maandag 15 februari 2010

De Groeten uit Schoorl

De halve marathon van Schoorl, dat is hetgeen gisteren op het programma stond. Geen snelle tijd, maar een rustige duurloop waarbij Marco en ik Jacqueline tot het 18 kilometerpunt hebben vergezeld. Sorry Jacq ;-)
Maar eerst nog even wat anders. De nieuwe outfit van de HarTlopende Webloggers. Door alle hectiek is het er helaas niet van gekomen om alle aanwezige HarTlopers in vol tenue op de foto te zetten, maar belangrijker is dat een ieder zeer tevreden was met het resultaat. De mist is in ieder geval opgetrokken.
DSC03472Om 08:00 uur kwam ik Hilversum aan om Marco op te pikken en koers te zetten naar Schoorl. Sneeuw, shit, nee toch, daar zitten we niet echt op te wachten. Onderweg valt het gelukkig nog mee. We komen dan ook ruim op tijd aan, de auto op loopafstand geparkeerd en op naar de Blinkerd tent.
Het wordt drukker en de langzaam druppelen een aantal bloggers binnen. Ronald, Richard en Claudia hadden ons inmiddels gevonden, waarna Gerard, Jacqueline en Hans zich bij ons voegden en de outfit in ontvangst namen. Gerard had de Tune Belt sportbanden bij zich, die ons behalve een mooie donatie door iPodhoes.nl ter beschikking zijn gesteld. De tijd begint te dringen, dus het startgebied moet opgezocht worden, maar niet voordat we in de eindeloze rij voor de tassengarderobe hebben plaatsgenomen. Het is 2 minuten voor 11:00 uur als we eindelijk op weg zijn naar het startgebied, en er moet ook nog even geplast worden. Uiteindelijk betekent het dat Marco, Gerard, Jacqueline en ik als aller allerlaatsten onder de startboog doorgaan en een aardige achterstand op de lopers voor ons hebben. Bjorn heeft kans gezien ons ruim 1,5km achter zich te houden.
Dit alles gaf ons de mogelijkheid om “gezien” te worden en de toeschouwers een kaartje in handen drukken om duidelijk te maken waar de bijdrage naar toe gaat en op welk rekeningnummer gedoneerd mag worden. Aan aandacht in ieder geval geen gebrek. Gerard trok er na een paar kilometer vandoor om zijn 30km af te raffelen. “Gesteund” door Marco en mij, liep Jacqueline soepeltjes en maakten wij praatjes met andere lopers en loopsters, liepen we Jan Willem en Mike tegen het lijf en werd er gelachen.
Op 18km sloegen Jacqueline en Mike rechtsaf om de laatste 12km samen af te leggen, terwijl Marco en ik de laatste 3km nog even extra gas hebben gegeven. Verrast dat wij in de laatste kilometers Patricia tegen de billen liepen. Een tegensputterende heup had haar doen besluiten op de splitsing rechtdoor te lopen en het bij de halve marathon te laten. Een verstandig besluit.
Garmin gaf op de finishmat exact 2 uur aan. Mooi duurloopje.
Erik en Petra stonden ons in de Blinkerd tent op te wachten, en mazzel als wij hadden kregen wij de aanbieding om van de douche in “de villa” gebruik te maken. Waarvoor onze hartelijke dank! Dat mijn auto op loopafstand geparkeerd stond was natuurlijk een prettige bijkomstigheid (met name voor Patricia).
Ines die in de rij staand bij de tassengarderobe een tik tegen de enkel had gekregen en daardoor niet van start was gegaan, ontving ons met een kopje thee en een hapje. Ook hiervoor hartelijk dank!
Na de douche even relaxen en napraten alvorens er we naar klimduin reden om de rest van de nog aanwezige bloggers te ontmoeten. Teveel om op te noemen. Een gezellige drukte, maar minder vriendelijke bediening in de Honky Tonk. Mo (ondanks de achilles, 2:31 op de 30km), Ronni, Janna, Léonie, Annemarie, Rik, Ilonka, Monique, Ronald, Bjorn, Koen (met Brigitte en Illian), Ron, Ike (ik vergeet vast iemand, waarvoor mijn verontschuldigingen).
Nadat Annemarie door een bijna hysterische serveerster werd aangesproken op niet betaalde drankjes door iemand van onze groep, was het de bedoeling een gebouw met de rode letter M op te zoeken met 3 dames op de achterbank (Patricia, Léonie en Annemarie). Eindelijk een M in Alkmaar gevonden, die de deuren gewoon voor onze neuzen sloot. De krachttermen van ene L. zal ik hier maar niet herhalen. 
Een gezellige, koude, geslaagde maar erg lange dag eindigde om 21:30 uur toen ik eindelijk weer thuis was.
Volgende week zondag zullen wederom grote aantallen bloggers samen komen tijdens de MWM in Apeldoorn, alwaar wij door een organisatie een “eigen plekje” aangeboden gekregen hebben.

32 opmerkingen:

 1. Het was een mooie lange dag. Mis alleen het verhaal van je snoekduik op het parcours. Doordat wij als laatste van start gingen werd onze hoofdsponsor Boatcity.nl ook nog genoemd door de speaker. Ga je zien in Schoorl. Bedankt voor de mooie kleding. Toppie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John, ik heb je al een aantal malen gezien bij een bloggersbijeenkomst maar om de een of andere reden heb ik je nog niet bij mijn lijst geplaatst. Bij deze dan! Het was een gezellige bijeenkomst. Strakke actie trouwens van jullie bij de 30 km, het goede doel was duidelijk belangrijker dan een flitsende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi John

  het was een gezellige dag met veel humor !
  man we hebben wat afgelachen !
  heb je trouwens dat ene huisje nog gezien? ben ik een keer .......... ;-)
  bedankt John, je bent super leuk gezelschap , voor nou en nog eens !

  groeten Marco

  ps : URL aanvraag loopt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Outfits zien er bedrukt helemaal te gek uit. Bedankt voor alle gezelligheid tot het 18 km punt... en het "verrassende" supergave jasje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk je nog even in de volgepakte tent te hebben ontmoet! Jullie zagen er fraai uit :) Lekker gelopen ook, kortom...een geslaagde dag ondanks (of dankzij) het lekkere frisse weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat we je niet hebben gesproken, volgende week dan maar weer in Apeldoorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Was weer supergezellig John.. beetje weinig gesproken maar dat halen we volgende week in!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was een gezellige bende vila Zonnebloem. Zowel zaterdag als zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. What a day, what a day! De shirts en broekjes zijn prachtig, ik heb net het broekje al aangehad bij de spinning.
  Het valt me op dat jullie alleen maar met dames gelopen hebben......
  Mooie duurloop, goeie voorbereiding voor zondag.

  Last but not least, het was oergezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie hebben je weer prima vermaakt in Schoorl! ben benieuwd naar het HarTlopers rood aanstaande zondag in Apeldoorn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat ik er volgende week niet bij kan zijn, drink na afloop eentje op me.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Is altijd gezellig als we elkaar weer eens zien/spreken en haas afspraak staat hoor, eens kijken of je dan nog lacht;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. het tenue is helemaal top... thanks.. lekker ontspannen gelopen.. tot volgende week

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wederom goed bezig John
  Cu zondag in Apeldoorn !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ben erg benieuwd naar "onze" nieuwe outfit. Ben je al actief geworden op twitter ;-)

  Ga je binnenkort zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. John, mooie outfit waar jullie in gaan lopen.weer lekker gelopen in schoorl, en een lange dag.ben benieuwd naar aanstaand weekend in Apeldoorn. mocht ik je niet zien op de baan,veel succes met je midwintermarathon. ook voor al je vrienden je webbloggers en de harTlopers.

  groetjes Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi John,

  Jullie zien er geweldig uit met die outfits.Publiekstrekkers zijn het! Leuk jou en Marco en jacqueline onderweg te zien(blij dat jullie vóór het 17 km punt langzij kwamen :-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Krachttermen?! Ik knipperde er lief bij met m'n ogen......hehehe. Zie je zondag!!! XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lekkere duurloop John! En wat een prachtige outfit hebben jullie zeg. Ferrari rood zullen we maar zeggen. Voorteken voor de snelheid van volgende week? Veel succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat was een gezellige boel in Schoorl. Tot Zondag in Apeldoorn

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooi verslag ! jullie hebben weerom dolle pret beleefd zo te lezen en die outfit !!! amai jong SJIEKKKKKKKKKKK!! ben jaloers rood is mijn lievelingskleur :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Was een mooie, gezellige boel daar in Schoorl en die outfits waren mij ook opgevallen. Jammer dat ik je verder niet gezien heb, het werd voor mij toch meer een "bliksembezoekje" Schoorl.
  En toch ook weer heel makkelijk gelopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een geweldig mooi Hartloopshirt is er gemaakt, alle reden om even een fotoshoot.En vond het weer een gezellig weerzien. Good Luck next weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 24. gezelligheid troef daar in Schoorl...succes in Appeldoorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Met het laatste te beginnen, die M is helemaal niet goed voor lijf en leden.
  gezelligheid troef in Schoorl en prachtig zo met de bekende bloggers..
  Volgend jaar ben ik er wel bij
  Groet rinus,.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi John,
  Langzame duurloop?!? Gefeliciteerd, een mooi opwarmertje voor aankomende zondag. Misschien zie ik je daar nog, veel succes en rust nu even goed uit.
  Groetjes,
  Penny

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk je te zien in Schoorl. Het was een mooie loop. Apeldoorn wordt vast ook zo mooi. Tot zondag.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het was dus weer een waar bloggersfeest, ik heb wat gemist begrijp ik! Jammer alleen van de hysterische serveerster...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. De volgende keer wel even een stoelen dans doen in honky tonky, nu zag ik alleen een kale eikel in de verte, ha ha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hallo John,
  Het was leuk om met jou, Marco en Curly een stuk mee te kunnen lopen. Ik heb het erg gezellig gehad en dan vliegen de km's bijna vanzelf voorbij. Veel succes en plezier voor aanstaande zondag in Apeldoorn!
  Groets, Mike

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Nog bedankt voor het shirt en het broekje. Erg leuk... en goed van je dat je dit allemaal doet...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. jammer dat ik je gemist heb, morgen beter!
  ene, we gaan 3.50 lopen, tenminste proberen ingrid ernaar toe te hazen , dus als je mee wilt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen