maandag 8 maart 2010

Vervolg op de 20 van gisteren

Zoals beloofd hierbij het (korte) vervolg van de 20km die wij gisteren in Alphen hebben afgelegd.
Tegen 12:00 uur kwamen Ans en ik bij huize RR aan alwaar Frank, Gerard, Patricia en Kees ons al op stonden te wachten. Snel een bakkie en op naar de VIP parkeerplaatsen in de garage van het stadhuis. Jammer maar helaas, het publiek versperde de ingang en dus moest er naar een ander plekje in de nabije omgeving gezocht CIMG0151worden. Die was snel gevonden en een paar minuten later bevonden wij ons in het stadhuis waar de nodige handen geschud en collega bloggers begroet werden, alvorens de bijna onvermijdelijke groepsfoto’s gemaakt werden.
Naast de eerder genoemde bloggers kennis gemaakt met Angeline en Marjon. Na weer bij gekletst en van de dixie gebruik gemaakt te hebben togen wij naar het startgebied. Aad en ik zijn in het bezit van een wedstrijdlicentie en bijbehorend recht om voorin van start te gaan, maar besluiten als groep (Frank, Gerard, Angeline, Patricia, Gert en Aad) van start te gaan. Plan: 5:45”
P1000098  De Garmin’s worden ingesteld.

Ondanks een hogere snelheid, kilometer 1 – 10 varieerden tussen 5:31 en 5:37”, pas na 11km piepte de 310 5:43”. Het zal zo’n beetje op dit punt zijn geweest dat de groep iets uit elkaar getrokken werd en de overige snelle mannen en vrouw ervandoor trokken. Patricia kreeg het steeds zwaarder vanwege de helaas wederom opspelende heup. Ik besloot dan ook bij haar te blijven en deze 20km samenP1000130 onder de 2 uur af te leggen. Het werd een eenzijdig gesprek, aangezien er bij Triezz niet veel meer uitkwam. Gelukkig bleef de bril op, want ik vermoed dat er momenten zijn geweest dat ze mij met 1 blik wel had kunnen doden.
Denk je even leuk, lekker en gezellig een stukje te gaan lopen, krijg je een loper mee die je ervan probeert te overtuigen dat er helemaal geen pijn is en dat die 2 uur haalbaar blijft. Ik ben benieuwd naar haar verslag van deze dag.
P1000135De laatste kilometer werd hand in hand afgelegd met de nodige P1000137reacties uit het publiek tot gevolg, maar…… die 2 uur, daar zijn we onder gebleven. Het resultaat 1:55:54! Doel bereikt, en als toetje een interview van de lokale omroep.
Ik hoop van harte dat de heup, die Patricia al zo vaak parten heeft gespeeld, niet teveel problemen veroorzaakt de komende dagen. Sorry Patries, sterkte en hopelijk tot gauw.
Kort nadat wij de finish gepasseerd waren kwam Pauline (loopmaatje van Ans) binnen in 2:01:09. Terwijl ook Pauline een diepte interview onderging keek ik uit naar de binnenkomst van Ans. Onderweg was al duidelijk geworden dat zij het vandaag zwaar had en dat werd ook wel bevestigd toen ze na 2:06:37 de finish passeerde.
Snel weer het stadhuis in, droge kleding aan, afscheid genomen van een aantal lopers/bloggers die niet naar het open huis van RR meegingen, en snel op pad naar de Zadelmaker.
Na een heerlijke douche, waarvoor dank, kwam de door Frank klaargemaakte sushi evenals wat knapperigs en een drankje op tafel. Het was nog lang onrustig in huize RR.
Ronald en Miranda bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid. Ook alle andere, bedankt voor wederom een leuke dag waarop ook de weersgoden zich van de beste kant hebben laten zien.CIMG0164 
Aanstaande zondag staat alweer de volgende bloggersmeeting in de vorm van een webloggerstraining op het programma. Ook dat beloofd weer een feestje te worden.kinderdijkweblog

24 opmerkingen:

 1. Ik heb de hele dag zitten balen ......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hardlopende gentleman ... mooi jouw steun aan Patricia. Heb het feestje van RR helaas moeten missen maar de molens van Kinderdijk laat ik niet aan mij voorbij gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig stel zo samen met buff en zonnebril :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het erg gezellig en heb heerlijk gelopen. Tot de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was weer erg gezellig in Alphen! Wat goed van je hoe je Triezz er doorheen hebt gesleept!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. John, jij bent te goed voor deze wereld,je loopmaatje aan de hand mee te nemen.het gaat voorspoedig zo met weer een lekkere duurloop van 20 km.na een fijne ski vakantie, al was het maar een paar dagen.rotterdam komt steeds dichterbij.
  ik zie je misschien van de week nog.anders succes in Alblasserdam komend weekend.Ans zie ik waarschijnlijk morgenavond.

  groetjes Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dan zie je dat zo'n hoogtestage voor de een veel beter uitpakt dan voor de ander! Fijn dat je Patricia hebt kunnen ondersteunen. Tot snel (in ieder geval in Utrecht)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Triezz zal net als ik nog steeds met het hoofd in de wolken lopen...Achteraf is alles super! Nu afwachten wat 2e Paasdag gaat brengen... Als ik er alleen al aan denk...!! Groetjes Pauliene

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Altijd gaaf om zo met elkaar over de eindstreep te gaan en zo te lezen was het weer een super dag in Alphen.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. je was een ridder voor onze Triezz!! heel goed gedaan John. Het was weer reuze gezellig zondag!
  Veel plezier bij de weblogloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey kerel bedankt voor deze superdag. We hebben weer een hoop lol gehad onderweg. Nog bedankt voor het meerijden. Ik vond die ene foto wel aardig geworden waar jij je verstopte achter die boom. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vond het een erg gezellige dag John. Super dat je Patriezz er door gesleept hebt. Tot de volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. altijd leuk en gezellig in huize RR.. en dit jaar zag ik de sushi op tafel staan :(.. prima werk heb je geleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik had je idd met mijn blik wel kunnen daden zo af en toe, maar tegelijkertijd was ik je ook heel dankbaar! Nogmaals bedankt dat je bij me bent gebleven en me letterlijk en figuurlijk de laatste kilometers door hebt gesleept!
  Gelukkig viel later op de dag de pijn alweer mee en ging het de volgende dag alweer lekker..... tot ik bij de fysio van tafel kwam, dat voel ik nu nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En daden moet dus doden zijn! duhhhh

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk verslag. Sprak Patries maandag maar ze was toch wel blij met jou;-).

  Zie je zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik las vandaag toevallig in de krant dat de meeste mensen beter zijn in hulp (aan)bieden dan hulp ontvangen, want dan voelen ze zich afhankelijk. Maar Patricia had daar gelukkig/blijkbaar - achteraf gezien - geen last van. Wel heel sociaal dat je bij haar gebleven bent en toch mooi onder de twee uur gebleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie actie, ga jullie zien bij de Molentocht. Mag je mij op sleeptouw nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ben zwaarder als Triezz, dus vandaar dat je mij niet op sleeptouw hebt genomen in Schoorl.
  Ik kan er weer om lachen.
  Gaat lekker zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super van je om Patricia bij te staan en op te peppen! Misschien kan die brave schrijver van losse veter dat ook even in zijn stukje vermelden waarin hij webloggende lopers te kakken zet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Maurice,
  Kan ik me iets bij voorstellen.
  @Jacq,
  Dank je. Tot zondag.
  @Aad,
  Hopelijk kunnen we heel snel weer een stukje samen lopen.
  @Mélotte,
  Zou dat het geweest zijn? ;-)
  In Utrecht ben ik er zeker weer bij.
  @Pauliene,
  In Utrecht gaat het helemaal goed komen. De vorm groeit met de dag.
  @Ronald,
  We hebben het op alle fronten getroffen. Mooi weer, goed gezelschap en een prima gast gezin.
  @Gerard,
  Wederom genoten. Ik dacht dat het een paparazzi was, vandaar dat ik wegdook :-))
  @Kees,
  Het zal H'sum of Utrecht worden.
  @Hans,
  En die sushi was ook nog erg lekker. Tot zondag?
  @Triezz,
  Ik heb het al eerder geschreven, je hebt uiteindelijk zelf moeten lopen. Het enige dat ik gedaan heb is de oren van je kop geluld ;-)
  In de laatste meters kreeg je toch weer even vleugels.
  @Claudia,
  Tot zondag.
  @Fred,
  Het was tenslotte een duurloop, dus als je een ander dan kunt bijstaan. Why not?
  @Pim,
  Hopelijk ben ik daar zondag nog toe instaat.
  @JeeWee,
  Doen we zeker nog een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hoe toevallig!! jammer dat we elkaar niet gezien hebben in flaine, dan waren we indd niet meer bijgekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Volgens Triezz kon ze onderweg wel vervloeken, maar je hebt het wel voor elkaar gekregen haar binnen de 2:00 uur binnen te loodsen.
  En verder weer een supergezellige geweest dus,
  groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo John, ik lees af en toe wat blogjes van hardlopers en kom jou met regelmaat tegen. Dus vandaar een krabbeltje van mij naar aanleiding van je mooie prestatie in Alphen. Vooral de coaching/pacen is subliem. Petje af. Zelf heb ik dat ooit 's ervaren op de Hoge Veluwe Loop waar ik gehaast ben door mijn maatje Ids. Door hem dook ik onder het uur op de 10km.
  Succes verder met je komende wedstrijden en wie weet komen we elkaar ergens tegen.
  Je koptekst van je blog spreekt mij aan: Pas als je ervan kunt genieten, ben je een (hard)loper.
  Ik ben geen snelle loper, maar sinds kort (weer blessurevrij) kan ik weer genieten.
  Tot blogs maar weer

  BeantwoordenVerwijderen