zaterdag 24 september 2011

Berlijn marathon 3

Deze dag zou in het teken van rust moeten staan, maar hij begon al goed met een zonnetje en een kleine 10-11000 lopers die zich op het plein voor het kasteel Charlottenburg voor de breakfastrun. Ook vandaag is het weer prachtig weer en ten opzichte van gisteren staat er praktisch geen wind waardoor het zelfs voor de start (9:30) al aangenaam is. De stoet wordt in beweging gezet en met z’n allen gaan we in een heel relaxt tempo op weg naar het Olympisch stadion.

Een krappe 6 km later komen we aan bij het imposante stadion en via de catacomben komen we in het hart uit waar we muzikaal worden ontvangen en onze weg naar het ontbijt vinden.

Complimenten voor de superstrakke organisatie!
Zonder problemen en behoorlijk snel zijn de kraampjes bereikt waar berliner bollen, broodjes, fruit, yoghurt, water, candybars en vast nog wel meer dat wij gemist hebben, klaarstaat/voor het grijpen ligt. Hier kunnen vele evenementen organisatoren nog wat van leren. Toegegeven dat men de ruimte heeft, maar je moet het toch allemaal maar voorelkaar krijgen.

Met de metro zijn we binnen no-time weer terug in ons onderkomen voor de douche en nog een hapje alvorens we de deur weer uitgaan. Geslaagd voor een paar nieuwe hardloopschoenen naar aanleiding van het advies van gisteren, en dus weer een paar euro’s lichter op weg naar het 39 km punt waar de skeelers voorbij zullen razen.
Na een bakkie bij Starbucks zijn we naar de finish (nabij de Brandenburger tor) gewandeld om wat van de sfeer te proeven.
Onderstaand een korte impressie.

En nu is het tijd voor het laatste avondmaal, relaxen en
DSC02528heel vroeg naar bed.
Alles ligt klaar gels, camera aan de lader, startnummer + band, bidon, schoenen, sokken, tight en onze shirts.


Morgen de volgende update.
DSC02513

4 opmerkingen:

 1. Annemarie van den Haak24 september 2011 om 21:38

  Loop ze lekker, veel plezier, succes en geniet ervan!!

  liefs,
  Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. John zorg goed voor Ans. Heel veel succes en plezier.

  Henny en Piet

  BeantwoordenVerwijderen