zondag 23 oktober 2011

Duoloop/fiets en UHT

De afrondende fase van de trainingen nadert en mijn 8e marathon staat voor de deur. Evenals vorig jaar heb ik voor de Berenloop gekozen, maar ditmaal wel met het doel mijn beste marathontijd te verbeteren i.p.v. deze als training te lopen.

Om één van mijn Z3-trainingen een extra tintje (zwaarder) te maken wilde ik graag door de duinen knallen, dus nam ik contact op met Sylvia en Esther om te vragen zij zin in een rondje Katwijk hadden. Esther was helaas niet in de gelegenheid, Sylvia zat nog midden in de sportvastenkuur, maar wilde wel op de MTB mee.

Bijna gelijktijdig kwamen we zaterdagochtend 15 oktober op de afgesproken plek aan, waar Katwijk met SylPieter Sylvia met de fiets achterliet. Sylvia ziet er superstrak en fit uit, was al niet te zwaar maar is zelfs nog wat lichter als gevolg van de sportvastenkuur. 
Maar brrr….wat was het koud zeg. Snel lopen dus. Tijdens het inlopen was het nog een tweerichtingsgesprek, maar bij het ingaan van het eerst blok Z3 bracht ik niet veel meer uit dan wat gehijg.

Het lopen door de duinen blijft mooi, van de kou heb ik al snel geen last meer en het gezelschap is aangenaam. In het 2e blok loop ik in de richting van de parkeerplaats waar Sylvia de fiets parkeert en het laatste blok van 15 minuten meeloopt waarna wij een deel van het strand gebruiken om uit te lopen.
Nog even napraten en ook deze meet, begeleiding, trainingen…zit er weer op. Sylvia stapt op de fiets en gaat weer naar huis. Weer een training die vertrouwen geeft. Interesse in de data? Klik dan hier.

De Utrechtse Heuvelrug Trail (UHT)
Esther deed op twitter en haar blog een oproep aan geïnteresseerde lopers die zin hadden een trail over de Utrechtse Heuvelrug te lopen. Met 3 afstanden (15, 24 en 31,5) voor ieder wat wils dus. Dit paste niet helemaal in mijn schema dus liet ik het een beetje aan me voorbij gaan.
Donderdag en vrijdag kriebelde het echter en gezien het feit dat de geplande training zaterdag 2 uur zou beslaan, kon ik natuurlijk voor de 24 km meegaan. Sylvia (ja dezelfde als van de duintraining) wist mij vrijdagavond nog wat enthousiaster te maken waardoor ik gisterochtend besloot mee te gaan.

Om 9:00 uur aangekomen op het treinstation van Driebergen waar ik kennismaakte met Stella, Gert en Koen even later aankwamen om vervolgens de trein naar Rhenen te nemen. Esther, Christel, Leo, Sylvia, Carlo, Jan en Jasper stonden ons op het perron al op te wachten. Eerst een foto met de stationsklok in beeld en snel op pad want het is ook nu weer behoorlijk fris. We hebben tenslotte tijd genoeg om onderweg gesprekken te voeren.

De route/parcours zijn gaaf, er wordt geklets en we hebben allen bewondering voor Carlo en Christel die zich door de hondjes, soms met gevaar voor eigen leven laten voortslepen. De kilometers vliegen inmiddels voorbij, af en toe een sw….pauze of twijfel over de te volgen richting. Een enkeling die de viscositeit van de modder aan een onderzoek onderwerpt. De stemming zit erin en van vermoeidheid is eigenlijk bij niemand sprake.

Om het niet te overdrijven (lees teveel van mijn schema af te wijken) geef ik aan het bij 24 voor gezien te zullen houden en dus met Carlo af te slaan naar het station van Maarn.
21, 22, 23, 24…Ga ik door of sla ik af? Het zijn er nog maar 6 denk ik, voel me prima, het tempo is geen probleem…..twijfel, twijfel…
Dus….besluit ik voor de volledige afstand te gaan. Station Driebergen komt weer in zicht, de Garmin worden gestopt op c.a. 31km.

UHT_2Snel een groepsfoto onder de stationsklok en afscheid van de meesten, waarna Gert, Jan, Stella en ik nog wat eten in drinken in op het station.

De Picsio was weer meer dus heb ik daar wat beelden mee gemaakt die ik jullie niet wil onthouden.

