zondag 29 november 2009

‘T was toch niet voor niks

De halve marathon in Geldrop, Tis voor niks. Daar had ik me een paar weken geleden voor ingeschreven na een vermelding in de blogjes van Maurice, Tiny en Ron.
Al snel werd duidelijk dat het meer weg zou hebben van een weblogloop c.q. bloggersmeeting in het zuiden. Het zou natuurlijk beter zijn om me niet aan een opsomming van de aanwezige bloggers en blogsters te wagen, maar ik waag het er toch op.
Monique, Petra (en Erik), Maurice, Tiny, Ron, Ronald, Hans, Leo, Andy, Martin (jammer genoeg gemist), Richard, Koen, Katrien, Julie, Veerle. Ans was er vanzelfsprekend ook bij en ging van start op de 10 km, die ze netjes onder het uur uitliep op het pittige parcours.


DSC02491 Onze zuiderburen gingen samen met of, onder begeleiding van Tiny en Ron van start op de 30km, nadat Maurice af had gezien van deze afstand en het vandaag evenals Hans bij 15km hield.
Ronald en ik hadden afgesproken het milieu te ontzien en al carpoolend naar Geldrop te gaan. Ding dong klonk het dan ook vanmorgen 8.30 uur toen RR aan de deur stond. Op pad!
Ronald stond er vandaag in dienst van Monique die haar schema aan het afwerken is in de aanloop naar de Midwintermarathon. Van de coach kreeg zij groen licht om een poging te wagen de afstand rond de 2 uur af te leggen. Mijn plan was gewoon een duurloop en gezellig samen lopen. Ook Petra en Richard gingen mee, dus de gezelligheid was nu helemaal verzekerd evenals genoeg steun voor Monique. Al na 3km liep het tempo iets hoger op dan het plan was waardoor een afscheiding ontstond, Ronald – Monique, Petra, Richard en ik. Zo hadden de dames beiden een persoonlijke haas.
Het was echt genieten in een prachtige omgeving, alles op misschien 1 a 1,5 km na onverhard, maar ondanks de regen van de afgelopen dagen geen grote modderpoel. Op een paar druppels in het startvak na hebben we het zelfs droog gehouden op het pittige parcours. Richard zat er lekker in en al snel DSC02485verloren we hem uit het oog, met een mooi resultaat (lees PR) voor hem als gevolg.DSC02487 
Petra kon het opgelegde tempo van 5.30 goed aan en volgde gestaag, maar ook Monique en Ronald hadden een mooi tempo te pakken en lieten het gat niet al t groot worden. Op c.a. 17km werd het wat stiller aan mijn zijde, wat voor mij het teken was om Petra wat extra ondersteuning, motivatie etc. toe te werpen. Het moet gezegd dat ze ondanks de vermoeidheid technisch netjes bleef lopen en ook het tempo lieten we niet zakken. Had ik al verteld dat Koen gewoon lekker ontspannen rondhuppelede en zich dan weer terug liet zakken  naar Ronald en Monique, dan weer even aanzette om bij ons een kijkje te nemen. Petra verbeet zich prima met de finish binnen bereik en een speaker die reeds hoorbaar was werd er nog voorzichtig een beetje aangezet om in een mooie 1:55 te DSC02489finishen. Met 2 minuten achterstand kwam een vermoeide, maar tevreden Monique onder begeleiding van Ronald binnen. Een dik PR!!! Hartelijk gefeliciteerd.
De organisatie was echt heel goed, het parcours mooi, uitdagend en op sommige plekken pittig. Kleedkamers, douches, tassendepot, tombola en niet te vergeten de mogelijkheid om binnen een drankje en een hapje te nuttigen en gezellig na te praten.John&Andy
Hij heet tisvoorniks, maar zoals de kop aangeeft “’t was toch niet voor niks”. PR’s, gezelligheid en al hetgeen dat ik al eerder heb genoemd. Maar ook de voldoening voor Ronald en ik dat de gehaaste dames hun doel hebben bereikt.

26 opmerkingen:

 1. Geen twijfels en geen pijntjes zo te lezen.
  Goed bezig geweest, John.
  Volgend jaar graag weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te lezen had je een leuke dag. En anders ik wel. Vandaag geen plaatjes gemaakt. Mag ik er een paar van je lenen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een memorabele dag in het Brabantse land!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed werk verricht @runningboer (zou ik overigens maar snel claimen!) en gezellige happening. Utrecht eo was 'wet, g*dd*mn wet' zoals adrian cronauer zou zeggen, dus wees je geprezen dat je de beentjes in geld'r'op hebt uitgelaten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat anders kan ik zeggen dat ik genoten heb, leuk om weer zoveel hardlopendewebloggersvrienden te ontmoeten vanuit Nederland en Belgie. Ans nog bedankt voor die prachtige foto (brrrrrr). Het lijkt er sterk op dat ik op sterven na dood was ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank, dank, dank!! Als jij er niet bij was geweest, was het tempo drastisch lager gegaan in die laatste km's.
  Volgend jaar in de herhaling.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een mooie en gezellig loop met prima resultaten

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk je ff gesproken te hebben:))
  En je vriend "de Belg" heeft een verslagje geschreven op Ultraned. Denk wel dat het 'm was hij vond 'm qua zwaarte tegenvallen en kwam binnen op 2h44;))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg leuk verslag John! Ik lees alleen niets over hoe het lopen jouzelf verging. Gaat het goed met je kuit? Vast wel, anders had je dat wel geschreven.

  De groepsfoto is erg leuk! Super haaswerk verricht trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog niet actief op Twitter trouwens? Daar is vandaag al heel wat gezegd over Tis voor Niks...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt voor het verslag al heb ik het idee dat ik iets gemist heb. Gelukkig krijg ik nog voldoende herkansingen (net ook al bij Tiny gezegd). Fijn dat het zo goed liep, letterlijk en figuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. was precies een leuk weblogloopje...allemaal lachende gezichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een bloggers zoveel bij elkaar fantastisch!
  Trouwens ook goed gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het was weer superleuk!! De reis er na toe, het lachen in de auto (ook op de terugweg), het lopen in een mooie omgeving, het hazen van de dames... alles helemaal top!! Dank dat ik met jullie mocht meerijden en ook dank voor het tasje met inhoud :)) Tot de volgende keer John en Ans!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi gedaan mannen! Goed voor de dames gezorgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Top dagje was het! Prima haaswerk ook en dus tevreden gezichten. Leuk jullie weer gezien te hebben temidden van al die webloggers. TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jammer dat we elkaar niet hebben gesproken. Waarschijnlijk was ik te laat terug van mijn 48 km tocht ;-) Inderdaad volgende keer beter.
  Je hebt netjes gehaasd en lekker genoten. Volgend jaar weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Hans & M@urice,
  Voor herhaling vatbaar!

  @Andy,
  Ik heb het gelezen ;-)

  @Gert,
  Geen lichamelijke ongemakken en ook geen twitter ;-)

  @Danniëlle,
  Jammer dat je er niet bij kon zijn. Next time. Linschoten?

  @Ronald,
  You're welcome. Voor je het weet is het 19-12. Linschoten!

  @Kees,
  We hebben ons best gedaan om de dames happy te houden.

  @Ron,
  Wederzijds.

  @Martin,
  Linschoten?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je trainers en haas capaciteiten zijn bewezen John, zie je in Linschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtig toch die lopen in Nederland. In België kunnen ze nog veel bijleren en dat allemaal voor niks!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super haaswerk John. En zo te lezen gaat het met die benen van jou weer helemaal prima. Dat belooft wat ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het was blijkbaar een heel geslaagde en gezellige "webloogers-run/meeting", met alleen maar knappe prestaties en blije lopers, ehh vooral loopsters geloof ik.
  Je bent blijkbaar al aardig hersteld, je loopt de afstand makkelijk en ik lees nergens iets over pijntjes!
  Gaat goed!
  Groet (ook aan Ans), Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Over hazen en konijntjes wordt nogal wat geschreven lately, maar jullie zijn wel een heel goed bunny-setje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Eigenlijk zou ik deze logjes niet moeten lezen, ik wilde er ook bij zijn :) Lekker gelopen zo te lezen, in gezelschap van Petra...altijd leuk :) Mooie tijd ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Niet te geloven dat zo'n mooi evenement gratis is. Leuk om te lezen hoe er genoten is in Geldrop.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Bedankt voor het gezelschap !!!!! en de fotokes xxx

  BeantwoordenVerwijderen