zaterdag 2 januari 2010

Lopend van 2009 naar 2010

Gelukkig kan dat weer.
Iedereen een gelukkig 2010 toegewenst, de rest is allemaal al gezegd dus daar laat ik het bij.
Het oude jaar werd op loopgebied afgesloten met de Oliebollenloop in Schoonhoven. Terry had gepland de 15km in een lekker tempo af te leggen. Het was alweer ff geleden dat ik samen met mijn loopmaatje aan de start heb gestaan, dus ging ik ook voor de 15.
De organisatie kondigde voor de start aan dat het parcours van de 10 en 15km op sommige plaatsen “wat” glad kon zijn. Geen probleem want we starten niet met pr ambities. Op weg naar de start liep ik Hans nog even tegen het lijf, die gelijktijdig op de 10 van start ging.
Onderweg vielen de Energiers in hun rood/zwarte tenue mij op en bleek ook Gudy met één van hen onderweg te zijn. Even gedag gezegd voordat wij weer verder gingen.
Op het punt waar de wegen van de 10 en 15km zich scheiden wordt het vanzelfsprekend wat rustiger op het het parcours, maar ook gladder. Voorzichtig maar gestaag vorderen de kilometers, de muziek staat op (iPhone) en Runkeeper informeert ons m.b.t. de kilometertijden. Op 4 kilometer van het einde spoor ik Terry aan om het tempo nog wat op te voeren. Die man voor ons moet nu toch echt ingehaald worden. Dat hij het zwaar heeft is duidelijk, maar keer op keer weet hij, zodra die 2 met hun muziek dichterbij komen het tempo weer op te schroeven. Nog 3km, nog een aansporing, nu alles in 5”/km, en die man voor ons, erop en erover. Dat wordt het inderdaad en hij kan niet mee. Dan die blonde paardenstaart nog voor de laatste 500 meter ingaat passeren. Terry zet aan en ja hoor ook die blonde paardenstaart laten we achter ons en de finish wordt bereikt in 1:19:45
Lekker gelopen, 1 oliebol naar binnen gewerkt en een kopje thee alvorens we weer huiswaarts gingen.
Salomon 3D Ultra‘s Middags nog even op en neer naar Lelystad (tipje van Gerard en Ruud) om een paar Salomons XA Pro 3D Ultra’s te scoren.

De jaarwisseling is rustig (en zonder vuurwerk) verlopen.
Ik ben het nieuwe jaar begonnen zoals het oude beëindigd is, namelijk lopend. Ik had met Jeffrey afgesproken om 13:00 uur bij hem te zijn, dus trok ik om 12:30 uur de deur achter me dicht om deze 2 uur later weer te openen. 121 minuten, 21,76km, gemiddeld 5,35”/km en een gemiddelde hartslag van 163.
Vandaag de training bijgewoond, maar na de loopscholing liepen we met 4 vier man een kort duurloopje. Totaal bijna 10km in een uur.
Het jaar is goed begonnen Dancing
Op de valreep van 2010 ben ik ook nog getrakteerd op een nieuwe vriend, die helaas nog niet afgeleverd is.
De actie van de HarTlopende Webloggers ter ondersteuning van de Hartstichting verloopt voorspoedig. Inmiddels zijn 3 shirtsponsors gevonden. Hierover meer in een volgend artikel.

17 opmerkingen:

 1. Het jaar prima begonnen John. Maak er een mooi loopjaar van. Dat geldt uiteraard ook voor Ans.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zullen wel denken in Lelystad, wat gaan die Salomon's hard!Misschien dat wij hardlopende webloggers daar maar eens een "sponsor-overeenkomst" mee aan moeten gaan!
  Goed John, lopend het oude jaar uit en het nieuwe jaar in; het gaat je weer als vanzelf!
  Nog een mooi (hardloop-)jaar, gezond en sportief 2010 gewenst,
  Groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een mooi begin van het nieuwe jaar!!

  Een goed 2010 gewenst met veel loopplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een mooi eind en een mooi begin... leuk dat ik je even zag...ook al aan het hazen.. goed zo
  ik heb snel gedoucht, oliebolletje en toen inderdaad vertrokken..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lelystad gebeld, Salomons uitverkocht?! Nee geintje, die van mij komen nog wel een keer. Dit gaat een mooi jaar worden zonder blessures en zonder pijntjes die er niet bij horen!
  We gaan elkaar weer tegenkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een nieuwe vriend? wat heb je nu weer voor iets moois geregeld.. ben benieuwd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een sportief begin van het nieuwe jaar John! Mooier kan bijna niet! Jammer dat ik je in Schoonhoven gemist heb. De beste wensen voor jou en Ans. Hopelijk wordt 2010 zowel op persoonlijk als sportief gebied een topjaar. Veel geluk en gezondheid toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig Nieuwjaar, tot over een aantal weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allereerst....een fantastisch mooi nieuw jaar voor jou en Ans!
  Je hebt weer net haaswerk verricht met Terry. Nette tijd hoor. Leuk dat je weer zoveel bekenden zag. De eerste, van vele, kilometers zijn weer gemaakt. Een goed begin!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De beste wensen voor het nieuwe jaar. Enne.... ik blijf altijd graag achter blonde paardenstaarten lopen....al ze vrouwelijk zijn dan... hahaha. Veel loopplezier in het nieuwe jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi zo lopend van "oud" naar "nieuw". Ik wens je nog heel veel loopplezier toe met je nieuwe "vriend".

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lopend het jaar uit, en het nieuwe in. Dan heb je geen vuurwerk nodig. Beste tijd trouwens, op glad wegdek maar je moet wat doen voor een oliebol :) Zie je in Egmond!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een mooi loopjaar toegewenst John, en netjes hoor jou flitsende start in 2010. Blijf waakzaam hé, blessure lig nog maar net achter je!!! Ga je zien en de groetjes en ook de allerbeste wensen voor Ans natuurlijk. BTW fijn hé die Iphone!!! wereld ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het gaat een mooi jaar worden!!! Ik zie je in Egmond =D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. John, nog de allerbeste wensen voor jou en Ans,en al je maatjes op deze weblog.een heel goed loopjaar en succes in Egmond.
  gr. Frits

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Iets met goed begin is half werk !

  Zie je de 31e bij de MWM training
  Gr. Raoul

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je bedoelt tocg geen nieuwe vriendin he.
  Mooi die salomons zeker met het huidige klimaat.

  BeantwoordenVerwijderen