donderdag 26 november 2009

Nogal wat regen, maar nog steeds zacht

De afgelopen dagen hebben we behoorlijk wat regen uit de hemel zien vallen, maar ik heb de tijdstippen waarop ik ging lopen blijkbaar heel goed gekozen. De temperatuur is daarentegen nog steeds behaaglijk. Prima loopweer.
Maandag uit het werk weer braaf naar de sportschool om wat met de gewichten te jongleren. Rond een uur of zes ging het toch een partij te keer buiten, donder, bliksem en keiharde regenbuien. Was ik ff blij dat met mijn sportkeuze deze avond.


Dinsdagavond ging Ans met een paar vriendinnen op naar een make-up workshop en had ik een duurloop voor mezelf op de planning gezet. Het plan was 90 minuten in Z5. Al vrij snel had ik een lekker tempo te pakken en liep ik heel ontspannen in Z5. Het ging zo lekker dat ik me helemaal niet bewust was van de tijd, de route, mijn hartslag….. Op een bepaald moment keek ik om me heen en realiseerde ik me dat ik bijna door de achtertuin van Falco liep. De te lopen route had ik vooraf dan ook niet uitgestippeld. Ik keek maximaal 2 kruispunten vooruit. Enfin om van een lange duurloop geen ellenlang verhaal te maken, thuis aangekomen stopte ik mijn Garmin op 1 uur en 42 minuten, 16,3km later en 1418 calorieën armer. Heerlijk gelopen!
Woensdag, de 4e training in mijn sessie van 5 achtereenvolgende te verzorgen trainingen bij AP. De hele dag regen, maar ‘s avonds bleef het droog. Het accent van de loopscholing heb ik gelegd op de houding van het bovenlichaam. Veel lopers (mezelf inbegrepen) hebben de neiging teveel te “werken”  met het bovenlichaam, verspilde energie waar je in ieder geval geen snelheid voor in de plaats krijgt. Door middel van tripling, skipping en kniehef waarbij de armen in bidgreep boven het hoofd gehouden worden, de buikspieren aangespannen zonder het bovenlichaam te roteren.
De kerntraining (6x 200-500, 100 dribbel en 200 seriepauze) ging iedereen goed af. Ik heb een paar rondjes afwisselend met de gevormde groepjes meegelopen om wat puntjes van de loopscholing aan te tippen. Een groep tevreden lopers en dus een tevreden trainer!
Vandaag na weken weer eens met mijn trainingsmaatje een rondje sportschool gedaan en weer bijgepraat ;-)
Morgen een rustdag en zaterdag zal het bij een rustig loopje van een halfuur tot 3 kwartier blijven.
tisvoorniks Zondagochtend vertrekken wij naar Geldrop waar ik de halve en Ans bij de 10km prestatieloop van start gaat. Tisvoorniks lijkt wel een weblogloop. Ook een paar van onze Belgische collega webloggers zullen er aan de start verschijnen om op 1 van de afstanden van start te gaan.
Een aantal bloggers die in Geldrop aanwezig zullen zijn, verschijnen echter aan de start van andere wedstrijden in binnen en buitenland. Rinus, Rik(?), Claudia, Mo, Pieter en Kees starten bij de Zuiderzeemarathon terwijl Richard, Jan, Léonie en Ingrid naar België vertrekken om er deel te nemen aan de Olne-Spa-Olne.
Iedereen heel veel succes, maar vooral plezier dit weekend.

10 opmerkingen:

 1. je bent weer helemaal terug.... succes komend weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je bent weer helemaal terug... veel succes komend weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha, was jij diegene die in Z5 door onze plantjes was gelopen ;) ?

  Veel plezier komend weekend! Wij gaan ons jong volk mee nemen naar de Sint.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat wordt genieten daar in Geldrop !! Heel veel (loop)plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tis ee druk loop weekend voor velen en super gezellig natuurlijk.
  Je gaat zelf ook goed en veel plezier Zondag.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In Z5??? Je bedoelt Z1 denk ik?
  (Z5 is 10 slagen onder je max)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha, je bent ook bij de halve morgen, leuk! Zie je daar. Enne, blij dat ik niet de enige ben die ook weleens aan de gewichten hangt in de sportschool.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het gaat weer lekker met je, helemaal terug. En knap om deze dagen te gaan lopen zonder nat te regenen.

  BeantwoordenVerwijderen