woensdag 30 september 2009

Garmin Forerunner serie

Tijdens de trainingen, op straat, op de baan, tijdens wedstrijden. De Garmin horloges uit met name de Forerunner serie zijn inmiddels een vertrouwd beeld in de hardloopwereld. Forerunner serieUit eigen ervaring weet ik dat de maar beperkt in de praktijk worden toegepast. Dit zal bij velen te maken hebben met de angst om wijzigingen aan te brengen die men niet zelf terug kan draaien of een gebrek aan interesse.
Niet zelden hoor ik dat het aflezen van de hartslag, snelheid en afstand meer dan genoeg is tijdens de trainingen/wedstrijden.
Daar hoef je dan niet zo’n geavanceerd stuk techniek voor om de pols te dragen lijkt mij.
Het is erg gemakkelijk om een “ervaren” gebruiker om hulp te vragen bij het instellen, maar er zelf mee aan de slag gaan is toch vele malen leuker. Tevens wel zo handig indien die ervaren gebruiker even niet voorhanden is.
Nou is er in weblogland een HEEEL ervaren gebruiker die de opgedane kennis en ervaring ook nog met ons deelt. En wel op een hele duidelijke en voor een ieder te begrijpen manier.
Ronald’s laatste masterclass betreft het gebruik van de Garmin FR 305, 405 of 310 als navigatiesysteem.
Klik hier voor een duidelijke uitleg.SportsTrackAchtergrond
Ben je op zoek naar uitleg omtrent het gebruik van jou Forerunner, Garmin Training Center, SportTracks of slimme trucs, klik dan in de rechter kolom op zijn blog op het type waar jou interesse naar uit gaat.

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik mijn 405 ook niet optimaal, ik gebruik bv. nooit mijn hartslagmeter (alleen op de loopband maar dan heb ik een ander horloge om) en de intervalfunctie gebruik ik niet. Maar ik heb er wel heel veel plezier aan om na een training mijn route en gelopen km's op internet terug te zien. Ook al is het een té duur speeltje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hee, dat is raar.. hier op mijn werk kan ik wel reacties geven... ga toch maar eens wat instellingen thuis te kijken... maar eh.. dank dank dank. Ik doe mijn best om mijn Forerunner kennis te verspreiden :)

    BeantwoordenVerwijderen