zondag 13 februari 2011

Groet(en) uit Schoorl, het vervolg

De weersvoorspellingen klopten! Yes, de dag begint goed het is nog steeds, er staat praktisch geen wind en de temperatuur is aangenaam.
DSC07576Het huren van een huisje in de nabije omgeving van start/finish was een goede keus. Circa een uur voor de start van de halve marathon en de 30 km wandelend naar de tent die de afgebrande en nog niet herbouwde sporthal de Blinkerd vervangt tijdens dit evenement.
Zoals ieder jaar is het een gezellige drukte waar vele bekenden ontmoet worden.

Het plan voor vandaag was weg te gaan op 10 km/h en dit 30 km lang vol te houden, samen met Ingrid, Gerard en Esther. Esther had ik al snel gevonden en na een telefoontje voegde Gerard zich bij ons. De een na de ander kwam voor schuifelen (op safe spelen door het noemen van namen achterwege te laten :-)), vreemd dat Ingrid zich nog niet heeft laten zien. Een telefoontje maakte duidelijk waarom niet, verslapen. Jammer, maar niet minder lekker op de zondagochtend. DSC00153Ans begaf zich met 2 clubgenoten naar het startgebied, met het plan de halve marathon als duurloop af te leggen.
Op weg naar datzelfde startgebied stelden Gerard, Esther en ik onze plannen iets bij. Het bijstelde plan hield in dat de eerste helft in hartslagzone 1 en deel 2 te versnellen zonder uit zone 2 te lopen.
Die 6" hebben we dus niet gelopen, m.u.v. die ene kilometer waarin een plasstop werd ingelast. Voor ons alle drie gold dat het relaxt ging terwijl er alleen maar gepasseerd, gepraat en gelachen werd.
Vanaf 15 km werd zoals gepland iets versneld om de hartslag een DSC00147zone op te laten lopen. Vele halve marathonlopers zaten duidelijk al tegen het end van hun latijn, waardoor het tot 18 km, waar de 30 km lopers naar rechts afslaan, regelmatig slalommend lopen was.
Na de splitsing werd het logischerwijs rustiger op het parcours, prettig, maar tevens een minder prettig moment, ik voelde wat pijnlijks vanuit mijn knieholte naar de hamstring. Het tempo hoefde ik niet te laten zakken, maar fijn was het evenmin. DSC00149Doortrekken en nauwlettend de hartslag in de gaten houdend vlogen de kilometers werkelijk voorbij terwijl er zich inmiddels een man/vrouw of 5 a 6 bij ons aan hadden gesloten.
Het 25 kilometerpunt werd na 2 uur en 19 minuten gepasseerd. Een paar volgers hadden inmiddels alweer gelost en Esther leek iets te ruiken dat de Gerard en ik niet opmerkten, koffie, de stal of iets anders, met andere woorden, er werd versneld met Esther aan kop van ons groepje.
De gevoelige spier was inmiddels pijnlijk geworden. Frappant toen bleek dat Esther hetzelfde "probleem" ervoer. In de laatste kilometer werd er nog een tandje bijgezet en moest en zouden de 2 kleine groepjes voor ons eraan moet geloven, zodat wij mooi "in beeld" op de finish af
konden. De Garmins werden op 2:45 afgedrukt. Mooie tijd, sterker nog, een PR voor mij. De
enkele 30 die ik tijdens een evenement heb gelopen werden altijd als duurloop in de aanloop
naar een marathon afgewerkt...zo ook deze, maar desondanks sneller.
PIC_0297PIC_0299
Ans stond ons gedoucht en wel na de finish op te wachten. Haar halve marathon was naar
tevredenheid verlopen met een tijd van 2:16 als gevolg.
In de tent werd kort met mijn loopmaatjes van vandaag nagepraat en afscheid genomen. Voordat wij terug naar ons vakantiehuisje liepen eerst nog met clubgenoten H&M gesproken en een droog
shirt aangetrokken.

Na de overheerlijke douche zijn Ans en ik naar de Honky Tonk vertrokken waar Ronald, Kees, John, Jan, Rik en Ilonka al even zaten.

Samen met Rik en Ilonka besloten wij hier wat te eten terwijl eerder genoemden de weg huiswaarts kozen. Andrea, die vandaag supporter en fotografe was bevond zich nog in het hotel waar nogal wat felicitaties uitgedeeld moesten worden getuige het feit dat ze maar niet ten tonele verscheen. Aangekomen werd een keuze uit het menu gemaakt en bleef het nog lang onrustig in de Honky Tonk.

DSC00206

 

De serie foto’s, waarvan het overgrote deelDSC00195 door Andrea genomen, kunnen via deze link bekeken worden.

