maandag 20 juli 2009

Het echtpaar op pad

Het gaat weer de goede kant op.
Gisterochtend een duurloop met een groep clubgenoten, waar Ans helaas niet bij kon zijn. Om 5 uur op zondagochtend werd ze niet lekker, waardoor ze o.a. over moest geven en dus niet de kracht had om mee te lopen.

Ik ging dus in mijn uppie naar Leo en Gusta, de gastheer en vrouw van deze dag. Gezamenlijk op pad voor een loopje van 70 tot 80 minuten. Na een kilometer of 4 liepen Ria, Annet, Penny en ik vooruit. Een relaxt tempo van 10km/h werd aangehouden, de temperatuur was aangenaam en het was droog. Totdat het een kilometer of 3 voor ons Hardlopen De Meern 19-7-2009eindpunt begon te regenen en we daar ook nog een onweersbui te verwerken kregen. Onder een afdak van een boerderij hebben we gewacht totdat het ergste voorbij was. Na een paar minuten weer verder om de laatste kilometers met een iets hoger tempo af te leggen. De teller stopte op 13,5km. De afbeelding is afkomstig uit Sportstracker. Tijd voor koffie/thee met een krentenbol en/of een plak van Gusta’s eigen gemaakte cake. 
Bij thuiskomst bleek het weer een stuk beter met Ans te gaan, maar wel een beetje zwak. De rest van de dag hebben we op de bank gechilled. The Doctor in de MotoGP weer op meesterlijke wijze de overwinning binnen zien halen. Wat is die gast goed zeg.  

Vandaag stond er voor mij niets op het programma. Ans wilde graag een stuk(je) lopen, dus besloot ik dat wij dat gezellig samen gingen doen. Prettig als je beiden dezelfde passie voor de loopsport hebt. Het is iets dat je samen kan doen, en het levert geen discussie op indien één van de twee wat meer tijd met de sport bezig is.

Duurloop 20-6_JohnHet plan was ongeveer 1,5 uur te gaan lopen. Voor mij weer  de mogelijkheid om in Z1(145-155) of lager te lopen. Vanaf een kilometer of 13 zat Ans er een beetje doorheen vanwege zware benen. Nog een beetje wennen aan de Lunar Trainers ;) denk ik.
Na 16,5 km (op een kleine 500 meter van huis) besloot ik er nog een blokje aan toe te voegen, terwijl Ans het laatsteDuurloop 20-6_Ans stuk naar huis is gelopen om lekker in bad te kruipen.
In de Garmin afbeeldingen is het extra rondje van 4km mooi zichtbaar. Weer 21km aan het totaal toegevoegd, 1848 calorieën en een gemiddelde hartslag van 145. Behalve de H3O Pro heb ik vandaag ook 3 flesjes gevuld met Herbalife shake meegenomen. De shake is uitsluitend met jus d’orange en een beetje water aangemaakt en voldeed prima.

De fotocamera (telefoon) was vandaag weer mee!
Bovenstaande foto’s zijn gemaakte nabij kasteel Haarzuilens en in…. ach dat kun je zelf wel op het bord aflezen.
Ook vandaag kwam Falco vlakbij het Kortjaksepad weer druk toeterend voorbij gereden.

5 opmerkingen:

 1. je hebt weer lekker gelopen.. gezellig samen met je vrouw lopen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie rondjes en ja, wat een toeval weer! Ook al begrijp ik dat je liever met vrouwen loopt, over een paar weken wil ik wel een keer met je/jullie meelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Falco,
  Je bent van harte welkom.
  En anders doe je toch gewoon een hardlooprokje aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. weer een mooie loop en ditto foto's! Ook gaarne die van Falco in rokje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig hè, om samen te lopen. Wij hebben het zondag ook niet droog gehouden, het voelde wel lekker.
  Je kilometrage vliegt per week omhoog. Haha, ik schreef net over een shake onderweg, en nu lees ik dat het het al gedaan hebt! Fijn dat het goed is bevallen.
  Kortjaksepad? De kinderliedjesbuurt?

  BeantwoordenVerwijderen