maandag 13 juli 2009

Back on track

Na de eerdere ongelukkige gebeurtenissen gaat het inmiddels Pechweer een stuk beter. Maandag wilde ik een stuk lopen om te zien hoe ik ervoor stond na het ongeval van vrijdag. Onder begeleiding van Ans (op de fiets) richting Harmelen – Haarzuilens, waar Falco de rust verstoorde met zijn getoeter (in de auto), vervolgens via Vleuten terug naar De Meern. Niet ontevreden en op de pijnlijke onderarm na niet onaardig. 1 uur 15 en 12km afgelegd, bijgepraat en van het mooie weer genoten.

Na de tegenslagen kreeg ik vorige week (ook nog) met een opkomende verkoudheid te maken. Hoofdpijn, koorts en de nodige hoestbuien. Ach waarom ook niet, dat kon ik er nog wel bijhebben. Woensdag trok ik het gewoon niet meer en ben aan het einde van de ochtend na overleg met de opdrachtgever naar huis vertrokken. 
Aangezien mijn linker onderarm (de pols met name) nog steeds wat pijnlijk aanvoelde, toch maar een bezoek aan de huisarts gebracht met het verzoek hier nogmaals een blik op te werpen en een verwijzing naar de radiologie uit te schrijven.  
Donderdagochtend nog steeds niet lekker, dus zat er niets ZsxddctHeEanders op dan gewoon in bed te blijven liggen.
Met de verwijsbrief naar het ziekenhuis om de pols op de foto te laten zetten. Gelukkig, niets gebroken!
De rest van de dag heb ik wat heen en weer gependeld van de bank naar het bed. Op vrijdag moest het e.e.a. afgehandeld worden, dus toch een halve dag aan de slag.

hartslagZaterdagochtend achtte ik mezelf weer in staat om een stuk  te lopen. In een rustige draf ben ik naar het Het Lint gelopen, alwaar natuurlijk weer getraind werd om Ria te feliciteren en vervolgens weer huiswaarts te keren.
Niet ontevreden over de wijze waarop deze duurloop (11km) verlopen is. Het tempo werd bewust heel laag gehouden, om ook de hartslag niet teveel te laten oplopen.

Voor zondag stond een LD van 2,5 uur in het schema. Op zaterdagavond hadden Ans en ik besloten samen een duurloop uit te voeren de geplande 2,5 uur te laten voor wat ie was. ‘s Morgens waren wij geen beide gemotiveerd om de deur uit te gaan, terwijl het wel de ochtend en middag ter sprake kwam. “Zodra het droog is gaan we….”
Om half zes gingen we eindelijk op pad. Ans op haar duurtempo en ik dus nog wat rustiger als in het schema aangegeven. Na 1 uur en 40 minuten weer thuis, met een goed gevoel.
Het was tevens de eerste keer dat Ans op haar nieuwe Lunar Trainers heeft gelopen. Vergt nog wat gewenning en leverde een blaar op.

Morgen wordt de totale schade aan mijn motorfiets door een expert en de dealer vastgesteld, dus hoop ik volgende week meer te weten.

DSC_0401.jpgMet de kop “Back on track” hoop ik een periode van   tegenslagen, pech of whatever af te sluiten en de voorbereiding voor mijn 2e marathon te kunnen hervatten.
Het was niet geheel gepland, maar hiermee is in ieder geval een (extra) rustperiode in training opgenomen.

Voor degene die zich nog niet hebben opgegeven/aangesloten bij de Webloggers Summer Challenge 2009, dit kan nog steeds via het blog van Pieter.

Iedereen bedankt voor de bemoedigende reacties/mailtjes.

12 opmerkingen:

 1. Ik mis nog het hoofdpijnverwekkende geclaxonneer van de maandag....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Falco,
  Was alweer gedelete (uit mijn geheugen), maar nu toch vermeld ;)
  Thnx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms hoeft een extra rustperiode niet fout uit te pakken! Je zult dat zien als je herstelt bent dan ben je zo weer op je eerdere niveau terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, nu weer klaar hoor met de pech... weer lekker lopen John!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blij weer een positief bericht van je te lezen. Vergeet de negatieve zaken. Maar onthoud dat je gezondheid belangrijker is dan een marathon! (goede raad van een maatje "op leeftijd")

  Gr. Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel succes met je trainingen voor Eindhoven. Dat gaat helemaal goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap balen John, gelukkig heb je er zelf niet al te vee aan overgehouden. Maar je torigje kan de schade wel hebben hoor. Is gelukkig maar een motor. En die griep en hoest en verkoudheidjes is een echte crime, ben inmiddels met week 3 begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Tiny,
  Klopt, maar het is altijd lastig om je dat te realiseren.

  @Ronald,
  Idd.

  @Jacq,
  Thnx

  @Rich@rd,
  Idd balen, maar dat heb ik inmiddels losgelaten en ben blij dat het lichamelijk niet slechter is afgelopen.
  Van harte beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat tiny alschrijft klopt.
  Mijn ervaring is zelfs dat je er alleen maar beter,lees sneller uit komt.
  Alleen strookt dit alle gewoontes om te gaan trainen.

  Dat wordt een mooie 2e marathon.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt toch al weer wat kilometers gemaakt! Gelijk heb je...nu die nare periode afsluiten en met volle moed er tegen aan. Op naar Eindhoven!
  Zondagochtend was het heerlijk om te lopen! Het was zelfs droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Koen,
  Een beetje extra snelheid is altijd welkom ;)

  @Petra,
  Gelukkig wel. Eindhoven moet een feest worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bij deze koppie op en gewoon doorgaan. succes verder en op naar Eindhoven.

  BeantwoordenVerwijderen