30 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je trainings PR op de 30km en een mooie tijd.
  Het was weer top om jullie weer tegen te komen en je lach is echt kenmerkend John.
  Mooi verhaal en ga door op de weg die je gekozen hebt en het zal snel gaan, ik mag inderdaad uitkijken!.
  Benieuwd naar de fotos en filmpjes!.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed gelopen kanjers! Mooie prestatie ook van Ans! En met jullie is het altijd feest. We maakte in HonkyTonk meer herrie dan die voetbalhooligans :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie tijd en wat zal het weer een lol / gekakel zijn geweest in Schoorl. De km's gaan je nu echt goed .... ok met kleine pijntjes dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was leuk je gezien te hebben. En die km in 6:00 maakte duidelijk dat jullie maar vlak voor me zaten. Had op dat punt jullie aanmoedigingen echt even nodig. Veel succes in de aanloop naar Texel en vooral alles goed heelhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was leuk jullie weer eens te ontmoeten! Gefeliciteerd met je pr en Ans met haar lekkere duurloop, hoop dat de pijntjes weer over zijn. Was graag gebleven na het lopen maar met nog ruim 2,5 uur in de auto (17.00 uur thuis) was het beter om te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zie je dat je prima in vorm en conditie bent, eventjes de 2e helft wat versnellen en zo maar een PR lopen en een mooie tijd neer zetten met alle gemak beppen en lol trappen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jan Pieters aka dutchnomad14 februari 2011 om 11:55

  Hi John, ik zie dat ook jij de 30 km hebt gebruikt als voorbereding opde 60 van Texel. Ik zag je voorbij komen net buiten Groet (met je nieuwe Salomon-vest om :), wist niet dat die al te koop waren)
  Mooie tijd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Man wat moet dat dan wel n iet gaan worden als je de 30 km werkelijk een keer als wedstrijd gaat lopen.
  Van harte proficiat John.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Had jullie toch nog geflitst: http://www.flickr.com/photos/raymondsneekes/5441526825/in/set-72157626040114290/ Maar met een spiegelreflex gaat het toch beter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. proficiat John met je pr op de 30km en Ans met weer een halve marathon. lekker zo naar texel trainen en hoop ik dat je pijntjes weer verdwenen zijn. ikzelf heb weer een kuitblessure.
  leuk verslag weer om te lezen. wat loop jij makelijk die km weg.top.ik zie je weer.

  groetjes Frits

  BeantwoordenVerwijderen
 11. een p.r. een week na de marathon.. het moet niet gekker worden. Geweldig goed blijf je gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie tijden van beide !! gefelciteerd. benieuwd hoe de knie/hamstring zich nu houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hosternokke... wat een tijd na je kilometers in Apeldoorn... gefeliciteerd met je PR... en zo relaxed.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hmmm. Misschien moet ik deze loop ook eens op mijn loopagenda zetten... Evenmin gefeliciteerd met je (trainings)PR!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een pokke-end ;)
  Hou het wel heel he!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk verslag! En leuk je in Schoorl ontmoet te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. jemig.. had die man van die foto in de sporthal soms parkinson?? #bibberbeeld.. nou ja, het was weer een leuk weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Als ik de woorden 'pijn' en 'pijntjes' even schrap, moet het een perfecte dag geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb heerlijk gelachen in de Honky Tonky.

  Goed gelopen, en hopen dat die spier snel hersteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. He John, leuk stukje over "ons" hardloopavontuur in Schoorl afgelopen zondag. Ik heb een topdag gehad, heerlijk gelopen en we spreken snel weer af om samen te lopen. Mijn zeurende pijn in de rechter hamstring is gelukkig verdwenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi gelopen en ook een mooi fotoverslag waarop ik heel wat bloggers heb herkend! En in het huisje waarempel ook nog een clubgenoot, de heer Kemper de fietsenman uit Den Haag! Dit jaar zat Schoorl er niet in voor mij, mooie loop maar wel zwaar. Was wel een feest der herkenning.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hey Broeder, vond het zoals altijd weer een gezellig weerzien met jou. Altijd een lach en grappen en grollen. Oja tussendoor eten. Ga zo door en Texel word big suc7.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Grappig om jullie na zondag gisteren alweer tegen te komen, klein wereldje tussen al die hardlopers

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuk jullie weer even gezien te hebben. Lkr snel gelopen, zag er nog goed uit in de laatste bocht. Tot een volgend keertje weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een geslaagde trip van de familie de Boer in het schone Schoorl!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mooi verhaal van een mooie loop.Trouwens de foto's mogen er ook zijn.Gewoon door lopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Goed gelopen hoor. Met training een PR lopen.
  Gaat het weer met je been?
  Was idd heel gezellig in Honky Tonky.
  Tot een volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen