zondag 21 februari 2010

Toch maar geen hele….

De MWM, dat is wat er vandaag stond te gebeuren. Zoals ik in mijn vorige blogje schreef, had ik nog niet besloten welke afstand ik uiteindelijk zou afleggen.
Rustig vertrekken, dat zo wie zo. Maar straks meer hierover.
Om er te lopen zal je er toch echt eerst moeten komen. Jeffrey, Léonie en Ronald waren vandaag onze (Ans en ik) reisgenoten.
Om 8:45 uur Léonie op het station opgepikt, om 9:00 uur stond the man with a mission voor de deur en niet veel later arriveerde ook Jeffrey. Op weg naar Apeldoorn dus!
Onderweg werden we door Petra (onze welkome drankvoorziening per fiets) op de hoogte gehouden van de situatie ter plekke en waar te parkeren. We houden wel van hardlopen, maar willen ook weer niet te ver lopen. Op nog geen 300 meter van het Orpheus kon de auto geparkeerd worden. Ideaal dus.
De VIP ruimte die voor de bloggers en een aantal genodigden gereserveerd was bevond zich op de eerste verdieping, zag er netjes uit en bevond zich tevens vlakbij het startgebied.
Waarvoor onze hartelijke dank aan de organisatie (Frank Stol) en toch ook aan Raoul. Gefeliciteerd met een mooi PR!
Het was een gezellige drukte met alle aanwezige al dan niet Webloggende Hardlopers. Het zijn er echt teveel om op te noemen, met het risico een aantal te vergeten. Voor zover ik weet staan ze (bijna) allemaal op de foto die door de organisatie is gemaakt en binnenkort vast wel ergens zal opduiken.
Vandaag was het tevens de verjaardag van Ingrid, voor wie DSC04613Petra namens een aardigheid had gekocht, alle aanwezigen de kaart hebben ondertekend en ik de eer had deze te overhandigen. De 2e reden voor een feestje zullen hier vast binnen een paar uur tot een dag kunnen lezen.

Een halfuur voordat de Asselronde en marathon van start gingen, werden de minimarathonlopers weggeschoten. Ans was vandaag niet alleen als supporter/steun mee, maar ging op de 18,5 van start. Ze heeft het niet cadeau gekregen maar is tevreden met de 1:57 die op de klok stond aan de finish.
12:00 uur, start van de 2 langste afstanden van de dag. Samen met Maurice, Gerard en Jeffrey gingen wij van start met de virtuele partners op de Garmin ingesteld op 5:55 en 5:50. Al binnen de eerste kilometer trokken Gerard en Maurice ervandoor, terwijl de eerste kilometer al sneller werd afgelegd dan beoogd.
Jeffrey en ik hielden ons aan het strijdplan voor vandaag en draaiden de kilometers netjes tussen de 5:50 – 6:00” met een enkele uitschieters naar boven en uh naar beneden. Ik moest meer dan normaal gesproken het geval is op zoek naar een boom om wat vocht af te voeren. We liepen best lekker en op het gemakje, maar dat het vandaag geen marathon zou worden besloten wij ergens rond de 15km. Na de drankpost was de thee met suiker Jeffrey niet zo goed bevallen en waren wij het tempo even helemaal kwijt, mede veroorzaakt door een fikse kuitenbijter. Gelukkig hebben we Petra bijna altijd dichtbij gehad voor de aanmoedigingen, en stond zij ons DSC04637 bij de drankpost rond 20km op te wachten met Monique. Huh….Monique? Die ging vandaag van start met een eindtijd onder 4 uur in gedachten. Een pijnlijk been had haar echter doen besluiten de poging te staken en het bij 27,5 te houden. Gedrieën gingen wij de laatste 7km in op weg naar de finish op de Loolaan.
Tevreden over deze duurloop die vanwege de venijnige kuitenbijters (die ook nog eens lang waren) niet resulteerde in een marathon, maar dus ook geen extra hersteldagen/weken zal vergen.
DSC04607Ook vandaag gaven een aantal HarTlopende DSC04606DSC04605Webloggers weer acte de préséance, en was er weer gelegenheid om onze actie onder de aandacht te brengen.  
In een nabij gelegen school kon van de douchegelegenheid gebruik gemaakt worden. Altijd lekker na zo’n inspanning.
Nog even wat napraten en vervolgens weer op weg naar De Meern, met een eet en drinkstop bij de AC ter hoogte van Stroe.
Allen bedankt voor de gezellige dag. Léonie, Ronald, Jeffrey en Petra voor de gezelligheid onder weg. Er is weer wat afgelachen.
De foto's staan hier.

