zaterdag 19 september 2009

De ontknoping

Vanavond was het eindelijk zo ver!!
De overhandiging van het unieke webloggersshirt. Ondanks de korte termijn waarop wij de uitnodigingen hebben verstuurd zijn er 21 collega webloggers geweest die in de gelegenheid waren hierbij aanwezig te zijn evenals één van onze sponsoren. Dave (Blue Mesa) was verhinderd en kon helaas niet aanwezig zijn. DSC00688 Maurice, Bjorn, Richard, Hans, Rinus, Paula, Ruud, Johan, Cem, Martine, Tiny, Jacqueline, Marie-José, Ronald, Rik, Aad, Petra, Monique, Ilonka, Ingrid, Annemarie, Léonie, Falco (later op de avond), John en Patrick.DSC00692Hoe is het idee ontstaan?
Na eerder afgesproken te hebben ontmoeten Léonie en ik elkaar op het CS Utrecht. Met de auto naar De Meern om daarvandaan lopend naar het Lint te gaan om de zaterdagtraining bij te wonen. Op deze gedenkwaardige dag is het idee van hét webloggersshirt ontstaan.

Aangezien Léonie kort hierna zou vertrekken voor een vakantie, moesten snel beslissingen genomen worden, die ik gedeeltelijk tijdens haar afwezigheid verder kon uitwerken. Het stuk dat daags daarna op onze blogs geplaatst is om jullie interesse te wekken, heeft het gewenste effect overtroffen.
Na weken van voorbereiding, wikken en wegen, ontwerpen, beoordelen, aanpassen, inventariseren, blogupdates, zoeken naar sponsoren, het opvragen van offertes t.a.v. het drukwerk en de beoordeling daarvan, vragen van jullie zijde beantwoorden (zonder het achterste van de tong te laten zien), niet reageren op gissingen over de kleur :-) enzovoorts, enzovoorts.

Om de bijdrage aan het gekozen goede doel te maximaliseren zijn wij op zoek gegaan naar sponsoren die op enige wijze hieraan deel wilden nemen. Met ons enthousiasme en het gekozen doel hebben wij Cem namens Nike en Dave namens Blue Mesa bereid gevonden hierin te participeren.
Cem heeft zorggedragen voor de levering van de dry-fit hardloopshirts en Dave heeft de kosten van het drukwerk voor rekening van Blue Mesa genomen. Naast onze dankbaarheid heeft deze ondersteuning tot gevolg de bijdrage aan Be-More t.b.v. Wilma van Wijngaarden en “haar” kids gemaximaliseerd kon worden.

SONY DSC           En dit is de uitkomst:
De afgelopen maanden/weken hebben jullie diverse updates m.b.t. deze actie op onze blogs de revue zien passeren. De uiteindelijke versie die als opdracht naar de drukker ging, alwaar toch nog een laatste kleine aanpassing werd gedaan is op diverse foto’s te zien en zal de komende dagen op meerdere blogs opdoemen.

Leek het er in eerste instantie op dat de opkomst tot een tiental bloggers beperkt zou blijven, de uiteindelijke…… aanmeldingen zorgden ervoor dat casa hardlopende boer eigenlijk geen optie meer was. Een geschikte locatie werd gevonden in de vorm van Redondo Lounge nabij de atletiekbaan waar de wekelijkse trainingen worden afgewerkt.

Na een korte introductie van mijn zijde nam Léonie het woord. Er kon smakelijk gelachen worden om de achtergrond DSC00672omtrent het ontstaan van het idee en de uitwerking ervan. Natuurlijk werd ook stilgestaan bij het gesteunde doel  van onze actie door de dank namens Wilma over te brengen en een kort filmpje over de kids waar wij dit met z’n allen voor doen. 
Vervolgens was het woord aan Cem, die aangaf het idee achter de actie en wijze waarop de kids daarvan zullen profiteren zeer te waarderen, wat tot sponsoring/deelname aan deze actie heeft geleid. De inbreng van Cem namens Nike betreft de mooie functionele dry-fit hardloopshirts.

DSC00682 Ik heb namens Dave en dus Blue Mesa (mijn werkgever) het woord genomen om kort wat over ons bedrijf te vertellen en de ondersteuning uit te leggen. Eigenlijk is deze grotendeels gelijk aan die van Cem, met de aanvulling dat de hele gerichte steun en het resultaat hem erg aanspreken.

De presentatie werd afgesloten met een korte stripact van Léonie and me, die onder luid applaus werd ontvangen. Om vervolgens tot de overhandiging over te gaan, zodat het hoogtepunt niet nog langer werd uitgesteld. De druk viel echt van onze schouders door jullie enthousiaste reacties en tevreden gezichten en uitlatingen. Super!!

DSC00732 Als klap op de vuurpijl haalde Léonie ook nog een unieke Hardlopende Webloggerstaart te voorschijn die werd aangesneden door uw ontwerpers.

Degene die niet aanwezig waren vanwege andere soms minder leuke verplichtingen krijgen het shirt natuurlijk thuisgestuurd of zullen deze via een collega blogger overhandigd krijgen.
Helaas is het niet gelukt om de Berlijngangers tijdig van hun nieuwe shirt te voorzien. Desondanks heel veel succes!

De komende dagen, weken en maanden zullen diverse evenementen dankzij jullie aanwezigheid/deelname extra kleur krijgen in het jaloersmakende shirt. Daarom het verzoek om mij zoveel mogelijk (groeps)foto’s te sturen.

En nu ga ik slapen. In de loop van de dag de laatste aanvulling en een link naar de foto’s van een hele gezellige en geslaagde avond. Alle deelnemers (de aanwezigen) in het bijzonder hartelijk dank voor jullie bijdrage.

DSC00748 DSC00737 DSC00740 DSC00746

DSC00724

De foto’s staan hier.

19 opmerkingen:

 1. Aan de ervaringen van de anderen af te meten hebben die het leuk gehad. Ik heb een superavondje meegemaakt. Een "warme deken gevoel". Nogmaals jullie hartstikke bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was top! John (en natuurlijk ook Leonie) bedankt voor het geweldige initiatief en de ditto uitwerking daarvan! Morgen loop ik mijn halve marathon in het hardlopende webloggersshirt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. John en Leonie: nogmaals superbedankt! Geweldig shirt, geweldig leuke avond en een nieuw idee is al geboren: een soort van Pirelli kalender met hardlopende mannen ;-) Ronald gaat op de 'cover'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige actie en leuk die uitreiking van de shirts gisteren. Over 2 uur ga ik m'n eerste wedstrijd lopen met het shirt (gaat me vast vleugels geven ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is helemaal top door jullie beiden georganiseerd: de uitkomst is super mooi, een geweldig mooi shirt en de volledige opbrengst naar het goede doel. bedankt voor deze gezellige avond

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Tiny,
  Dat is geheel wederzijds. Wij zijn trots op het resultaat en hebben het graag gedaan.

  @M@urice,
  Jij gaat een topprestatie leveren, en vele interviews afgeven:-)

  @Monique,
  Top dat ook jij erbij was en leuk kennis gemaakt te hebben.
  Ik ben vóór! Bij deze ben jij het belangrijkste jurylid van de webloggende hardlopende mannen(of moeten we zeggen) vrouwenkalender.

  @Rik,
  Als de trainer het resultaat van jou eerste wedstrijd van vandaag onder ogen krijgt, zal hij zeker willen weten wat je gebruikt hebt, want vleugels had je al maar wat er vandaag gaat gebeuren is nog niet eerder vertoond. Succes!

  @Hans,
  Thnx. Leuk dat je er was.
  Sterkte met de knie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toppers zijn jullie beiden en wat goed georganiseerd zeg en een dikke pluim van mijn kant.
  Een mooi shirt en ben er helemaal trots op.
  Leuk om zo weer de vele bloggers tegen te komen en meteen afspraken kunnen maken voor de kustmarathon, leuk.
  We gaan elkaar zien en spreken.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. John, Leonie
  Was geweldig leuk en gezellig vrijdagavond. Ook de hele presentatie vaanaf het begin tot het resultaat, en natuurlijk het goede doel. Echt geweldig, zoals jullie dit "project" hebben gedaan, TOPPERS!!
  (heb trouwens een aantal van je foto's "geleend", vind je vast geen probleem, toch

  BeantwoordenVerwijderen
 9. waanzinnig iniatief vanaf dag 1!! Jullie mogen trots zijn op het resultaat. De shirts zijn prachtig maar bovenal een mooie zak geld voor kids die naar school kunnen!!
  Was erg gezellig, jammer dat ik nog en andere afspraak had, maar erg leuk om iedereen nog even te zien en te spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het 'warme deken' gevoel van Tiny is zo herkenbaar. Zoals altijd als we bijelkaar zijn is het een feest! Heel speciaal om met elkaar op deze manier 4 kinderen een jaar lang naar school te kunnen laten gaan.
  Lieve Léonie en John: DANK, DANK, DANK voor dit mooie initiatief. Het shirt is prachtig, morgen krijgt het zijn/haar hardloopvuurdoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het was helemaal TOP!! Dikke dikke pluim voor jou en Léonie voor de superorganisatie. Was geweldig iedereen weer te zien en te spreken. Een top avond en dan ook nog een heel goed doel steunen! Beter kan toch niet? Ps. superfoto's

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was fantastisch... het idee... de uitvoering... en het resultaat.... super.
  En nu kunnen Leonie en jij ontstressen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vanochtend ben ik de eerste blogger die een wedstrijd in het shirt heeft gelopen en allemaal lopers onder de indruk van het shirt!!
  Het shirt gaf me vleugels want ik won de 5 km , foto's volgen later op m'n blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een geweldig initiatief John! dikke pluim.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Taart heb ik gemist (had ik thuis ingewisseld voor beschuit-blauwe-muisjes) maar de gezelligheid was prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De actie was een weergaloos succes. Jammer dat ik er vrijdag niet was maar bedankt dat je het shirt gisteren meenam naar Zaandam! Jullie mogen trots zijn op die actie!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb natuurlijk spijt als haren op mijn hoofd dat ik niet heb meegedaan met de shirtactie!
  Je had me erop geattendeerd, maar ik was die periode erg druk met heeeeel andere dingen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gave actie. Zo kun je altijd rennende bloggers terugvinden in de massa, behalve als ze bij de D2D allemaal in het blauw lopen. Ik blog niet zo fanatiek, maar misschien moet ik bij een 2e druk maar mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ook reeds tegen Leonie gezegd, Top gedaan en een hele leuke actie met een bijzonder mooi resultaat.
  Wat zijn wij hardlopers toch eigenlijk sociale mensen.

  BeantwoordenVerwijderen