zondag 30 augustus 2009

Hoe is het vandaag gegaan?

Ik ben tevreden!
happy danceDe behandeling van gisteren heeft duidelijk het verschil gemaakt. Een ieder zal begrijpen dat het lek hiermee niet gelijk boven is, maar er is toch wel wat optimisme. 

Om 9.30 uur gingen Hanée (5e op de 10km tijdens de Vechtloop afgelopen dinsdag), Jeffrey, Johan en ik op voor een 3-uurs duurloop. Johan zou na een uur of 2 afbuigen, wat hij ook deed, om terug naar huis te lopen.
Voor Marc en Hanée was dit de laatste lange duurloop in de aanloop naar de marathon van Berlijn. Marc wilde deze duurloop op een aanzienlijk hoger tempo (4.50) afleggen als de voorgaande. De 2e helft heeft hij samen met Bert afgelegd.

Maar hoe ging het nou hoor ik jullie denken. Zoals ik al schreef ben ik tevreden. De eerste 7 – 8 km heb ik echt nodig om “op te warmen”. Het been is dan best gevoelig terwijl de pijnlijke plek zich constant lijkt te verplaatsen van net boven de enkel om vervolgens via de kuit naar de knie te caramboleren. Eenmaal op temperatuur blijft dit in de linker side pocket hangen. Ook wel kuit genoemd. Dit zorgt niet voor grote problemen en ook het tempo heeft hier niet onder te lijden.

Hardlopen De Meern 30-8-2009 Een groot deel van de route is gelijk aan de verjaardagsloop met Ronald, Johan en Petra. Weinig verkeer en veel natuur. Op sommige plekken langs de open weilanden stond er nog een pittig windje die de gevoelstemperatuur een aantal graden deed zakken. Zo liepen we in ieder geval niet te zweten als otters.

De behandeling in combinatie met de tape hebben gewerkt!
Met z’n drieën hebben wij de 3 uur (3:06 volgens het schema van Hanée en Marc) volgemaakt en nog wat extra.
De data: 32,05 km, 3:09:18, gemiddeld tempo 5:54 min/km. De rondetijden:Rondetijden 30-8

 

 


Vrijdag lig ik weer op de behandeltafel bij de fysio, maar allereerst hoop ik de komende dagen mijn trainingen te kunnen afwerken. Een pittige week met c.a. 85 geplande trainingskilometers inclusief de 30 van Amsterdam Noord volgende week zondag.

Morgenavond sluit de inschrijving voor het unieke webloggersshirt! Ben jij een hardlopende weblogger en ben je shirt Johngeïnteresseerd, stuur nu dan een mailtje naar John en Léonie om een bestelformulier aan te vragen. We kunnen nog een paar hardlopende webloggers aan de lijst toevoegen alvorens door de voorraad heen te zijn.

16 opmerkingen:

 1. Goed dat het er op lijkt het lek boven te hebben. 3 uur te lopen dan mag er al niet veel aan mankeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed te lezen dat het de goede kant op gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn dat het weer goed gaat en hopenlijk blijft dat zo in de komende pittige week.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Las gisterenavond pas de uitnodigingstwit van Johan. Als ik dit lees maar goed dat ik niet mee ben gegaan...pff wat hebben jullie weer km's gevreten (Utregs: gevroten?)! Mooi dat je euvel controleerbaar lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je die 3 uur vol houdt, dan kun je inderdaad wel spreken van een geslaagde behandeling! Mooi! En nu hopen dat het zo goed blijft gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal goed! Super dat de tape goed heeft geholpen en dat je je 30 zonder veel problemen hebt kunnen lopen. Dat zal een goed gevoel geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weten waar je aan toe bent scheelt al heel veel. En 85 trainingskilometers is behoorlijk de moeite, mooi dat de behandeling zo helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Yes.. en je hebt er zelfs 32 gelopen. Voorlopig nog ff blijven plakken met de wondertape neem ik aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toppie en volgens mij is het lek aardig boven als je zomaar een 3 uur kan rennen.
  Maar voorzichtigheid geboden natuurlijk.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. super!! De tape helpt goed en weer een 30+ Toppie JOhn

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Allen,
  Dank voor jullie reacties. Hopelijk blijft het nu de goede kant opgaan. Vrijdag weer een behandeling en een nieuw stukje tape, om de 30 van Amsterdam Noord te volbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ruim drie uur gelopen! Goed hoor! Fijn dat je kuit beter gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben trouwens benieuwd hoeveel shirts jullie hebben weten te slijten ... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 7 à 8 kilometer om op te warmen?
  voor mij is dat een teken dat je een echte marathonloper aan het worden bent!

  BeantwoordenVerwijderen