Utrechtse Heuvelrug Trail op 22 oktober 2011

Duoloop met Silvia
Het heeft even geduurd maar vandaag kwam het er eindelijk van, een duoloop met Silvia. Nou weet ik niet of het mijn gezelschap of de beloofde salade was die haar deed overhalen mijn kant op te komenKnipogende emoticon. In de aanloop naar de Midwintermarathon die wij samen zullen afleggen in een poging Sil aan een pr te helpen, zal dit niet de laatste keer zijn dat wij samen lopen. Niet te vroeg afgesproken, zodat er uitgeslapen kon worden en het hopelijk al iets warmer is op het moment dat wij op pad gaan. Het zonnetje schijnt, het is een graad of 9, maar er staat nog een vies koud windje.
Op pad in het zonnetje, al kletsend wat van mijn trainingsgebied laten zien. Via Kasteel de Haar komen we op het Lint waar we even de tijd nemen om aandacht aan de loopscholing te schenken, aanschouwt door wandelaars en skaters.

Ook vandaag flitsen de kilometers voorbij en zijn we na 1 uur 56 minuten en bijna 20 km zijn we weer terug waar we gestart zijn. Douchen, chillen en natuurlijk aan de salade om daarna nog wat na te praten alvorens Silvia weer huiswaarts keert.
Een duoloop met leuke gesprekken, waar ik hier niet verder over uit ga wijden. Plannen ten aanzien van de aanloop naar en uiteindelijk de uitvoering op 5 februari 2012, de MWM.John en Sil

Silvia bedankt voor de leuke en gezellige duoloop. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar en zoals afgesproken op een parcours dat jij mag uitzoeken.

15 opmerkingen:

 1. Weer lekker bezig geweest het weekend kerel. Die PR gaat er zeker komen. Succes met je PR race kerel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over 2 weken de Berenloop alweer achter de rug. De tijd gaat me eerlijk gezegd te snel;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel Herkenbaar, Leuk! Kon er helaas niet bijzijn. Succes Op Terschelling,
  Edwin
  www.lekker-weg.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. John ik heb net zo genoten van het filmpje als van de UHT gisteren, geweldig gedaan man!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk filmpje, geweldig! Ik heb zo genoten. Wat hebben we een lol gehad, maar ook echt serieus getraind :-). Dat PR ga jij echt lopen op Terschelling, ik ben er voor 1000% van overtuigd!
  Xxx Syl (RunSylRun)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vind ik het jammer dat ik er niet bij was gisteren! Na het zien van de filmbeelden baal ik er helemaal van! Mocht je het rondje nog een keer gaan lopen ga ik heel graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie en gezellig loopjes heb jij weer gehad. Die Berenloop gaat goed komen. Ik durf wel te zeggen dat je p.r. er aan gaat

  BeantwoordenVerwijderen
 9. (poging 2) mwoah... niet zo'n aardige reactie na afloop van zo'n heerlijke duurloop. Maar eerlijk is eerlijk... ik ging na 29 kilometer behoorlijk naar de klo@#$#@) :-) gelukkig ging het 5 minuten later dankzij een colaatje van de AH op station driebergen alweer een stuk beter...

  Toch lekker gelopen, met een mooi filmpje als resultaat. Ik ga de 20/30+ trainingen er mooi in houden en dan maar weer eens ergens een M op de kalender zetten!

  Bedankt voor de gezellige training zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij gaat maar door en gaat maar door. Je loopt goed en bent weer lekker bezig, loopt met de mooiste dames en doet en passant nog even een trail tussendoor. Gaat goed John, mooi! Zie je in Apeldoorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om op die manier met elkaar af te spreken. Het is een prachtige omgeving om daar te rennen.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat waren heel wat avonturen in goed gezelschap.
  De UHT ga ik binnenkort ook nog doen
  Je gaat goed John, je kan in alle vertrouwen naar Terschelling voor die 3:30-3:35 (toch, hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Was een lang verhaal maar de moeite waard, en heb de hele biosfilm gekeken ;-). Je bent echt op dreef Broeder, nog ruim een week, een PR aanval voor jou. Ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. lopen met Sylvia, lopen op de UH, lopen met Silvia.. wat een leven :)
  mooie trainingen, dit zijn toch wel de leuke dingen van het hardopen! Filmpje is weer erg grappig!

  BeantwoordenVerwijderen