zondag 28 november 2010

‘t was niet voor niks…

…of toch wel?
Eerst even terug naar gisteren, er stond al een aantal weken een bezoek aan Zoom Experience gepland. Samen met Alice, Jacco en Monique zijn er wat leuke gadgets spullen op fotografiegebied aangeschaft.
Na een iets te korte nacht ging het wekkertje deze morgen om 6:15 uur, pfff…dat valt ff tegen zeg. Uit de veren en het hele ritueel uitvoeren en voor je het weet is het 7:45 uur en staat Ronald voor de deur. Een bakkie thee en om 8:00 uur op pad naar Geldrop.
IMG_0500Eigenlijk zou er niet al teveel over dit evenement geschreven moeten worden, aangezien dat zomaar zou kunnen leiden tot een aanmerkelijke toename van het aantal deelnemers, maar daar zou de organisatie tekort gedaan worden. Tisvoorniks is een goed georganiseerd hardloop en wandelevenement dat in een hele mooie omgeving en ongedwongen sfeer plaatsvindt. Eigenlijk gewoon een aanrader voor de natuurloper/liefhebber. 
Liep Ans vorig de 10 km, dit jaar koos zij voor de 15, die een uur na IMG_4908 Maurieskeons van start ging. Op haar grijs/roze Glides werd de afstand in 1:28 afgelegd en was ze op tijd gedoucht en gekleed om ons binnen te halen.
Evenals vele anderen stond ik ingeschreven voor de 30 km die ik in duurtempo in de aanloop naar de marathon van Spijkenisse zou uitvoeren. Welk tempo? Een vraag die regelmatig onder de bekende aanwezigen gesteld werd. In eerste instantie was het de bedoeling met Petra (aka Pink Power Pearl) en Leo te lopen, maar een tempo van 5:30” zag ik nu niet zitten. Ronald en ik besloten derhalve met CIMG0456Jacqueline (aka Curly, aka Pink Power Pearl) weg te gaan op 6:05 – 6:15”, relaxt lopen over de mooie heide. Bekijk de foto’s voor een indruk hoe het gebied eruit zag vanmorgen.
Bij de start sloot Jan Bos zich als begeleider van zijn schoonzoon Ties Michel bij ons aan. Helaas moest die het tempo vanaf c.a. 15 km laten zakken.
Het parcours is praktisch geheel onverhard, hoewel die vandaag op een plekken behoorlijk (ver)hard was door de vorst. Het was genieten met z’n vijven en later dus met z’n drieën over de heide. De vele hectaren die eerder dit jaar door brand verwoest werden lagen er wat troosteloos en kaal bij, maar desondanks is het erg mooi en rustgevend om te lopen.
IMG_0527Al kletsend, grappend en grollend vlogen de kilometers voorbij en werd bij de aanwezige drankposten de tijd genomen voor een hapje, drankje en foto. Na 3 uur en 10 minuten hadden we ook deze 30340 meter volgens Garmin in benen. De data staat hier.
IMG_5039 MaurieskeIMG_5040 MaurieskeIMG_5054 Maurieske
In sporthal kon gedoucht worden (ja ook dat is hier geregeld) om vervolgens met alle aanwezige hardlopende bloggers en twitteraars wat te drinken, een stukje Haagse Kakker (Leo), AWC (Petra) en/of Kruidkoek (Tiny) te nuttigen en na te praten. Om het risico te voorkomen dat ik iemand vergeet zal ik verder geen namen noemen.
Wie ik in ieder geval wel moet noemen is Maurice die ondanks een vervelende blessure, die hem helaas aan de kant houdt, maar toch aanwezig was mét zijn camera in de aanslag. Bezoek zijn blog voor een uitgebreide fotoreportage.
Ook aan deze gezellige dag komt een eind, dus na iets meer als een uur sturen waren Ronald, Ans en ik weer terug. Nog een kopje koffie en vluchtig wat foto’s bekeken alvorens Ronald koers naar huis zette. Allen bedankt voor de gezelligheid voor en na, Ronald en Jacqueline bedankt voor de gezelligheid tijdens de duurloop.
Over 2 weken staat mijn 3e marathon van het jaar gepland samen met Pink Power Pearl Paparazzi Pim. Pim, ik hoop dat je op tijd fit bent zodat we samen de 42 vol kunnen maken.
Deze was in ieder geval helemaal voor niks, maar we zijn er zeker niet voor niks heengegaan.

37 opmerkingen:

 1. *dingdong* (deurbelgeluiden)
  was weer gezellig! Thanks Ans & John!!!

  maar he.. volgens mij mis ik wat foto's hier van de beurs.. of zijn die allemaal mislukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. huh? er staat opeens een hele lap tekst bij... hihi... soort live update :) ff snel lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je bent er weer snel bij met je verslag. Het was superleuk om met jou en Curly 30km te lopen. Schitterende omgeving en leuk gezelschap! Topppie!! dank dank dank

  BeantwoordenVerwijderen
 4. succes naar de 42 van Spijkenisse , mischien ga ik je daarwel zien.

  gr Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. weer een leuk verslag en mooi foto's !
  was een mooi rondje zo te lezen, volgend jaar ben ik erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was een toptraining... JIJ bedankt !!! Zie je in Spijkenisse.. van mijn kant zal er dan minder gekletst worden :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaaf die foto's onderweg! Leuk dat jullie mijn achtertuin hebben bezocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Was gezellig om je weer te ontmoeten.
  En inderdaad moet er eigenlijk niet te veel gezegd worden over hoe mooi dit loopje in Geldrop is. Juist de kleinschaligheid en simpelheid, en de perfecte organisatie maakt het lopen door dit natuurgebied zo fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad mooi man en ik heb wat gemist vandaag!.
  Fijn om te lezen dat je aan het genieten was en dat is ook mooi om te doen.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk jasje !!! moest je 'm niet inleveren ?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Had voor vandaag ook een 30 kilometer gepland en zat nog te twijfelen, maar vond Den Oever Geldrop net even te ver. Ziet er op de foto's wel mooi en gezellig uit, misschien volgend jaar :)

  Alvast succes voor Spijkenisse.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie loop zo te zien. En op de foto's van Spijkenisse wil ik je zien zweten. Lopen zal je. Ik heb mezelf even op pauze gezet. Succes met je 42 en dan lekker zonder strand.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Verdomd was ik nu maar toch gegaan.
  Jullie hebben er weer een waar feestje van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een topdagje was het. Volgend jaar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik probeer hier al 2 jaar mee te lopen maar elke keer weer komt er iets tussen. De ene keer werk e vandaag "helaas" mensen ophalen op Schiphol. Tja en daar gaat dan je dag ( aankomst 11.25)..... helaas helaas maar gelukkig zijn er dan mensen die een leuke dag hadden en een verslag schrijven.
  Misschien 3 x scheepsrecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi en gezellig lopen ; wat wil je nog meer !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je hebt het maar weer gedaan Broeder, gewoon even ruim 30 km weg gestapt en wat zie ik, niet anders dan glimlachen. Nou die 50 komt wel goed, een nieuwe UltraJohn is geboren. Prachtige foto's geschoten zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi loopje John, prachtig gebied en een mooie foto serie van Maurice, je Gaat als een speer.Ans zag er ook goed uit,draaid ook aardig wat kilometers.op naar Spijkernisse,je word al de nieuwe UltraJohn genoemd. succes met je training, misschien zie ik je van de week nog op de baan.

  Gr. Frits

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het was een prachtig winters landschap! Ja zeg, ik heb al zo vaak met jou gelopen, soms 'mogen' anderen dat ook meemaken! Ook al was het afgebrande stuk naar om te zien, de rest maakte het weer meer dan super.
  Maarree.....nu weet ik nog steeds niet wat ik je moet vragen? Ben ik echt blond en heb ik het vergeten? Geef me een hint of 2 of 3

  BTW, nu de rust erop hè voor Spijkenisse! Geen gekke dingen gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtig landschap zie ik op de foto's. Misschien doe ik volgend jaar wel mee.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 21. gezien de foto's hebben jullie genoten. Was bijzonder mooi om daar te lopen. Tot over 2 weken. Goed uitrusten, want dan zouden we je nog wel eens nodig kunnen hebben ;-).. Nogmaals bedankt voor de cd

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Goed bezig John, weer 'ff' 30+k wegtikken. Na de marathons gaan we eens een gezamelijk rondje samen met de profknijper plannen (wat rustiger tempo dan gisteren)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Weer een puike prestatie, John! Weinig asfalt daar :) Volgend jaar kom ik ook daarheen, waar ik was, was het niet erg druk met loggende lopers.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Goed bezig kerel. Had er graag bij geweest. Kon echter geen vrij krijgen. Even 30 km lopen voor een avonddienst zag ik niet zitten.Zie je in Spijkenisse.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooie fotos en nog handig te downloaden ook, super. De spierpijn valt reuze mee, maar goed ik was dan ook de laatse kilometers al met de cooling down bezig. Tot de volgende keer
  Michel =>Mies=> Ties:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Weer even gezellig gekletst na mijn marathon, word gewoonte;-) dus ga je zeker de 12de even spreken na jou marathon. Maar je hebt zondag een mooie 30km's gedaan met geweldig weer en vele gezellige bloggers.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Was gezellig om je daar te zien in Geldrop...
  Jij bent ook wel een feestnummer naast natuurlijk een bikkel met lopen...
  Ik ga je zien in Spikecity met Pim natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @Ronald,
  De rest van de foto's hou je nog tegoed ;-)

  @Hans Spieker,
  Tot over 2 weken.

  @Marco,
  Zet maar vast in de agenda (tisvoorniks 42k)

  @Jacq,
  In Spijkenisse hoef je niet te praten, maar alleen naar de aanwijzingen van de coach te luisteren.

  @Maurieske,
  Leuk dat jij er was en de camera mee had.

  @Esther,
  Was gezellig. Wanneer zien we je weer?

  @Johan,
  Nope.

  @Raymond,
  Het is idd een stuk sturen, maar het is echt de moeite waard.

  @Frank H,
  Ik hoop ook in Spijkenisse te kunnen blijven lachen. Het gaat tenslotte om Pim. Zweten is bij mij niet zo'n probleem :-)

  @Patrick,
  Nu al aankruisen in de agenda van 2011.

  @Bjorn,
  Helemaal niets eigenlijk.

  @Broeder Rich@rd,
  Hahaha UltraJohn, dat gaat nog heeeel lang duren.

  @Frits,
  Dank je. Tot woensdag (wellicht).

  @Petra,
  Inmiddels kan ik je toch niet meer bijhouden, dus mag jij de volgende keer mijn haasje zijn. Ik zeg PPP. Ring any bells?

  @Hans,
  In zo'n omgeving kun je niet anders dan genieten. Jullie hebben het er zelfs 12 km langer van genomen ;-)

  @F@lco,
  In januari moet het dan toch eindelijk een keer gaan lukken. Eens kijken of ik die profknijper en jou bij kan houden. Je kan natuurlijk ook met ons mee ergens in februari ;-)

  @John,
  That's the spirit! Maar voor het november 2011 is gaan we elkaar (beiden in loopkledij) zeker tegenkomen.

  @RunningGerard,
  Je hebt de duurloop zelf ook netjes uitgevoerd, dus in Spijk sta je helemaal fris, fit en ready met ons aan de start.

  @Michel,
  Goed dat je 'm toch uitgelopen hebt. We waren je in ene kwijt. En nu trainen voor de volgende!

  @Claudia,
  Die gewoonte gaan we gewoon in stand houden ;-)

  @Marathonton,
  Thnx. Zet een paar bloggers bijelkaar en gezelligheid is bijna gegarandeerd. We zien elkaar zeker in Spijkenisse, MET Pim natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat doe je het toch makkelijk man. Schitterend om daar ook een keer te rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. LOL Pink Power Pearl Paparazzi Pim. Hoe verzin je het ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @JeeWee,
  Dat is echt niet altijd het geval.

  @Pink Power Pearly D,
  Ik vond die 5 P's wel mooi ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. En een prachtwedstrijd is het. Idd eigenlijk niet over schrijven, wordt het alleen maar te druk door.

  Leuk jou en Ans gesproken te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Prachtig he, om zo helemaal voor niks een duurloopje te doen in de voorbereiding op Spjkenisse; het gaat daar helemaal goedkomen.
  En genieten was he, moet wel kleinschalig blijven. Met z'n duizenden over de hei, nee dat kan juist niet meer mooi zijn, moet er niet aan denken....
  groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hier eindelijk 'n reactie van mijn kant...maar je bent er ondertussen wel aan gewend dat ik niet zo'n snelle ben...! Zowel met lezen, schrijven, als met lopen....hihi
  Wat een leuk verslag weer!
  Ik vond het errug jammer dat ik er niet bij kon zijn...dan was het vast nog gezelliger geweest...;)
  Heel veel suuk6 met je volgende marathon!!!
  Liefs,
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 35. gezellige dag achter de rug blijkbaar...mooi zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat zal het heerlijk rustig zijn in Spijkenisse; geen bomen, geen Ronald!

  BeantwoordenVerwijderen