van de foto’s kun je hier bekijken.

Ans De foto’s van de webloggendevandaagniethardlopendemaarfotograferende Falco kun je via zijn blog bekijken.

21 opmerkingen:

 1. heel goed zeg jouw run... mooi tempo en geen last. top

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een supergezellige boel daar en fijn dat je geen last hebt gehad... maar eh.. waarom dit bericht 5 x op je blog?? :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat overkomt me niet iedere dag zo'n diepteinterview ;-)
  Zonnige dag, leuke foto's/filmpje en mooie prestaties. Bedankt John!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed John. Conclusie blessure nagenoeg over?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Hans,
  Ik moet daar vandaag natuurlijk wel de tol voor betalen.

  @RR,
  Gezellig was het zeker.
  Door een foutmelding in Live Writer gewoon opnieuw de upload gestart zonder te checken :-) met als gevolg 5 publicaties.

  @Emanta,
  We hebben ons weer vermaakt, en sommige hebben precies dat gedaan wat ze voorspelden :-)

  @Tiny,
  Nog niet helemaal. Nu gaat de rust pas echt in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh gezellgheid ten top zo te zien! Ontspannen gelopen en dan nog in een 49 finishen! Mijn jaloerse modus staat aan! lol
  In ieder geval geen pijn na het lopen, maar hoe zit het vandaag?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Foto's volgen zsm (ik denk vanavond uploaden).

  Ik vroeg me ook al af of je hintte: 5x Singelloop is ook een ruime marathon. Even rust zal ons Leidsche Rijners vast goed doen. Op naar Linschoten 2009 (+ tussentoetje 7^^)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog meer foto's op http://www.flickr.com/photos/42794011@N05/sets/72157622343328141/ Leuk je ontmoet te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi dat het WK in handen van Brunssum blijft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik bedoelde natuurlijk WR. Leuke foto's trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geen pijn, dat is goed nieuws. En prachtig natuurlijk dat die shirts ook gedragen worden. Ik heb de mijne inmiddels ontvangen en ben in mijn nopjes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Was weer gezellig in het Utrechtse! Al die bloggers bij elkaar! Shirts zijn ook perfect. Fijne vakantie en in ieder geval tot in Linschoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een mooie pijnvrijeloop en ook nog onder de 50 min. Super !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En nu van je rust gaan genieten en vervolgens een ijzersterke come back maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk je weer even gezien te hebben en onderweg te hebben kunnen aanmoedigen. Gelukkig net even ruimte om je op de foto te kunnen zetten!
  Goed gelopen en gelukkig pijnvrij, das ook wel belangrijk

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeetje wat een gezellige gebeuren en ook nog prima gelopen ook.
  Gave foto's en de shirts staan erg goed.
  En wat kan die Adrea een koppen trekken zeg!!!.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Moest ik het helemaal in mijn eentje doen. Maar de massage en de taxi naar huis maakten het weer helemaal goed! Nog bedankt.
  Groetjes,
  Annet.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Petra,
  Jaloezie is nergens voor nodig. Helemaal fris en fruitig voelt het een dag later echt niet aan.

  @Falco,
  Bedankt voor de foto's. Het betrof een fout in Live Writer.

  @Danniëlle,
  Thnx

  @Rencapy,
  Super! Foto's!

  @Maarten,
  Idd. Zie in Linschoten.

  @Ruud,
  Bedankt voor de foto's en de aanmoedigingen.

  @Annet,
  Sorry, sorry, sorry, sorry.....hoe kan ik het goed maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel erg mooie tijd, zeker gezien je klachten van de afgelopen tijd!

  Fijne vakantie!!

  BeantwoordenVerwijderen