maandag 28 februari 2011

30 kilometer gemakkelijk, maar o zo nat

Een lange duurloop waarbij je verschrikkelijk nat wordt, op verschillende soorten ondergrond je een weg probeert te banen, veel gepraat en kennis gemaakt met een aantal anderen die je alleen nog maar via de digitale snelweg kent, lol hebt en voor je het weet weer op het startpunt en dus het eindpunt aanbeland.
En dit alles in Uden. Waarom helemaal in Uden zullen een aantal van jullie denken.
IMG_5559
Eigenlijk simpelweg vanwege de door Tiny georganiseerde weblogloop die bij een groot aantal reeds bekend en bezocht is in de voorbije jaren.

In januari mocht ik samen met de Pink Power Pearls en de fotograferende Pim Paparazzi onder begeleiding van Tiny en zoon Jeroen al een deel van het terrein verkennen, maar dit maal was ik er voor de full pull.
Dat het gisteren eigenlijk de hele dag geregend heeft zal niemand zijn ontgaan en samen met een behoorlijke club hardlopende webloggers, twitteraars en lopers van AV De Keien heb ik dat aan den lijve ondervonden.
Circa 3 uur (en nog wat minuten) na vertrek draaiden we met z'n allen het complex van de Keien weer op waar Jacq, Maurice, Ruud en ik de 30,94 km volgens Garmin nog wat wilden opleuken en er dus nog een rondje uitgelopen werd op de baan en het uiteindelijke IMG_5580totaal van de dag op 31,3 km deed uitkomen.
Voldaan na het trotseren van de regen, wind, klimmetjes, het mulle zand en modderige paden, konden de dames en de heren de douches opzoeken zich klaarmaken voor de door Sjan en Tiny geregelde maaltijd.

IMG_5606Deze weblogloop was meer dan de traditie maar tevens een "feestje" ter ere van het bereiken van de AOW leeftijd door Tiny, de binnenkort 65-jarige verjaardag van Sjan en tevens het 40 jarige huwelijk van beiden.


Uit naam van alle aanwezigen en een paar die helaas niet aanwezigIMG_5599 konden zijn, mochten Monique en ik dit mooie paar een cadeau overhandigen waar zij samen van kunnen gaan genieten.


Na de prima verzorgde rijsttafel werd er nog even nagezeten en gepraat alvorens de terugrit, het regent dan nog steeds, aangevangen werd.
IMG_5609Het was een keigave dag waarop de regen, wind, het parcours nog de afstand voor een onvertogen woord heeft gezorgd.

Tevens erg gaaf om mee te maken hoe Jaco en Inge voor het eerst een duurloop langer dan 22 kilometer zonder problemen volbrachten en deze in hun logboek bij kunnen schrijven.
Maurice had weliswaar geen zin om mee te lopen, maar stapte op de ATB en schoot weer een aantal mooie plaatjes zodat ook degene die er niet bij konden een beeld van de dag krijgen. Hier kun je het gehele album bekijken.
CIMG0492

17 opmerkingen:

 1. Waarom zijn zulke bijeenkomsten nu altijd zo enorm gezellig?? Zelfs met dat ongelooflijke takkenweer??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig dat ik gisteren een grote kop had anders paste mijn brede smile er niet meer in. Wat heb ik er van genoten. En wat te denken van Sjan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom het zo gezellig is? Gewoon omdat er niemand zeurt, klaagt of bang is nat/vies te worden! We bikkelen op onze eigen manier allemaal door... Wat we allemaal niet doen voor een drankje en een bordje eten ;-))
  PS ga binnenkort is op rugzakken jacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt dat je me wakker hebt gehouden John.Voor herhaling vatbaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je gaat lekker John hou vast dit niveau "het" doel komt steeds dichter bij !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wederom goed bezig kerel. Het gaat allemaal vanzelf. Weer een mooie weblogloop gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh oh oh, wat was het weer een onvergetlijke dag! Inderdaad klaagt niemand over de regen, want daar heb je toch niets aan, lopen moet je toch. En als je dan ook nog met zo'n geweldige gezellige groep 'prettig gestoorden' loopt, ach dan gaat het vanzelf! Thanks voor de lift.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om er met jullie verhalen en foto's er toch een beetje bij te kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach, voor het weer had ik best naar Uden kunnen komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het was weer een zeer geslaagd feest daar in Uden. Lang leve de kilometers en de garmintik :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Was weer errug gezellig en jij loopt idd heel makkelijk die kilometers ! Of het nu in de regen gaat of dat het heuvel op gaat. Dat moet wel vertrouwen geven dat je goed bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. het lief makkelijk lees ik in de kop van dit bericht. Dan is de nattigheid maar een bijkomstigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Regen... Lekker belangrijk... Gezelligheid overwint alles!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het was een heel mooie dag, een natte dag, een herinneringswaardige dag.
  Man, wat loop je makkelijk viel me op; een stuk makkelijker dan ik elk geval; maar genieten was het zeker!
  En, nog bedankt voor de lift!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En daar liep ik in mijn eentje over de heide van Drente wat een verschil weet wel waar ik had willen zijn;-). Geslaagde dag en geweldig gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie dag, maar oooozo nat. Toch allemaal wel genoten lees ik in alle blogs

  Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hey Broeder,
  Was inderdaad een natte dag maar met zo'n gezelschap in die mooie omgeving is het goed vertoeven en schijnt de zon er toch wel tussen de druppels door. Ik ga overmorgen eens kijken in de omgeving van Uden/Veghel.

  BeantwoordenVerwijderen