maandag 7 september 2009

En nu?

Na de behandeling afgelopen vrijdag was het zaterdag tijdens de training tijd voor een rustig loopje van 65 minuten waarin vastgesteld kon worden of de 30 van Amsterdam Noord een go of no go zou worden.

Het rustige loopje werd steeds rustiger vanwege een pijnlijk onderbeen (kuit, scheenbeen, enkel) alles leek zeer te doen. Ik moest Annet, Terry, Monique en Jeffrey dan ook snel laten lopen om zelf de kortste weg terug naar het Lint te kiezen en de douches op te zoeken. Wat liep ik te balen zeg. Uiteindelijk is de teller op 6 moeizame kilometers blijven steken.

Na een kopje thee en soesje (nog van harte Jeffrey :-) weer naar huis om onderuit te gaan op de chillbank. ‘s Middags besloten om de motor te pakken en de onze startnummers voor zondag op te halen. Ongeveer een kilometer of 5 voordat ik ATOS bereikt had kreeg ik me daar toch een hagelbui te verwerken, die veel weghad van een 500 meter lange wasstraat. Gelukkig is het verder droog gebleven.

Op vrijdagavond hadden wij het startnummer voor Ans al in Bunnik opgehaald, alwaar wij Maarten en Petra (met dochter Lisa) tegenkwamen.
Op zaterdagavond was om 18.45 uur de start van Bunniks Mooiste (6 en 12km). Op het plein waren Rik & Ilonka evenals Petra, Yvonne, Erik en Eric en Andrea al aanwezig. Kort daarna kwamen ook Gert en Gonda aangelopen. Leuk om zowel met Ilonka als Gonda eindelijk kennis te maken. Er zijn weer mooie prestatie geleverd, zoals de 2e plaats van Andrea en Rik die voor de 2e keer op 1 dag de eerste plaats veroverde. Meer hierover op hun blogs.
Maar ook zeker het vermelden waard is de 7e plaats van Petra, Ans was zeer tevreden met een tijd van 34.10 op de 6km. Via deze link kan een deel van de foto’s bekeken worden. En hier de 2e map.

Zondagochtend heb ik definitief de beslissing genomen om niet van start te gaan voor de volgende 30-er in mijn schema. Jullie adviezen én een gevoelig/onwillig onderbeen hebben hiervoor gezorgd.
In plaats daarvan besloten wij een kijkje te nemen bij de drakenbootraces op de Haarijnse plas, waar Falco met T een kijkje nam voor het middagdutje.
Intussen werd in Hoofddorp en omstreken door een groot aantal webloggers gelopen op diverse afstanden, met prachtige resultaten tot gevolg. Wat te denken van een prachtig PR van RR ondersteund door Rik en Rencapy, een eerste plaats en parcoursrecord voor Claudia, Richard en Léonie die er duurloop in aanloop naar Winschoten van hebben gemaakt. De verhalen op de diverse blogs moet je maar zelf naar lezen.

En nu?
Tja, afwachten wat de uitkomst van de behandeling later op de middag is. De achterstand loopt jammer genoeg erg hard op, op deze manier.
Deelname aan de halve marathon van R’dam a.s. zondag zal afhangen van het verloop gedurende de komende dagen. Een paar dagen extra rust wellicht. Even afwachten voor ik daar een beslissing over neem en verder kijk naar hetgeen gepland staat.

13 opmerkingen:

 1. Dat je maar snel van je blessure mag genezen. Lopers moeten vooruit kunnen anders worden ze chagrijnig;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt niet best John. Dat is balen met een hoofdletter B. Maar Eindhoven is pas over 5 weken .... En wie weet, loop je over een week weer als een kieviet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg vervelend John! Maar het niet starten op die 30 km is waarschijnlijk wel de beste beslissing! Behandeling en een paar dagen looprust, wie weet hoe het dan weer gaat...

  Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op dit moment lig je op de tafel gedompeld in heerlijk ruikende olie, heb je al een behandeling achter de rug van de fysio en voel je je hopelijk een stukje beter.
  Rust kan soms de sleutel zijn. Hang in there!!

  Leuke foto's uit Bunnik, Erik en Yvonne lopen echt elke pas hetzelfde! Een soort van siamese tweeling.....lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verstandig van die 30km en de achterstand zal best mee vallen!.
  Ik hoop dat je snel weer dou snelle bent..
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. doe voorzichtig John. geen risico nemen, anders duurt het nog langer voordat je weer goed aan de run bent

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een pech van jewelste , maar niet panikeren ,5weken nog en je basis is uitstekend dus rustig houden en mentaal je hoofdje koel houden zeker ? ik duim alvast

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een ergernis. Je hebt geen keuze maar daar houdt het humeur meestal geen rekening mee. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Allen,
  Het is inderdaad balen, en de veronderstelling is al heel snel dat je te weinig doet om zometeen die afstand te kunnen overbruggen.
  Hopelijk kan ik snel de trainingen op een normale manier hervatten. Desnoods iets minder kilometers, maar wel pijnvrij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is denk ik allemaal al gezegd maar je gezondheid gaat toch voor alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook de onzekerheid is al balen. Sterkte John. (Ik had al eerder gereageerd op dit blogje maar kreeg steeds een verbindingsprobleem ???)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vind het lulig om eigelijk iets te plaatsen want het helpt je niet om snel weer op de been te zijn.
  John sterkte en wie weet zie ik je op of langs het parcours in Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen