vrijdag 4 september 2009

Komt het allemaal op tijd goed?

digi vraagtekenDat is de vraag die ik me de laatste 2 weken regelmatig heb gesteld.  Meldde ik eerder al over de een pijnlijk linker onderbeen, na wat ups, deze week weer wat downs.

Ging de lange duurloop van afgelopen zondag op een moeizame start na prima, dinsdag stond een Z2 duurloop van 80 minuten op het programma. Evenals zondag had ik veel tijd (kilometers) nodig om de doorbloeding zo op gang te krijgen dat de pijn afneemt. Kon ik zondag nog door blijven lopen, ditmaal moest ik meerdere malen stoppen om de spanning eraf te halen. Op de baan aangekomen kon ik zonder al teveel pijn wat rondjes met Rob afleggen. Na door

Wout gefilmd te zijn (t.b.v. loopanalyse) verlieten Rob en ik de baan op weg naar huis. Ondanks de slechte start was ik in staat de “verloren tijd” (lees lage gemiddelde) nog enigszins goedmaken om tot een gemiddelde te komen van 5.47 min/km.

De onderstaande loopanalyse is gemaakt bij de
Nike Running Club in april.

Woensdag moest ik de tol betalen van mijn doorzettingsvermogen. Mijn kuit, scheenbeen en knie waren zo pijnlijk en zwaar. Alsof ik de dag ervoor een marathon had afgelegd. En dat terwijl ik ‘s avonds de training verzorg.

Met de groep in en uitlopen was dan ook en no-go. Van mijn zijde was het een vrij statische training, maar de groep pakte het goed op en hadden aan een half woord voldoende t.a.v. de uit te voeren oefeningen en loopscholing. Dank voor jullie medewerking.
Het moge duidelijk zijn dat de geplande 95 minuten Z2 duurloop is komen te vervallen, evenals de 55 minuten herstelloop van gisteren.

Vanmorgen heb ik weer een bezoek aan Marijn gebracht. De vraag die mij natuurlijk bezighoud is “Komt het allemaal op tijd goed?” En dat is op korte termijn de 30 van Amsterdam Noord, de trainingen en uiteindelijk mijn 2e marathon. De rust van de afgelopen 2 dagen hebben ervoor gezorgd dat het pijnlijke, vermoeide gevoel afgenomen is maar daarmee zijn we er natuurlijk niet. Er moeten nog wel wat kilometers gemaakt worden in de aanloop naar Eindhoven.

De behandeling van de kuit en de diepe (lage) kuitspier was erg pijnlijk, maar zorgt daarna wel voor verlichting. Marijn constateerde een blokkade rechts onderin de rug die mede de oorzaak van de problemen kan zijn. Met 2x krak werd deze opgeheven, maar ook hier is nog wel wat werk aan de winkel.

Maar komt het allemaal op tijd goed?
De overtuiging van Marijn zorgt in ieder geval voor goede hoop. Misschien zal ik de komende tijd af en toe even pas op de plaats moeten maken en een training laten schieten, maar ik wil in Eindhoven de marathon fluitend lopen.
Hoe het mij zondag vergaat kunnen jullie maandag lezen.

Alle deelnemers aan de Haarlemmermeer marathon, Bunniks mooiste, de Kustloop en vele andere.
Heel veel succes!!Toi toi toi

10 opmerkingen:

 1. Een marathon fluitend lopen? Wie wel? Niemand toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De eerste helft van een marathon gaat meestal fluitend, maar daarna neemt het fluiten meestal in een rap tempo af .....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het vertrouwen van de fysio moet vertrouwen gaan geven. Tja, ben geen expert maar ik zou niet overhaasten. Laat de benen desnoods even met rust en dan getrapt nog een paar lange duurlopen erbij? De duur zit toch al in je systeem gezien de lange duurlopen van de laatste tijd. Maar goed, kan me goed voorstellen dat even kilo utreg tango is. Beterschap maestro.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lastig zeg en je gaat inderdaad denken aan veel trainingen.
  Misschien wat minder strak aan de schema's houden en gewoon wat meer op gevoel.
  Die 30km is echt niet noodzakelijk voor een marathon en met rust kom je best een eind.
  En met een halve marathon later deze maand zou voldoende wezen.
  Veel sucses John en de boog hoeft niet altijd gespannen te staan!.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. trainingen stopzetten.. en dan lekker lopen die marathon, dan maar wat langzamer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt al heel veel kilometers in je benen zitten, dus nog een week relatieve rust kan best. Ik hoop voor je dat het zondag goed gaat, maar forceer het niet.
  Succes en laat je niet gek maken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. John hoe moeilijk het ook is, ik spreek uit ervaring verleg de marathon e.v.t. een week later naar Amsterdam of nog later of loop een halve in plaats van hele.
  Of zoek je geluk in Eindhoven met de camera.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk je ontmoet te hebben, John! En bedankt voor je support!
  (Die Eindhoven marathon gaat vast lukken, al was het op karakter.)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Uitermate frustrerend om zo graag te willen en geduld te moeten hebben. Zeker met die planning. Sterkte en snelle beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk je gisteren nog gesproken te hebben!
  Met zo'n vrolijk en positief ingesteld karakter ga jij die marathon zeker lopen! Fluitend misschien niet, maar genietend wel!

  BeantwoordenVerwijderen