zondag 30 oktober 2011

Rondleiding TS door IJzeren Rinus en de Wolfskamerloop

Enige tijd geleden ontvingen ik en een 4-tal anderen (ik heb dan nog geen idee wie dat zijn) een uitnodiging om eens een kijkje te komen nemen bij de werkgever van Rinus. En dan met name de warmbandwalserij. De rit naar de warmbandwalserij is zeker zo interessant en leuk als de rondleiding zelf. We worden namelijk met Tom de stoomtrein over het terrein, zeg maar door het dorp, gereden terwijl we zowel door de spreker als Rinus van alles en nog wat verteld krijgen over hetgeen aan ons voorbijtrekt.

In de warmbandwalserij hebben wij een stukje gefilmd om jullie een idee te geven van hetgeen wij te zien hebben gekregen. De gigantische gloeiend hete stalen platen komen met een noodgang voorbij. De machines walsen de stalen plaat in de juiste afmeting om een eind verderop uiteindelijk in een rol staal te eindigen dat gereed is voor verdere bewerking of verzending naar de klanten (auto-industrie, productie van blikjes, batterijen etc.).

Tom vervoert ons weer naar het station waar we gestart zijn alwaar we weer in de auto stappen en op weg gaan naar huize Rinus voor een voortreffelijk en uitgebreid voorbereide lunch door de vrouw des huizes. Het is eigenlijk jammer dat we hebben afgesproken nog te lopen.
Maar we zijn nou eenmaal lopers en als je uitgenodigd wordt om eens in een andere omgeving te lopen, dan ga je….lopen.

Pim en Claudia hebben nog andere plannen en moeten er helaas vandoor, dus gaan Rinus, Léonie, Fred en ik op pad om een uurtje te lopen. Het is prachtig loopweer, een mooie omgeving, asfalt, duinen, mooie uitzichten, alles krijgen we voorgeschoteld. Rinus geniet er zichtbaar zelf ook van, Léonie heeft er al ruim 100 km opzitten en Fred legt alles digitaal vast, en ik, ik geniet van het lopen de verhalen en blijf netjes in Z0 zoals het schema voorschrijft.

Bij terugkomst in huize Rinus maken zowel Fred als ik dankbaar gebruik van de douche waarna wij afscheid nemen en ik Fred op het station van Beverwijk afzet.
Dit was weer zo’n dag die je maar 1x in de x tijd meemaakt. Rinus bedankt!

Op uitnodiging van IJzeren Rinus

Marathon-dag nadert, er wordt nu afgebouwd, zorgen dat ik volgende week fit and ready aan de start sta van de Berenloop.
Vandaag stond in deze afrondende fase een 10 km wedstrijd in het schema, maar welke? De Maarsseveense plassen zijn dichtbij, maar het was geen wedstrijd, dus kozen Jeffrey en ik voor de Wolfskamerloop in Huizen. Gelijk de gelegenheid om eens aan een evenement deel te nemen waar je nog niet eerder gelopen hebt.
Op tijd aanwezig om nog in te schrijven, geen idee wat voor parcours het is behalve dat het 2 rondjes van 5 zijn. In plaats van te knallen besluiten we samen te lopen en een poging te doen Jeffrey onder de 45 terecht te doen komen.

Bij de start is het ff lastig wegkomen waardoor de 1e kilometer in 4.43 gaat maar vanaf kilometer 2 gaan we richting de 4.30, harder hoeft het van Jeffrey niet. Die 5 kilometer bestaat voor 3 kilometer over bos en zandpaden die goed beloopbaar zijn. Ik loop voorop en spoor Jeffrey aan om te volgen. De 2e ronde gaat in, het wordt wat rustiger op het parcours want de 5 km lopers finishen en gaan richting de douches.

Het tempo proberen vlak te houden, Jeffrey aan laten haken en op 500 meter voor de finish het bos uitkomend met een laatste versnelling, de mat, Garmin stopzetten….46 minuten (officiële tijd). Geen verbetering maar wel lekker gelopen. De data.

10 opmerkingen:

 1. Hij is gaaf de film en een mooi beeld van de dag.
  Fijn dat je erbij was en een leuk verslag om te lezen.
  Ik ga je zien.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een grappig filmpje, maar tegelijkertijd goed gemonteerd, het geeft een prima samenvatting van de dag weer. Laten we een lopend cabaret-groepje beginnen...;-)
  Later heb je toch weer een prima 10 km gelopen, zelfs als 'haas'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi initiatief van Rinus! Ik zei al iets soortgelijks tegen Tiny, maar geldt ook voor jou, ik hoop dat bij 38km de Berlijn en Kustmaratbon nog steeds uit de benen blijven! Succes John!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt nog een mooie tijd gelopen in Huizen, na dat gezellige dagje uit. Ook hier zo'n leuk filmpje. Zie je op Terschelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, leuk, leuk! Ik ga me als laatste der Mohikanen nu ook aan een blogje wagen......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuke happening zeg in Heemskerk. Filmpje is mooi en leuk om te zien. Ik wens je heel veel succes en plezier op Terschelling.. Dat p.r. komt er zeker

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Was een mooi dagje uit zo met een mooi groepje mensen zodaar bij Rinus en Tata Steel.
  Veel succes op Terschelling in je PR-jacht; dat gaat zeker lukken, en daarnaast natuurlijk ook weer heel veel plezier; geniet van het mooie eiland

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het filmpje had ik al bij Rinus gezien.

  Ooit ook eens een rondleiding gehad bij de hoogovens, erg indrukwekkend.

  Jammer voor Jeffrey dat hij de 45 niet haalde, maar een prima voorbereiding op de Berenloop. Succes komend weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie omgeving om te lopen. Je ziet er afgetraind uit in het filmpje John. Gaat een dikke PR worden zondag

  BeantwoordenVerwijderen