zondag 13 februari 2011

De Groet(en) uit Schoorl

Vandaag staan Ans (halve marathon) en ik (30 km) aan de start van de 34e Groet uit Schoorl samen met vele andere lopers.
Vrijdagmiddag al aangekomen in Schoorl waar wij het gehuurde huisje al snel wisten te vinden. Klein, maar fijn en dicht bij het start/finish gebied, op loopafstand zeg maar. Wat nog leuker is, is het feit dat het zich langs het parcours bevindt.

Vorige week was er al contact met Andrea, die vanwege haar werk veel in deze omgeving bivakkeert en dit weekend hier ook zal doorbrengen. Helaas hierom zelf aan de start te verschijnen maar als supporter/fotografe.
Een afspraak om met z'n 3-en een stukje, volgens haar herstelschema, te lopen was snel gemaakt en zo stond Andrea gisterochtend om 10:00 uur op de stoep voor haar 7x5 minuten.

De deur uit en het parcours op, een mooi stuk door de duinen, verharde en natte paden om na 45 minuten enigszins nat weer terug te zijn.
Een heerlijke warme mok thee en een broodje voordat we weer uit elkaar gingen.
's Middags zijn Ans en ik in de auto gestapt voor een strandwandeling over het strand van Bergen. Nog meer wind, regen en kou dus daar waren we snel weer weg. Een wandeling door het centrum van Bergen en even opwarmen onder het genot van een broodje en kopje thee.

De inmiddels overbekende pastaparty van team RTZN mocht natuurlijk niet gemist worden. Andrea pikte ons op en aangekomen op het park de Schoorlse duinen was het een aangenaam weerzien met de organisatoren en de andere inmiddels gearriveerde mee-eters;-)
Ray, Ines en Broeder Richard vertoonden hun kunsten in de keuken en wij lieten het ons wel smaken. Buikje vol, een kopje thee en vervolgens niet te laat weer terug.
Er staat tenslotte weer wat op het programma vandaag.

Op dit momenten zien de omstandigheden er stukken beter uit als gisteren. Droog, een graadje of 8 en praktisch geen wind. Dat wordt genieten.
Wij gaan ons richting grote tent begeven en ons na de nodige bekenden begroet te hebben klaar maken voor een stukje rennen.

Een verslag van hoe het ons vergaan is volgt zo snel mogelijk.
Iedereen een fijne dag en succes met hetgeen jullie vandaag gaan doen.

5 opmerkingen:

 1. 51 kilometer voor de boeg. De familie hardlopende boer laat zich gelden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd hoe het vandaag gegaan is! Ik vond de wind nog erg tegenvallen hoor, maar ik liep dan ook door een koude en open polder, hopelijk was het bij jullie beter te doen!
  Geniet van jullie tijd daar en het lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om samen te zijn. Lekker bijkletsen en lekker wat eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was weer een gezellig weerzien in huisje met jullie. Altijd een lach en daar hou ik van.

  BeantwoordenVerwijderen