zondag 5 juli 2009

Weer genoeg meegemaakt….

Ik heb weer genoeg meegemaakt, maar daarover straks meer. Hoewel het behoorlijk warm is geweest ben ik toch op pad geweest om de trainingen uit te voeren.
Zondag ging ik samen met Tino op pad voor een rustige duurloop van ongeveer een 1 en 15 minuten. Al snel werd duidelijk dat dit niet mijn dag was, zware ademhaling, last van de warmte en behoorlijk stijve onderbenen. Wij hebben c.a. 14km afgelegd, waarvan er ongeveer 9 wandelend, van de omgeving genietend en het uitwisselen van ervaringen en gedachten. Niet helemaal tevreden, maar gezellig en bewust rustig aan gedaan.

Maandag: een herstelloop van 55 minuten, die weer wél lekker ging. Drijfnat, tevreden en met een lege bidon kwam ik weer thuis aan.

Dinsdag: intervaltraining (7x1000) in 30+ graden. De herstelpauze van 200 meter had ik hard nodig om aan de volgende 1000 te beginnen. Ook vandaag weer tevreden over het verloop. Toch gelukt!

Woensdag: de training voor de AP lopers verzorgd, en zelf rust gehouden.

Donderdag: de nieuwe glazen en clip-in voor mijn Adidas Evil Eye opgehaald en daarna een tempoloop van 40 minuten (uiteindelijk 36) uitgevoerd. Pittig en wederom warm, maar wel weer uitgevoerd.

Voor vrijdag stond een etentje met Britt, Dino, Florian, Johan, Vincent en Inge gepland, evenals een 30 minuten loslopen. Vanwege het strakke programma besloten om op de motor naar het werk te gaan. Scheelt weer wat tijd gezien de verwachtte vakantiedrukte.
’s Middags was het weer helemaal opgeklaard, na de buien eerder die dag.
Vol goede moed stapte ik op de motor vanuit Schiphol, toen in Aalsmeer het noodlot toesloeg. Een niet oplettende automobilist besloot het aansluiten in de wachtende auto’s voor gezien te houden. Zonder dit aan te geven draaide hij zijn voertuig naar links, waar ik aankwam. Op tijd tot stilstand komen lukte niet meer en aangezien ik vol in flank knallen geen optie vond, heb ik de motor platgelegd waarna ik aanraking kwam met het (harde) asfalt en de motor tegen de auto schoof. Lichamelijk lijk ik niets te mankeren en op een beschadigde jas, helm en laarzen na valt het nog mee. 
De motor ziet er niet erg fris meer uit met behoorlijk wat kapotte kuipdelen, koplamp, uitlaat, spiegels, knipperlichten etc. Na het invullen van de schadeformulieren en de politie die de verklaringen heeft opgenomen is het nu wachten op de takelwagen.
Na lang wachten is de motor op de takelwagen vastgezet en rij ik mee richting Halfweg waar de motor gestald zal worden en ik met het openbaar vervoer op huis aan zal gaan.

Eerder had ik met Léonie afgesproken telefonisch contact te hebben over de Ronde van Amsterdam waar zij zaterdag aan deel (heeft genomen) zou nemen. Léonie bleek in de buurt te zijn en bood aan mij bij het station op te wachten. Graag!!!, aangezien er tussen het openbaar vervoer en mij geen klik is.
Het was erg prettig dat Léonie er even voor me was en mij door het doolhof van treinen heeft geleid. Nogmaals dank Léonie.

Nadat Ans mij op het station Breukelen heeft opgehaald en opgelucht kon ademhalen toen ze mij zag, zijn wij toch nog naar Britt gereden om een hapje te eten. Helaas was ik door de omstandigheden niet in staat de beloofde Griekse tomatensalade klaar te maken en mee te nemen. Houden jullie tegoed.
In de loop van de avond werd ik een beetje stijf en kreeg ik last van een pijnlijke pols en heup.
Met een Ibuprofen in bed gedoken en zaterdagochtend dan toch maar naar de huisartsenpost. Gelukkig niets gebroken en dus geen ziekenhuisbezoek tot gevolg. De spieren in met name mijn linkerarm en pols hebben een opdonder gehad waar niets aangedaan kan worden. Rust en de arm/pols voorzichtig blijven gebruiken.

