zondag 9 augustus 2009

Het mysterie ontrafeld

Voordat de update van de week volgt moet ik natuurlijk eerst voor de niet twittende hardlopende bloggers/lezers de mysterry guest bekend maken.
Aangezien 2 twitteraars (later te noemen) contact met elkaar hebben gehad was in de loop van de ochtend mysterie rond de mysterry guest ontrafeld.
Eerlijk gezegd had ik de verwachting dat een aantal van jullie wel zouden opmerken dat mystery verkeerd gespeld was.

Enfin één van mijn loopmaatjes van vandaag had aangegeven een zwerfloopje vanuit De Meern uit te willen voeren. Hierop gaf ik aan dat hij van harte welkom is om in en om De Meern mee te lopen tijdens mijn eerste LLD van dit schema. Er stond 2.45 in, maar ik had het plan om c.a. 3 uur en minimaal 30km af te leggen. No problem voor de gast.DSC06279Onze allerliefste en gezellige Petra had enige tijd geleden al aangegeven mij tijdens een lange duurloop te begeleiden en van drank en voeding te voorzien, als training voor Eindhoven. Die afspraak was natuurlijk snel gemaakt :-)

Aangezien onze mystery guest gisteren een feestje heeft gehad, en vanaf vandaag in de categorie M40+ valt hebben wij het tijdstip graag aanpast, zodat er eerst even uitgeslapen kon worden. Ja jullie lezen het goed vandaag is hij daadwerkelijk jarig, maar de gedrevenheid om te lopen en het begrip van het thuisfront hebben ervoor gezorgd dat Ronald vandaag De Meern en omgeving onveilig heeft gemaakt met zijn lach en enthousiasme. DSC02256Vanmorgen vroeg waren Johan en Ronald al op Twitter actief, wat resulteerde in de twitteronthulling van de mystery guest :-) Johan belde met de vraag of het goed was indien hij aansloot bij onze duurloop. Geen probleem vanzelfsprekend! Echter Johan had een uur in het schema staan, maar heeft uiteindelijk netjes lopend meer dan 23km in 2 uur 19 afgelegd.

Bij de start kwamen wij een echtpaar tegen, die wij begroetten en ons vervolgens een paar minuten op de hielen zaten. Falco was er ook bij. Wat blijkt…het zijn de ouders van Falco die met hun zoon en kleinzoon een stukje gingen fietsen. Een dag vol ontmoetingen, de één DSC02268spontaner dan de ander. De van Dijck’s  (met CK) hebben ons vervolgens nog enige tijd begeleid, en er is alweer een nieuwe loopafspraak gemaakt.

De route en data van vandaag kun je hier bekijken.

Op de verjaardag van Ronald hebben wij heerlijk  gelopen onder de bezielende begeleiding van Petra. 
3 uur, minimaal 30 kilometer…. de vraag voor mij was “ga je dit redden, maar vooral als je het red, hoe vergaat het je dan?” Ik kan er heel kort over zijn, het ging heel erg goed en de kilometers vlogen al pratend voorbij. Af en toe werden de kilometeraanduidingen (piepjes) van onze trouwe vriend (Garmin FR 405) niet eens opgemerkt.   
DSC06295DSC06297DSC06298
De foto rechts hebbeDSC02270n wij bij de ingang van kasteel DSC02273Haarzuilens door een lieftallige dame met schattig verklede kids laten maken.

 

Op de terugweg heb ik de route langs de DSC06312woning van Johan laten lopen, zodat Petra daar een sanitaire stop kon maken alvorens de laatste paar kilometer naar huis werden vervolgd. Helaas werd er niet gereageerd op de deurbel. Dus ook de laatste kilometers maar doorgelopen. Het tempo ging zelfs in de laatste kilometers nog iets omhoog. VoldaanDSC02274 en met een goed gevoel draaiden wij na 3 uur 15 minuten en 33,5km later de straat in. Ans wachtte ons al op, en na een lekkere douche en de Herbalife (ikke) en Born (Ronald) hersteldrank kregen wij een lekkere groenten soep en broodjes voorgeschoteld.

Het was een hele gezellige dag die absoluut voor herhaling vatbaar is.
DSC06291 DSC06290DSC06289 

Deze week is het totaal afgelegde kilometers op 77,9. Hier zijn de fietskilometers van zelfsprekend niet aan toegevoegd. Die tellen tenslotte ook niet mee voor de Summer Challenge.
Morgen start de nieuwe (schema)week met een duurloop van 1,5 uur.
Nu relaxen en vroeg naar bed.
DSC06282 DSC06280 DSC06281

10 opmerkingen:

 1. Was het gebak van RR of had Petra weer een overheerlijke AWC meegenomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt al een gezellige webloggers training te pakken. Lief van Petra om jullie daarin te voorzien van een natje en een droogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, leuk, leuk!! Jullie hebben het geweldig gedaan, de continuïteit van lopen en kletsen ging jullie goed af, was zeer regelmatig evenals de techniek van beiden.
  Bedankt voor de gezelligheid, ik weet niet of je ooit het filmpje van Maurice gezien hebt (weblogtraining Uden), maar ....'dit is voor herhaling vatbaar'!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi John. Het was een superdag. Geweldig om zo mijn verjaardag te vieren. Heerlijk lopen met jou en Johan en natuurlijk de broodnodige steun van Petra. Nogmaals dank, ook Ans, voor de gastvrijheid. Frisse douche, soep en broodjes! Helemaal top! zeker voor herhaling vatbaar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed man(nen + dame(s))!
  Mooie route geworden zeg! Donderdag svp iets minder dan 33.5 km ;)

  Jullie zijn op de W.Kollo net de verkeerde kant afgeslagen! To bad voor Petra's sanitaire stop. Tot donderdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hahaha de zingende Petra is weer geweldig. altijd enthousiast.. je hebt een mooi stuk gelopen zeg.. en ook nog lekker doorgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk om aan te sluiten, nadat ik naar huis was gegaan hebben jullie je tijd gevuld met filmpjes en foto's maken. zeker rustpauze's nodig :)

  ik denk petra na deze dag ook flink vermoeid was, maar dan vooral haar stembanden. wat kan die kletsen zeg !!! En alle mensen hier in de buurt vragen zich nog af wie dat was die tegen alle voorbij gangers begon te roepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @M@urice,
  Geen van beiden helaas :-)

  @Jacq,
  Dat was het zeker. Jullie gaan het a.s. zondag eens dik overdoen.

  @Petra,
  Dank U.
  Jij hebt een heel groot aandeel in de sfeer van de dag gehad. Het filmpje is bekend, en absoluut "voor herhaling vatbaar".

  @Ronald,
  Graag gedaan. Geweldig om al die verbaasde gezichten onderweg te zien :-) met dank aan P.
  Herhalen doen we zeker.

  @Falco,
  Was wel super toeval!
  Donderdag maken we het rondje een STUK korter.

  @Hans,
  Al lachend en pratend vlogen de kilometers voorbij. Petra was ook voor de omgeving nadrukkelijk, maar gezellig aanwezig.

  @Johan,
  De meeste plaatjes zijn lopend geschoten, met een korte stop bij de ingang van het kasteel als uitzondering.
  Je hebt wel de soep en broodjes moeten missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. niet vergeten filmpje twee toe te voegen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Altijd leuk, zo'n webloggers cq. twitteraars loopje!!

  BeantwoordenVerwijderen