zondag 9 oktober 2011

Eindhoven halve marathon

Tijdens eerdere deelnames aan de halve marathon van Eindhoven was het over het algemeen aangenaam en een enkele keer flink warm. Vandaag zou het flink nat worden volgens de voorspellingen. De temperatuur was voor het bedrijven van onze sport prima en onderweg naar Eindhoven was het nog droog. Aardige combi dus.

De auto in Best geparkeerd en met de trein 2 stations verder om ruim op tijd in het Beursgebouw aan te komen. Helaas is de marathonexpo een tegenvaller. Waarschijnlijk niet voor de dames van hipharlopen want daar is genoeg bedrijvigheid. Leuk om ff een praatje met Else en Jenne te maken én Ans die ondertussen een jackje scoort.
Ook bij de buren maken wij een praatje, aangezien Ans al enige tijd goede ervaringen heeft met hun producten.
ReSkin verkoopt herbruikbare pleisters ter voorkoming van en comfort bij blaren, smetten, huidirritatie en wrijving.
Ans gebruikt de ReSkin producten om irritatie door wrijving te voorkomen, en…het werkt!
Om de 2 bekende rode strepen op het shirt tijdens het lopen te voorkomen plak ik mijn tepels af om de boel niet kapot te lopen.

Als proef kreeg ik een paar ReSkin pleisters aangeboden en heb deze meteen aan de test onderworpen. En ook bij mij werkte het. Het mooie van de pleisters is de mogelijkheid deze her te gebruiken. Kijk zeker op de site voor meer informatie.

Terug naar de halve marathon. Enkele maanden geleden was deDSC01634 organisatie op zoek naar pacers voor de hele en halve marathon. Ik was toch al van plan hier te gaan lopen, dus waarom dan niet al pacer. Met de opgave en een mailtje was het geregeld, zei het dat ik als reserve 1.50 pacer op de lijst stond.

Na het rondje expo heb ik me aangemeld bij Cor en Jol (verantwoordelijk voor de pacers en de organisatie daaromheen), waar ik het startnummer en een compleet pakket in ontvangst mocht nemen, er zat zelfs een shirt en short inclusief het Eindhoven marathonshirt in. Nette service.

Kennisgemaakt met mijn 2 medepacers van vandaag en tevens Vincent en Christel (clubgenoten) ontmoet die de lopers naar 1.55 zullen begeleiden.DSC01635

Voordat het hele circus in gang gezet wordt gaan we snel op hetDSC01481 20km punt kijken of Ronald en haas Frank nog te spotten zijn. Maurice zien we aan de ene kant van de weg staan en een paar meter verder Miranda.
Ronald komt als volger van Frank soepeltjes en fris voorbij, met een high five vervolgen ze hun weg. Lees vandaag of morgen zeker Ronalds blog voor zijn marathon verhaal.

DSC01496Nog voordat ik terug naar het Beursgebouw moet DSC01644komen Kees en Ines (van de bekenden) eveneens fris en gefocust voorbij.  
Ook Tino (clubgenoot) komt fris en op schema dit punt voorbij. DSC01544

De pacers worden onder begeleiding van Jol naar de startvakken begeleid en krijgen wij onze plekken aangewezen. Samen met mijn partners in crime voor deze klus, Arno en Leontien, bespreken we de aanpak om minuten later weggeschoten te worden. Er heeft zich een behoorlijke groep lopers/loopsters achter ons geschaard wat je als pacer eigenlijk niet eens in de gaten hebt, tot je de opmerkingen van het publiek meekrijgt, zo dat is een grote groep, allemaal voor 1.50 enzovoorts…

Na een “langzame” eerste kilometer hebben we snel het “juiste” tempo te pakken, maar ben ik zelf van mening dat we een beetje jo-jo-en door de drukte op het parcours, maar desondanks verliezen we in ieder geval geen tijd, in tegendeel we lopen voor op schema.

Het regent continue maar dat deert niemand, respect dat de toeschouwers bijna langs het volledige parcours in grote getale blijven staan en de lopers aanmoedigen.
In de veronderstelling dat Arno bij een verzorgingspost wat te drinken genomen heeft slaan zowel Leontien als ik er geen acht op dat hij er niet bij is. Shit, ik kijk nog eens om, maar geen Arno. We zitten dan ergens tussen 15-17 km (als ik me niet vergis). Leontien loopt mooi constant en ik mag ook al niet klagen, dus houden wij het tempo met behulp van mijn Garmin zo vlak mogelijk. De VP (virtuele partner) komt hier goed van pas. Ingesteld op 5.12 min/km houden we de partner een meter of 10-15-20 achter ons.

18 – 19 – 20 kilometer, het piept en kraakt een beetje achter ons, maar de groep probeert te volgen, een aantal die ons voorbij lopen, bedanken voor het tempowerk en nog even aanzetten voor een mooie eindtijd. De enige mooie eindtijd die vandaag voor ons van toepassing is is de tijd die op onze borst en rug vermeld staat, 1.50 dus. En dat doen…ik druk de Garmin af op 1.50.10

Het regent nog steeds dus ga ik zo snel mogelijk na Esther en Kitty gedag te hebben gezegd op zoek naar het hotel waar onze tassen staan en tevens gedoucht, wat gedronken en gegeten kan worden. Onderweg loop ik Tiny tegen het lijf, Ans loopt met hem mee naar het Mulderke waar ik me later ook zal melden.

De dag in Eindhoven sluiten we af onder het genot van een drankje met Esther en Tiny, helaas heb ik Kitty misgelopen. Het was ondanks de regen een prima dag en weer genieten tijdens dit goed georganiseerde evenement, met name mijn dank en complimenten voor Jol en Cor. Volgend jaar weer een pacer nodig, jullie bellen/mailen maar.

Ans heeft wat foto’s van de lopers gemaakt, die hier te bekijken zijn.
DSC01682

18 opmerkingen:

 1. Ondanks de regen had ik een leuk supporters dagje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch weer mooi gedaan, zo snel na een hele in Berlijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi John,

  Leuk verslag. Ik was pacer op de 1:40.
  hier is mijn verslagje.

  http://www.iwannarun78.nl/2011/10/halve-marathon-van-eindhoven.html

  ik kom je ongetwijfeld nog een keertje ergens tegen, en anders volgend jaar in Eindhoven! :-)

  gr

  Thierry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's John. Ik vond het super dat je er was. En we pikten elkaar er zo tussenuit he? Ik zag Ans ook nog ergens bij 41km. Jij hebt ook mooi gelopen hoor. Lekker strak tempo en een nette 1.50.10. Goed werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk verslag en mooi foto's. Ik ga die ReSkin eens uitproberen, want heb ook vaak last van kapotte huid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi dagje Eindhoven en een klusje, netjes gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk verslag John, en een goed klusje geklaard! Gr, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk verslag John weer goed bezig !
  wil ik ook nog wel een keer doen pacen bij een evenement, eerst mijn haas klusjes afwerken en herstellen van de KustM groet Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mooie haasklus Johnnie!! en nogmaals dank voor de steun van Ans en jou onderweg. Man... ik had het zwaar.. .maar dat is gelukkig niet zien op de foto hahaahah.. ik ga er een paar pikken van je :)

  see you soon
  RR

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo John, Knap gedaan om precies op 1:50 uit te komen. Ik liep zelf een tijdje achter de pacers van 1:35 die ook al zo mooi constant liepen (tot halverwege). Heb jouw niet gezien, maar het was ook errug druk in Eindhoven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel netjes gelopen als pacer kerel. Is weer eens wat anders.Succes met de trainingen komende weken voor de Berenloop

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou ja zeg! Ik begreep dat je er was, maar niet dat je zou gaan lopen. En dan nog wel als pacer.....wie is er een betere pacer dan John? Niemand dus. Goed gedaan zeg! Wij hebben voor de tv zitten kijken, maar helaas geen bekenden gezien. Dikke knuffel, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Knap als je zo vlak kan lopen. Lijkt me mooi om mensen aan een goede eindtijd te helpen. Kan me voorstellen dat je veel voldoening haalt uit de blijde gezichten aan de finish. Leuk verslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Verborgen talenten: mr. haas. Goed gedaan. Mooie foto's van Eindhoven

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jij bent ook werkelijk van alle markten thuis tegenwoordig. Knap gedaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lekker dagje Eindhoven zo, het nuttige met het aangename combineren, haaswerk en kms maken.
  Lijkt me trouwens toch best leuk, haaswerk. Misschien ook eens doen

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Whow, mooi haaswerk John maar eerlijk gezegd zijn we niet anders van je gewend.
  Ans heeft hele mooie plaatjes geschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Pacen is supper, deed het in 2010 in Eindhoven maar paste voor dit jaar. HEb er eigenlijk spijt van. Miss volgend jaar opnieuw

  BeantwoordenVerwijderen