Balen met een hoofdletter B dat hierdoor mijn deelname aan de Bank tot Bankloop in het water is gevallen. Ans voelde zich niet helemaal fit, maar is toch van start gegaan en heeft lekker gelopen. Het etentje nadien was weer een gezellig samenzijn. Om 1.15 uur thuis en naar bed.

Tino is de gelukkige eigenaar van een nieuwe GarminDSC00620 FR405CX, en had mij gevraagd wat uitleg te geven en de gegevensvelden in te stellen. Ik heb hem natuurlijk ook nog op het blog van Mr. Garmin gewezen voor de leerzame filmpjes/uitleg.DSC08399

Ik zal het dus noodgedwongen wat rustiger aan moeten doen, maar hopelijk kan ik in de loop van de week weer voorzichtig kilometers gaan maken.

9 opmerkingen:

 1. Ai, wat een verhaal. M'n zwagertjes compagnon heeft zo'n motor-schuiver eerder dit jaar niet overleefd. Dus prijs jezelf vooral maar erg 'gelukkig' dat je er 'slechts' met wat lichamelijk euvel vanaf komt.
  Trouwens ophouden ouwe stalker: Tino kwamen we tegen bij de Lintloop alwaar m'n ouders hem herkende. Hij woonde nl. enkele huizen verderop waar ik ben opgegroeid (julianaweg)!
  Herstel ze. Het zit je niet mee (voor heuptips houd ik me aanbevolen heh heh).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was een lelijke schuiver John maar wel een hele goede reactie anders had het wel eens minder goed kunnen aflopen. Sterkte met je arm/pols.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jemig John, het zit je niet mee zeg! Je hebt een engeltje boven je gehad. Kan me voorstellen dat Ans blij was je heelhuids te zien.
  Sterkte met je pols/arm....rust...alweer rust! Gelukkig was het etentje na de BtotB gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lees je blog sinds kort maar het is eer een met pieken en dalen.
  Gelukkig is het goed afgelopen, beterschap John.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oefff.. wat is dat toch allemaal met jou? beetje pech de laatste tijd.. hoop dat je weer snel 100% bent.. behalve in je hoofd want dat is bij mij ook niet meer te herstellen en dat houden zo :)

  Mr. Garmin?? dank u.. ja, laat maar komen die bezoekers

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wederom blij te lezen dat jij er niet al te veel schade aan hebt overgehouden, heb 8 weken geleden al een vriend verloren door zo´n "%!&#zak. Dus hoop stiekem dat je last hebt van je arm & pols omdat je die bestuurder een handtekening op zijn gezicht hebt gegeven ;-)

  Zonder gekheid, klasse reactie van je en hopelijk gaat het vanaf nu alleen maar beter en blijven dit soort blog berichten achterwege.

  Volgens mij moeten jij & Ans de vakantie maar iets naar voren verschuiven :-)

  Once again...take it easy.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Falco,
  Gelukkig is het hierbij gebleven. Zie mijn e-mail voor de rest ;)

  @Jacqueline,
  Thankx

  @Koen,
  Hopelijk hebben we de dalen nu gehad. Jij ook sterkte. Op naar grote hoogten!

  @Ronald,
  Hopelijk was dit het slechte deel van 2009 en kan er in het vervolg weer gelachen worden.

  @DPD,
  Hopelijk het laatste "slechte" bericht. We zullen extra van de vakantie genieten als het zover is. Duurt alleen nog even ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey John,
  Laatste tijd veel pech, gelukkig mankeer je niet al teveel, Beterschap!
  Bedankt voor de foto's, lache die van mij! Waar was je trouwens, opeens foetsie. Laterssss
  Penny

  BeantwoordenVerwijderen