woensdag 23 september 2009

De kogel is door de kerk

Ik zal op 11 oktober NIET van start gaan bij de marathon van Eindhoven!

Zo….dat is eruit.
Al weken spookt het niet alleen in mijn been, maar ook in mijn hoofd. Wel van start, niet op tijd fit, gaat wel lukken, nee toch niet, jawel joh dan maar gewoon lekker uitlopen, vergeet het maar…..en ga zo maar door.

Zaterdag had ik ondanks een niet al te beste tijd (daar ging ik ook niet voor) tijdens de Damloop night edition best een goed gevoel. Nou was het natuurlijk ook erg gezellig. Tijdens, helemaal geen pijn van enige soort gehad. Meer dan een week rust, een stevige behandeling van Marijn en de curetape hebben blijkbaar geholpen.
Zondag had ik me toch een spierpijn in de bovenbenen zoals ik die lange tijd niet meer heb gehad. De kuit voelde ook wat stijf, maar nog geen reden tot paniek.
Aangezien het er niet meer van is gekomen om een stuk uit te lopen, heb ik dat naar maandag verschoven.

Maandag
onderbeenspieren Jeetje wat is dit nou weer riep ik al na een paar voorzichtige stappen. Pijn in de linker kuitspier onderbeen zorgde ervoor “normaal”  hardlopen niet mogelijk was. Dan maar wandelend terug naar huis.


De opgelopen achterstand kun je zo kort voor de marathon never meer inlopen. Tevens wordt het risico op een nieuwe blessure nog groter. Ik baal verschrikkelijk, maar het is nu even niet anders. Rust en behandelingen moeten ervoor zorgen dat ik snel weer iets kan doen.

SingelloopVoordat de totale rustperiode ingaat ben ik van plan zondag toch nog van start te gaan tijdens de Singelloop Utrecht. Een thuiswedstrijd en tevens ieder jaar weer gezellig en een ontmoetingsplek waar vele bekenden samenkomen. Ben jij er zondag ook bij?
Wederom een mooie gelegenheid om zoveel mogelijk bloggers in hun nieuwe shirt :-) op de digitale foto vast te leggen, en ook nog ons goede doel onder aandacht te brengen.

14 opmerkingen:

 1. Soms moet je dingen doen die niet leuk zijn, zoals op je niet hardlopende kont zitten wachten tot de blessure weg is. Dat is allemaal met een reden: in 2010 lopen we samen een marathon binnen de 4 uur. Now eat that stomme benen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zondag gaan we samen de Singelloop doen. Maar neem geen risico's mbt nog grotere blessures. Er komen nog héél veel leuke loopjes om samen met je loopmaatjes te doen en ervan te GENIETEN. Want daar gaat het toch om?
  Forget Eindhoven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moeilijke maar verstandige beslissing!!! Eerst weer helemaal fit worden en dan pas aan een andere marathon gaan denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen gemakkelijke beslissing maar wel verstandig. Geniet van je loop in Utrecht a.s. zondag... en rustig aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. balen John.. ik baal wel met je mee.. onze tijd komt wel weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is kl.... John.

  Heel veel succes zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een marathon is inderdaad ander koek en verstandig.
  Doe wel rustig aan Zondag en lekker genieten.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. grrrrrrrrrrrrrrrr balen John maar een wijze beslissing!! Wel succes met de singelloop en ja, rustig aan doen.

  Oh.. misschien is het slim om in ieder geval even alle bloggers met de witte shirts te mailen dat ze de zaterdag voor Kerst vrij moeten houden...Het zou toch geweldig zijn als we zo rond de 40 hardlopers daar zouden hebben, allemaal in het witte shirt?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kilo Utreg Tango... tja, verstandig, dat wel.. maar wat heb je daar nou aan als fanatiek hardloper? FF rust en na de vakantietrainingen gaan we lange duurlopen maar ri. Linschoten (niet letterlijk)!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Rot voor je, John. Waarom is een verstandige beslissing ook altijd een vervelende? Evengoed veel plezier in Utrecht, ik ga er niet heen maar rommel verder in de aanloop naar Eindhoven (halve). Sterkte met de blessure!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een hele goede beslissing John, maar jij zit er wel mee!!!! Echt shit!!!
  Succes zondag en misschien tot zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Balen zeg! Een verstandige beslissing..... dat dan weer wel.

  Suces zondag! Doe je wel een beetje rustig aan?

  Oja, als je dan toch op verzoek van Ronald de bloggers gaat mailen over Linschoten kan je ze misschien meteen de wasvoorschriften mailen die je zaterdagavond vertelde. Met dat bakpapier enzo....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Balen maar het is denk ik wel de juiste beslissing.

  BeantwoordenVerwijderen