zondag 16 augustus 2009

Geen webloggerstraining voor mij

Nee, voor mij kwam de webloggerstraining net op een verkeerd moment. De 25km trainingsloop in Amsterdam stond reeds gepland en daarnaast en belangrijker, het was de verjaardag van Ans. De volgende webloggerstraining dan maar.

Vrijdag had ik een rustige duurloop van 85 minuten moeten uitvoeren, maar al na 3km maakte ik rechtsomkeert naar huis. Een pijnlijk scheenbeen deed mij dit besluit nemen. In dit stadium zit ik niet op blessures te wachten, dus werd deze training afgebroken. Een extra rustmoment gevolgd door een rustdag.
De trainingsloop van vandaag zou moeten aantonen of het probleem zich nog voordoet en zo ja, in welke mate er nog gelopen kon worden.

De afspraak met Léonie om vandaag samen te lopen was reeds een week of 4 geleden gemaakt. Samen met Hotze en Vincent toog ik naar A’dam om Léonie te ontmoeten en met de pacers van resp. 6.15 – 4.45 en 6 min/km ons rondje te lopen.16082009193Na gisteren weer in Nederland te zijn aangekomen, kwam Léonie lopend in het Olympisch stadion aan om na de trainingsronde van 25km af te leggen.
Bij de start (10.00 uur) was de temperatuur best aangenaam en er stond een lekker windje. De ronde(n) ging veelal over goed beschutte paden in het Amsterdamse Bos. Goed uit te houden dus. Bijna alles in Z1 en gelukkig geen last van het scheenbeen. Voor alle zekerheid en extra ondersteuning had ik de compressiekous weer uit de kast getrokken.
Al met al lekker gelopen en 2,5 uur de tijd gehad om bij te praten. Lekker gelopen dus weer vertrouwen voor de komende dagen, aangezien er weer een pittige week op de planning staat.
Hier de Garmin data van vandaag.
Voor aanstaande woensdag sta ik ingedeeld als trainer, dus zal er geen gelegenheid zijn om de geplande 85 min Z2 duurloop uit te voeren, dit zal ik derhalve morgen doen.

Wat is een meet zonder foto’s?

Tijdens de ronde hebben wij de stand van zaken ten aanzien van de webloggersshirt actie door te nemen. De laatste puntjes moeten nog op de i gezet worden. Als gevolgd daarvan zullen wij deze week de uiterste besteldatum bepalen en bekend maken. Dus… ben je een hardlopende weblogger en je hebt nog geen bestelling geplaatst, doe dit dan alsnog door een bestelformulier aan te vragen op johnenleonie@gmail.com

17-8 17:30 uur
De challenge:Tussenstand Webloggers Summer challenge
Bij thuiskomst trof ik een mailtje van Pieter in mijn mailbox  met de nieuwe tussenstand. Surprise, surprise… ik heb een sprongetje gemaakt naar de 6e plaats in het voorlopige klassement. Op degene boven mij zal ik waarschijnlijk niet veel meer in kunnen lopen, terwijl ik nog een paar kilometervreters achter mij heb. De uitdaging om ze daar te houden zal een pittige worden.

12 opmerkingen:

 1. Had Ans mee genomen naar Middelburg.
  Bolussen genoeg om de verjaardag onder gelijk gestemde te vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pas op dat je niet verder geblesseerd raakt van dat optillen van hardlopende vrouwen . . . . heb je ook nog garmin details ? of ook issues met de verbinding vandaag ? was dit een georganiseerde trainingsloop ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Koen,
  Zo lullig om de visite voor een gesloten deur te laten staan :-)

  @Johan,
  Gelukkig was het een lichtgewicht. Geen issues met de verbinding, de data staat erbij en het was inderdaad een georganiseerde trainingsloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met Ans en wat een leuke bloggers ontmoeting aldaar.
  Mooi shirt zeg en moest je geen vakantie kilo's (ver) tillen van onze vakantie gangster ;-).
  En als ik de foto's van het stadion zo zie,dan krijg ik wel zin in een marathon van Amsterdam!.
  Leuk John, en genieten zo.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te zien heb jij het ook heel gezellig gehad en heeft je scheenbeen niet meer geprotesteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En hoe is het nu met je scheenbeen John?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh, gaaf shirt van Léonie! Net terug van vakantie en dan, hoppa, even 25km lopen, knap hoor. Fijn dat je geen last meer had van je scheenbeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hela hola zakenpartner! Nice doing business with you......volgende keer zal ik weer wat meer ouwenelen en wat harder lopen =D En gelukkig heb je naast je been-blessure niet ook nog eens een hernia opgelopen van dat powerliften hehehe......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ondanks dat je, jammer genoeg, niet in Middelburg was heb je toch je kilometertjes gemaakt en een gezellige dag gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. waar de kousen toch al niet goed voor zijn. ik heb ook nog de ondersteuning voor mijn kuit. ben benieuwd naar het shirt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. geweldige foto's John! Zo te zien heb je weer een gezellig training gehad en dan ook nog een feestje na afloop.. wat wil je nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Rinus,
  Bedankt voor de felicitatie. Shirt is nog wel een drukproef :-) Het valt wel mee met de kilo's, zo licht als een veertje!
  @Jacq,
  Erg gezellig, daarnaast hadden we alle tijd nodig om alles nog even door te nemen. Scheenbeen en kuit hebben gisteren en vandaag nog wel een beetje geprotesteerd.
  @Petra,
  L was ook erg verrast.
  @Léonie,
  Ik stond er al van te kijken dat je direct na thuiskomst gewoon ff 3 uurtjes gaat lopen. Dat je dan even "niets" te vertellen hebt is je vergeven.
  @M@urice,
  Zeker. We kunnen natuurlijk niet teveel achterstand oplopen :-)
  @Hans,
  Bij een eerdere kuitblessure heb ik erg veel profijt van de kousen gehad. Het shirt wordt leuk!
  @Ronald,
  Het was een leuke dag, waarop we ook de duurloop niet hebben overgeslagen. Sounds familiar? :-)

  BeantwoordenVerwijderen