vrijdag 23 september 2011

Berlijn marathon 2

De dag begon lekker op tijd, aangezien ik de wekker had gezet zodat er bijtijds op een nuchtere maag een intervaltraining afgewerkt kon worden. Nou is 6 uur eigenlijk uitslapen voor mij, dus echt veel moeite had ik daar niet mee. Het schema schreef 2*(5*400) in 10 km tempo voor, een mooie gelegenheid om inlopend richting het startgebied te gaan en vervolgens in de parken aan beiden kanten van de Strasse des 17 Juni lekker te knallen en uitlopen naar het appartement. Voor de cijferfreaks is de data hier te bekijken. Tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuw aangeschafte pantoffels aan de eerste test te onderwerpen. GESCHIKT!

We hebben afgesproken Pim en Yvonne op het station Bundesplatz te ontmoeten voor een tripje naar de flughafen Tempelhof zodat ook Pim zijn startnummer in ontvangst kan nemen. Ans maakt van de gelegenheid gebruik om een gedegen voetanalyse te laten uitvoeren. Hierbij duidelijk dat de huidig in gebruik zijnde schoenen mogelijk verkeerd zijn geadviseerd door “de specialist” (niet nader te noemen). De marathon zal er nog op worden gelopen, maar daarna zijn ze exit. Wachtend op Ans word ik op de schouder getikt door Julie en Maarten, leuk om elkaar hier tegen het afgetrainde lijf te lopen.

Gevieren gaan we met de U-en S-bahn de stad verkennen met een lekker zonnetje maar af en toe fris windje. Mooie plekken en gebouwen werden voornamelijk door Pim en Yvonne bezocht en aangewezen, zei hebben zich tenslotte beter ingelezen als wij. Het is gezellig, dus vliegt de tijd alsook de kilometers die lopend dan weer met het openbaar vervoer worden afgelegd. De camera’s ratelen en rond een uur of 7 worden de laatste plaatjes van vandaag met de Brandenburger Tor op de achtergrond genomen. We nemen afscheid en spreken af elkaar in ieder geval zondag voor de start te zien. Morgen doen we tenslotte heeeel rustig aan, maar eerst is daar nog de breakfastrun.

5 opmerkingen:

 1. Oooh, wat heerlijk herkenbaar! Gezellig met Pim en Yvonne. Ik zie allemaal bekende plaatjes. Een fantastische tijd in Berlijn gewenst, ga veel zien, met de METRO!!! Niet teveel wandelen hoor Ans! We denken aan jullie!! Dikke, dikke kus!! Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er gezellig uit John! Volgend jaar hoop ik ook mee te doen in Berlijn, als het dan net zulk mooi weer wordt... Alvast heel veel succes en vooral plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn in elk geval al 2 hele mooie dagen in Berlijn. Succes alvast voor a.s. zondag en nog heel veel plezier. Ik ga het televisiescherm goed in de gaten houden want wie weet zie ik jullie door het beeld rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie zijn allemaal in perfecte gezelschap. Geniet ervan. Er is zoveel te zien en te beleven maar dat hebben jullie vast al wel ontdekt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook bij mij komt het Berlijnavontuur van vorig jaar weer boven. Jullie hebben beter weer, hoewel je mogelijk beter met regen loopt dan met 23gr en zon.

  BeantwoordenVerwijderen