woensdag 22 juli 2009

Estafette duurloop

Wat de reden van de titel is, daar kom ik zo op terug.

Dinsdag moest er volgens het schema 2 x 5000 meter gelopen worden op een tempo 4.40 – 4.50 min/km. Kort nadat ik thuis aangekomen was barste er een flinke bui los, waardoor ik besloot die maar even uit te zitten. Aangezien deze gewoon aanhield besloot ik dan maar te eten in de hoop dat het wat later op de avond een beetje opgeklaard zou zijn en ik de training uit kon voeren.
Rond 20.30 uur enigszins droog besloot ik het erop te wagen. Ik voelde al na 1,5 km dat het er niet in zat. Na last van de maaltijd en het begon wederom te regenen en onweren. Uiteindelijk was ik na 4,3km weer terug bij start en kon deze afgestreept worden als mislukt.

De titel slaat op het feit dat zowel Ans als ik vandaag een duurloop gepland hadden. Echter…ik ga het liefst zo snel mogelijk na thuiskomst op pad, zodat ik nog iets aan de avond heb en een beetje bijtijds m’n mandje in kan duiken.
Om 17.30 uur, een half uur thuiskomst vertrok ik alweer voor een pittige duurloop van 85 minuten. De bidon gevuld met H3O en een Powerbar gel voor het geval dat…
Op mijn Garmin FR405 maak ik regelmatig gebruik van de workouts in interval modus. Deze werken heel erg prettig, nauwkeurig natuurlijk en zijn simpel aan de training van de dag aan te passen.
De workouts op basis van hartslag had ik voor vandaag niet eerder gebruikt. De instelling is even simpel als het instellen van een intervaltraining, maar vanwege het gepiep heb ik deze niet eerder gebruikt. Nou hoor ik jullie denken…”zet de piepjes dan uit” kan, is inderdaad een mogelijkheid, maar dan kijk je uit automatisme toch constant op het scherm.
Dus gewoon mét piepjes ingesteld dat er 85 minuten gelopen moet worden in Z3 (165 – 175).
Het spreekt voor zich dat je niet gelijk in de zone terecht komt en dus die piepjes voor de kiezen krijgt, die overigens helemaal niet irritant zijn. Tijdens de training ben ik een paar keer erop gewezen onder of net boven te zone zitten. Ook deze optie op de FR405 is dus een aanrader. Voor de exacte uitleg verwijs ik u naar de site van Mr. Garmin himself.22072009131 22072009128 22072009129 22072009130
Zonder van tevoren een route in gedachten te hebben liep ik heerlijk ondanks de nog redelijk hoge temperatuur. Vanuit De Meern richting Utrecht om een stuk langs het Amsterdam Rijnkanaal rechts en de A2 links in de richting van Maarssenbroek. Nou ben ik daar fiets en loop technisch gezien niet bekend. Als ik er kom is dat met de auto en daarnaast veranderd de indeling per dag. Via Lage Weide, Maarssenbroek en Vleuten weer terug naar huis. Met een gemiddelde van 5.12 en een gemiddelde hartslag van 167 een pittige training die goed is verlopen.Data 22-07 JohnEhh estafette schreef ik toch.
Om 19.05 uur stond ik voor de deur en stond Ans al klaar om het stokje van me over te nemen voor haar duurloop, samen met Pauline en Vivian. Op het moment (21.15) dat ik dit zit te typen komt Ans binnen met 13,5km in 1,5 uur in de benen.

Zo nog even met de pootjes omhoog en dan gaaaap, slapen.
Welterusten beste lezers.

3 opmerkingen:

 1. Ik zou zeggen welterusten en weer een mooie trainingh.
  Ik zou trouwens gek worden van klokjes,piepjes en harslagen, vandaar dat ik er niet mee loop!.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de loop van 5.12 per km is een pittige geweest.. netjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je begint de functies en het gebruik van de 405 aardig onder de knie te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen