vrijdag 21 augustus 2009

Soms zit het mee, en soms…

…en soms zit het tegen.
Mijn linkerbeen, en dan het scheenbeen en de kuit in het bijzonder zorgen voor wat problemen. Daarover straks meer.

Heb je dan nog wel gelopen vragen jullie je af. Ja dat wel.
Afgelopen maandag stond als rustdag te boek. Vanwege mijn verplichtingen als trainer besloot ik de duurloop van woensdag op maandag uit te voeren. Op een laag tempo waarbij ik niet in Z2 terecht kom.
Samen met Ans op pad voor een duurloop van 85 minuten. De kuit en het scheenbeen voelen niet helemaal fris en fruitig aan, maar het gaat.
Na c.a. 10km zijn wij weer bijna thuis, en besluit ik er nogData 17-8 een stuk aan toe te voegen (85 min volmaken). Hierbij gaat het tempo iets omhoog, waardoor ik dus wel in Z2 en zelfs even in Z3 terecht kom. Lekker gelopen. Hiernaast de data.

Een dag later (dinsdag) geeft het schema 2 x 5km aan. Het is heet, maar ik laat me door de hoge temperatuur niet tegenhouden. Ans gaat op de fiets mee. Ik start met 2km inlopen, gevolgd door de 1e 5km. Zwaar!! Even wandelen en een licht dribbeltje waarbij gedronken wordt om het lichaam te laten herstellen van deze geseling. Na een kilometer is hetData 18-8 tijd voor de 2e 5km. Deze is beduidend zwaarder en de  kilometertijden van de 1e kunnen dan ook niet helemaal gehaald worden, maar ik ben er zeker niet ontevreden over. Wederom 2km herstellen/uitlopen en ook deze training zit erop.

Zoals eerder gemeld stond ik woensdag als trainer ingedeeld voor de eerste training na de zomerstop. Vanwege de hoge temperatuur verwachtte wij een lage opkomst. Nou dat viel 100% mee. Er kwamen behoorlijk wat lopers opdagen, de 5 groepen waren goed bemenst. Ik had de groene groep waarmee ik in het gras aan de rompstabiliteit heb gewerkt gevolgd door wat loopscholing op de baan. Hierna werd de kerntraining 3x(3x 400) door de lopers uitgevoerd terwijl ik mijn rust(dag) in acht nam :-)

Donderdag (gisteren) was het de bedoeling om samen met Terry de geplande 95 minuten in Z2 uit te voeren. ‘s Middags belde Terry vanwege de warmte en de voorspelde onweersbuien helaas af. Het zag er wat mij betreft, afgezien van de hoge temperatuur (30+) niet dreigend genoeg uit om thuis te blijven dus ging ik op pad.
Ik kopte al “Soms zit het mee en soms zit het tegen”. scan_posterior_leg_explodedVandaag zat het dus duidelijk tegen. Ik voelde van mijn enkel tot de knie pijn in mijn linkerbeen. Na een kilometer gestopt om een beetje te rekken en strekken om vervolgens weer een dribbel op te pakken. Het zat dus goed tegen! Ook dit voelde niet lekker, dus zat er niets anders op dan rechtsomkeert te maken na 1,5 km van deze training moeizaam afgelegd te hebben. Dat is gewoon balen met een mega hoofdletter B. In dit stadium van de voorbereiding zit je gewoonweg niet op een blessure te wachten.
Pluspunt van deze avond! Vroeger aan het avondeten in vergelijking tot andere trainingsavonden.

Morgenochtend kan ik bij de fysiotherapeut terecht voor een diagnose en hopelijk een adequate aanpak van het probleem. De duurloop (2.45 uur) van aanstaande zondag evenals deelname aan de Vechtloop is hiermee op losse schroeven komen te staan. Een poging om mijn pr hier te verbeteren zit er in ieder geval niet. Maar indien ik in staat ben te lopen, kan ik misschien nog wel een haas(t)klus voor Ans klaren. Wordt vervolgd.

Wegloggershirt voorkant[4]Léonie heeft een leuk stuk op haar blog geschreven over de ontmoeting met Wilma, die 2 weken in Nederland is. Was je nog niet helemaal overtuigd van het goede doel dat wij met z’n allen zullen ondersteunen middels het webloggersshirt, dan wordt je dat vanzelf.
De uiterste besteldatum is 31 augustus a.s.

12 opmerkingen:

 1. idd balen met 42195 B's .. Nu even rustig aan John, Eindhoven duurt nog even. Eerst herstellen. Sterkte man!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen John net nu het allemaal zo lekker "verloopt". Succes bij de fysio morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even pas op de plaats. Diagnose fisio even afwachten is het credo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal voor je duimen dat het meevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk uit John, zekert met het scheenbeen.
  Hoop je wel te spotten in Eindhoven.

  Beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 6. John, even rust inlassen hoe moeilijk ook (en naar de fysio luisteren). Succes iig en hopelijk tot dinsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. balen zeg. de kans is natuurlijk aanwezig. we vragen veel van ons lichaam. hoop dat het snel goed komt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Balen John! Ik ga dinsdag naar de fysio voor Medical Taping. Zie: http://www.fysiotape.nl/Medical%20Taping%20Concept/

  Moet wel eerst mijn benen scheren, anders werkt de tape niet goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natuurlijk niet fijn en het lopen met hitte is ook niet mijn ding.
  Ik zou inderdaad even afwachten wat de fysio er over denkt en rust is een mooie training.
  En Eindhoven is nog zover weg, geen zorgen.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zoals iedereen al roept: rustig aan en even afwachten watter volgende week uit de loopanalyse komt. Tot die tijd gaan wij de vetste shirtjes ever bouwen en vinnik dat je alles superswell geregeld hebt toen ik weg was!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Allen,
  Bedankt voor jullie steun. De paar dagen absolute looprust lijken al wat vruchten af te werpen. De fysio heeft nog geen definitief oordeel kunnen geven, en zal derhalve nog een loopanalyse uitvoeren. Er mag wel gelopen worden, maar met mate. Vandaag ga ik het dan ook weer proberen.
  Jullie allemaal succes met je eigen voorbereiding en aanstaande wedstrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een blessure komt nooit op een goed tijdstip maar dit is wel erg zuur. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen