zaterdag 6 maart 2010

Een weekje rust. Hoewel….

Het vorige artikel werd daags voor een midweek skiën geplaatst, maar voor ons vertrek zijn er nog wel wat kilometers aan het februari totaal toegevoegd. En wel op vrijdagavond in sportschool op de loopband (12,1 in 1:02 uur) en op zaterdagochtend samen met Jeffrey nog eens 18,3km, wat het totaal in februari op 213 bracht.
Zaterdagmiddag/avond vertrokken wij (per touringcar) naar het Grande Massif alwaar wij in het dorpje Flaine zouden verblijven.
De reis verliep zeer voorspoedig, waardoor wij nog voor 7:00 uur ‘s morgens op de plaats van bestemming de bus mochten verlaten.
Een zeer mooie locatie en dito complex met veel prettige en handige voorzieningen.


Over het skiën kan ik kort zijn, het gebied is uitgestrekt, bied voldoende mogelijkheden voor skiërs van elk niveau. Net zoDSC03594 gevarieerd als het gebied, was het weer…. zon, sneeuw, regen, mist, kou, wind, prachtige uitzichten afgewisseld met totaal géén zicht. De pistes waren allemaal perfect geprepareerd. Genieten dus! 
De 310 is ook nog dag mee op pad geweest voor een indruk van het gebied. Geïnteresseerd? Kijk dan hier.
Op basis van de (loop)plannen hadden wij besloten dat dit de beste (rust)week zou zijn in de aanloop naar R’dam. Doordat tijdens de MWM besloten werd i.p.v. de 42 voor Asselronde te gaan, was de extra rust niet echt meer noodzakelijk, maar wel welkom ;-)
Onder de eerder genoemde faciliteiten wordt de gasten ook nog het gebruik van een fitnessruimte aangeboden. Hé dat komt mooi uit!!
Maar…..het was toch een rustweek en tijd om iets anders te doen?
Klopt helemaal, maar ik heb het toch gedaan. Niet veel, maar wel lekker, 37km verdeeld over 4 achtereenvolgende dagen.
De sauna, het Turks stoombad, het bubbel-en zwembad nadien zorgden voor de extra rust.
Gerust werd er verder in de vorm van lekker relaxed voor de buis hangen, een boekje lezen en op tijd naar bed. Geen après ski voor dit stel.
Task Force Uruzgan De afgelopen dagen heb ik eindelijk “Task Force Uruzgan” uitgelezen. Behalve de verhalen van diverse uitgezonden militairen over de missie(s) kon ik het beeld van een zwetende Martine die voor of na een zware dag haar rondjes afwerkte in de soms verzengende hitte. Het hoofd legen en weer een training in de aanloop naar (de geslaagde PR verbetering) de marathon van Spijkenisse. Dit terwijl ik me weliswaar in het zweet werkte, maar geen Chinooks, Hercules of Antonov’s  over zag/hoorde komen, maar uitkeek op witte bergen. Over contrast gesproken. Voor degene die dit verhalenboek nog niet gelezen hebben….Doen!
En dan zit de vakantie er weer op en zal er vanaf morgen weer verder getraind worden om de Rotterdam marathon in het rode HarTlopers shirt tot een goed einde te brengen te finishen.
Morgen staan wij in de hometown van Ronald aan de start van de 20vanAlphen waar het vast weer een gezellig weerzien zal zijn van diverse bloggers voor en tijdens de afterparty bij Ronald, Miranda en de kids.
Bij thuiskomst lagen onze startnummers op de deurmat, dus wij zijn er klaar voor. Startnummer Alphen

8 opmerkingen:

 1. Veel plezier morgen dan gaat het zeker een succes worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lachen die garmin dat.. bijna 50KM uur bergje af... gelukkig is alles heel gebleven. Zie je morgen!! Groeten aan nr 102 van nr 102 .. en Kees Redsoxrunner is 103.. is dat toeval??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hee John

  leuk verslag van een heerlijke week, de foto's zeggen genoeg!
  veel plezier in Alphen

  groet Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker zo'n weekje in de sneeuw! Heel veel plezier in Alphen met het lopen en na afloop bij de after party. Nu even foto's kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kilometers in Alphen zitten er ondertussen alweer op... ik ben benieuwd.
  Ziet er super uit jullie skiweekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lees je verslag over AD graag. Ga je misschien zien in Utrecht en Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een mooie vakantie met een beetje rust.. heel goed.. nu de laatste loodjes richting je p.r.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op richting Rotterdam John, en wat ben ik jaloers op jou wintersport avontuur. Geweldig hé dat skiën. Genieten van de zon en relax en zeker niet aan werk denken.
  Wat een mooi leven!!!

  BeantwoordenVerwijderen