vrijdag 29 januari 2010

Lekker bezig

De kilometers worden afgelegd en leveren geen problemen op, dus groeit het vertrouwen dat 11 april een mooie dag gaat worden. Hopelijk lukt het mijn 2e marathon binnen de 4 uur af te leggen en samen met de andere HarTlopende Webloggers als resultaat van de door Jacqueline opgestarte actie een dikke cheque aan de Hartstichting te kunnen overhandigen. In het vervolg van dit artikel nog meer hierover.


Ans voelde zich zondag niet zo lekker en besloot de duurloop maar te laten voor wat ie was. Konden wij maandag gezellig weer eens samen erop uit voor een herstelloopje van 7,5km. Geen problemen voor haar na de belabberde zondag en de Limburgse heuvels hadden bij mij niet voor zware of pijnlijke benen gezorgd. Zelfs de enkel die zondag tot 2x toe dubbelklapte zorgde niet voor vervelende naweeen.

Dinsdag
Ik ben nog steeds erg op mijn hoede ten aanzien van de kuit die mij ervan heeft weerhouden mijn 2e marathon in oktober 2009 (Eindhoven) af te leggen.
Die voorzichtigheid leid ertoe dat ik de intervallen regelmatig mijd. Dit gedrag kan ik natuurlijk niet blijven vertonen, dus worden de intervallen nog wel uitgevoerd, zij het op een lager tempo.
Vanavond 6x1000. Garmin stond ingesteld op 2km inlopen, 6x1000 op 4:55 - 5:00", de pauzes had ik op 500 meter bepaald, met een herstel van maximaal 20 slagen. Piep, piep, piep.....het werkt wel zo'n workout ;-)
Het was de bedoeling om een kleine 15-16 km af te leggen, maar jeetje wat was het koud. Piep, piep, workout completed!!! Na 2,5km uitlopen vond ik het welletjes en stond ik weer bij de voordeur.

Woensdag
Ik stond ingeroosterd om de training voor de snelste groep te verzorgen, maar een gladde baan gooide roet in het trainingsvoer, dus werd deze afgelast.
Een echte rustdag dus.

Donderdag
Ans en ik zijn samen op pad gegaan voor een duurloop (1,5 uur gepland). De eerste 5km had Ans wat moeite de ademhaling onder controle te krijgen, daarna liep het weer op rolletjes, maar hebben we de 1,5 uur niet volgemaakt. Ach 75" is ook prima.

Vanavond weer eens naar de sportschool. Morgen voor controle naar Marijn, en een training (weet nog niet wat) om vervolgens samen met een aantal snelle mannen en vrouw(en) het parcours van de Midwintermarathon te verkennen. Raoul heeft een prima organisatie op poten gezet waarbij overal aan gedacht is, dus ook deze zondag wordt weer een gezellige waarbij we 21,8km zullen afleggen.

Het is op dit blog weliswaar even stil geweest omtrent de HarTlopende Webloggers, maar er wordt achter de schermen nog steeds hard gewerkt om ook dit tot een succes te maken. Maurice heeft hier een overzicht van alle sponsoren, deelnemende webloggers en nieuws. Een initiatief dat wat mij betreft een speciale vermelding waard is, betreft het schilderij dat Aad door Babs heeft laten schilderen en ter veiling heeft aangeboden. Het schilderij is genaamd Sanne. Lees het verhaal hierachter op de site van Babs.

9 opmerkingen:

 1. Dat is toch een straf tempo, die intervallen. En aan kilometers mankeert het ook al niet. April gaat volgens mij helemaal goed komen, nog wel even het KNMI in de gaten houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie maken je meters wel. Wat baal ik ondertussen, steeds zo'n gladde baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij verslindt met gemak heel wat kilometers. 11 april onder de 4 uur.. no problemo. De website van Maurice en het schilderij van Aad zijn waanzinnig mooie initiatieven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je blijft goed gaan John en schijnbaar ook zo makkelijk, 't blijft wel even voorzichtig met de kuit. Als jij zo loopt, mag je eigenlijk niet meer aan de 4uur denken in Rotterdam, dan heb je al gedouched!
  Succes en groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je lopen gaat goed.. ik ga duimen voor een super marathon.. dat verdien je zeker na je blessureleed en je inzet voor de harTactie... groetjes van RunningHans.nl ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat intervallen doe ik ook steeds minder, laat mij maar lekker kilometers vreten ......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen kuitproblemen maar mijdt de intervallen ook erg graag en vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed om te lezen dat je geen last hebt van je kuit! Je trainingen gaan subliem, je kunt je intervallen doen, plus de kilometers worden gemaakt. De weg naar Rotterdam verloopt zeer voorspoedig!
  Veel plezier morgen met iedereen in Apeldoorn.

  BeantwoordenVerwijderen