26 opmerkingen:

 1. Netjes gelopen John (Ans ook!) en bedankt voor de lift en natuurlijk de gezelligheid.. sorry dat ik op de heenweg zo stil was.... maar gelukkig hebben we dat op de terug weg weer goed gemaakt :)

  groeten en tot snel, en Have Fun volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verrek heb jij dat tweede rondje ook overgeslagen ????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfoverschatting is zilver.
  Zelfkennis is goud.
  Goede keus John.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dat harTloperrood toch een fantastisch mooie kleur. Lekker gelopen John !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je ik hoorde al dat je bijna iedere boom opzocht ;-)... lekker gelopen. dat is het belangrijkst. en het boatcityteam heeft weer van zich laten horen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk om je weer effe geknuffeld te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verstandige keuze om het kort te houden. Benieuwd of ik ook zou verstandig zal zijn als het er op aan komt......
  Jij no bedankt voor de gezellige ontvangst de-dag-er-voor en voor de geweldig mooie HarTloper-kleding. Zit als gegoten en ziet erprachtig uit. Daarmee gaan we zeker opvallen in Rotterdam. Kan de organisatie in Rotterdam niet ook een ruimte voor de HarTlopende Webloggers beschikbaar stellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Netjes gelopen John, en Ans ook natuurlijk.
  Ik denk dat het wijs geweest is, zoals je besloot om niet de hele daar te lopen.mooie afstand voor een lekkere duurloop die je weer in de benen hebt zitten. top John.uiteraard ook al je loopmaatjes.

  Groetjes Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie duurloop en gezellig met z'n allen. Weer mooi rood op de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed gelopen. Ik heb een aantal malen aan jou en de rest gedacht...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Was weer gezellig gisteren!

  Had even gezegd dat jullie daar wat gingen eten, hadden we meegegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De bloggers hebben weer aardig aan de weg getimmerd. Verstandige keuze om het kort te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi John

  Bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer.
  Ben al in onderhandeling met de Familie over de paasdagen ;-)

  Raoul

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heb je wel gezien in de VIP-ruimte (en onderweg) maar nog niet gesproken. Komt misschien nog wel.
  Als het niet lekker loopt is het heerlijk als je kunt afkorten, bij de meeste marathons kan dat niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het verstand komt met de jaren... ;-)
  Goed gelopen John!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi gelopen en het was leuk je weer even te spreken.
  Altijd weer gezellig, tot de volgende keer

  Groeten Richard vd Klis

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mooi verslag John

  wat een leuke foto's ook, toch weer je meters gemaakt, rood blijft een mooie kleur !

  groet Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk verslag. Mooi gelopen man! Vond het weer leuk je te ontmoeten. jammer dat ik de groepsfoto gemist heb. Ik hoorde het later. Tot de volgende keer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat hebben jullie er weer een feest van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Waar jullie zijn is er gezelligheid :-) Na vorige week Schoorl nu weer flink wat kilometers. Jammer dat het geen Marathon werd maar die gaat er vast nog komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het waren idd flinke kuitenbijters. Ook ik had graag bij 27,5 gestopt. Ben toch nog maar een stukske verder gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh, oh, oh, oh oh! Wat ben je toch een ongelooflijk lekkere scheet. Gelukkig was je zo verstandig om het bij 1 ronde te houden. (ik had een tweede niet aangekunt, dus bedankt daarvoor)Natuurlijk snap ik wel dat je er 2 wilde doen, maar ga het in Rotterdam maar lekker afmaken en nu gewoon lekker doortrainen. Je bent goed bezig!
  Het was zoals gewoonlijk een nietteovertreffen feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Verstandig om het bij een 27km duurloop te houden, en dat zijn mooi kms op dat toch moeilijke parcours onder bepaald geen ideale omstandigheden, en voor Ans toch ook een mooie prestatie neergezet!
  En het was blijkbaar weer een-en-al gezelligheid
  Groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het was gezellige dag! :) ik weet hoe het is om keuze te moeten maken tussen 27 of heel.. ;) Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Alweer een leuke dag met al die loggers. En verstandig om te plannen bij te stellen, er komen nog genoeg andere mogelijkheden!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jammer Jhon jou tijd komt nog wel , geweldig je weer te zien.

  groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen