zondag 20 december 2009

2 PR’s op een koude decemberdag

De Linschotenloop.
Toen ik besloot hier een hernieuwde PR poging te doen op de halve marathon bood Léonie (die vorige week in Spijkenisse 3:21!! had gelopen) zich aan als haas. Who can resist that? 21 km achter de billen van deze snelle kleine blonde ultraloopster.
Maar misschien handig om bij het begin te starten. In sporthal de Vaart stroomden de webloggers vanaf een uurtje of 12:00 uur (of iets eerder) binnen en werd het gezelliger en luidruchtiger ;-), werden groepjes gevormd om gezamenlijk de verschillende doelen te halen. 
Andrea die helaas niet kon/mocht lopen vanwege een blessure (plopje) was ook van de partij evenals Triezz die het risico niet wilde nemen om toch te gaan lopen. Te gek want dat betekende dat wij vandaag een (foto)model als fotografe tot onze beschikking hadden. 99% van de foto’s zijn dan ook van haar hand, dus ere wie ere toekomt. Bedankt voor jullie support en het trotseren van de vrieskou.
DSC03014Petra, Léonie, Andrea, Marie-José, Rik, Maurice, Hans, Jeewee, Ton, Jacqueline, Gerard, Falco, Ruud, Gert, Claudia, Patricia, Richard, Monique, Frank, Patrick, en John in dit geval als fotograaf. Ilonka, Pim en Maarten waren ook in Linschoten aanwezig, maar helaas niet op de foto. De overige foto’s kun je hier bekijken.

De start! Ton ging met een harem (Jacqueline, Petra en Monique) het vak in met als doel een tijd rond de 1:50. Ik kan jullie verklappen dat de dames een zeer geslaagde PR poging hebben ondernomen, voor het verhaal verwijs ik jullie naar hun blogs.
Ronald, Rik, Falco en Vincent waren we snel uit het oog verloren.
Ook voor hun verhalen een verwijzing naar de respectievelijke blogs.
Zoals gezegd kon dit konijn vandaag aanhaken bij een supersnelle kleine blonde haas, maar in de sporthal werd ook dit 2-tal aangevuld met een aantal mannen die graag iets rond de 1:45 in gedachten hadden, Richard, Maurice (extra haas), Gerard en Frank sloten zich derhalve bij ons aan.
Al snel na het startschot zette ons haasje het op een lopen met Gerard en Frank in haar kielzog. Ik ben nou eenmaal niet zo’n snelle starter en probeerde de eerste kilometers zo rustig mogelijk aan te vangen. Met z’n 3-en (Rich@rd, M@urice, en ik) lukte maar gedeeltelijk, aangezien de eerste km in 4:52 ging en de tweede zelfs in 4:46. En daar ging het mis!! De 2 heren moest ik laten lopen, niet alleen vond ik het tempo zo vroeg in de strijd te hoog, nee veel vervelender was de plop in mijn “herstelde” kuit. Dezelfde plek en pijn die mij ervan heeft weerhouden aan de start van de Eindhoven marathon te verschijnen stak nu heel vervelend en pijnlijk de kop op. Shit, What the F!!
Maar dat was niet alles, tot overmaat van ramp hield mijn rechtervoet het voor gezien en besloot deze maar een dutje te gaan doen. Ach ja waarom ook niet.
Ondanks deze ongemakken liep ik gewoon door en werden de kilometers nog steeds ruim onder de 5” afgelegd.
Rich@rd en M@urice verdwenen uit het zicht, ik raakte aan de praat met een weblogger wiens naam ik niet heb onthouden (sorry!) om vervolgens gezelschap van Bert te krijgen, die rond 8km een versnelling plaatste en ertussenuit kneep. Het zal op 11-12 km geweest zijn dat Léonie met haar fotocamera zag staan, nadat ik kort daarvoor Gerard voorbij was gelopen. Het tempo was iets te hoog opgelopen waardoor hij moest lossen bij Frank en de haas.
Ik had in ieder geval mijn haas terug en daar was dit konijn best een beetje blij mee. Ondertussen was de rechtervoet nog steeds niet wakker geschud. Toch maar gestopt om de veter los te maken en op te strikken (minder strak), koste een kleine 20 seconden. In de 2e helft werden de kilometers sneller afgelegd terwijl de kuit nog steeds heel erg onvriendelijk tegen me deed en duidelijk liet merken hier helemaal geen zin in te hebben.
15km – PR!  Inclusief de eerder genoemde 20 seconden 1:12:41 (pr 1:12:59) oef, leuk, lekker, maar ga ik dit nog 6km volhouden. We gaan gewoon door (het doet nog steeds pijn) maar 32 minuten voor de 6km, dat gaan we redden.
20km – mijlpaal!! Op dit punt aangekomen springt de kilometerteller van 2009 op 2000!! Wow, en dat met nogal wat blessureleed en looploze weken. Ik heb het nu zwaar, laat heel even het tempo een pietsie zaken, de armen even langszij laten hangen voordat de eindspurt wordt ingezet. Pim paparazzi maakt een paar actiefoto’s. De laatste kilometer gaat in 4:36 waarna Léonie en ik de laatste 100 meter hand in hand afleggen. Pas op dit moment realiseer ik me dat het gewoon een vet pr is, 4 minuten onder mijn 1/2 marathon tijd gelopen in Montfoort (2008). Na een paar mislukte pogingen staat deze nu op 1:41:11. Linschoten 2009
DSC03280 Blij, opgelucht en met heel veel pijn wachten wij Gerard en Frank op, nadat Rich@rd & M@urice ons met een smile van oor tot oor bij de finish stonden op te wachten. Maurice heeft Richard begeleid bij een mega verbetering van zijn pr (–8”!!) helemaal afgestemd op de buitentemperatuur vandaag.
De gevoelstemperatuur lag overigens nog een aanzienlijk stuk lager. Brrrrrr!!!
Gerard heeft op een minuut na zijn pr (behaald in Spijkenisse) benaderd, terwijl Frank heel tevreden over de mat kwam, aangezien ook hij een verbetering heeft gerealiseerd.
Na de felicitaties over en weer, omkleden (de douches waren te koud) was het de hoogste tijd om de sporthal te verlaten en ons naar Ans te begeven die druk in de pannen stond te roeren en broodjes stond te smeren voor de afterparty bij ons thuis. Ook Richard, 1 van de 2 superhazen van vorige in Spijkenisse kwam nog even langs ondanks het feit dat hij er in Linschoten niet bij kon. Het was nog lang onrustig in De Meern.
Wij willen jullie allen hartelijk danken voor de gezellige dag, complimenten en felicitaties met je pr en bijzondere dank aan de hazen die konijntjes naar ongekende hoogte hebben gestuwd.
DSC03319
Maandag staat een afspraak met Marijn gepland, om de schade aan vast te stellen en de behandeling van de kuit voort te zetten. Wordt vervolgd.

Tenslotte wil ik de organisatie van de Linschotenloop complimenteren met een wederom fantastisch evenement. Velen hebben zich afgevraagd of er wel gelopen kon worden op de besneeuwde wegen, fiets en voetpaden. De vele vrijwilliers hebben het voor elkaar gekregen. Top, hartelijk dank en tot volgend jaar.
P.s.
Jacqueline heeft weer wat extra inhoud aan de collectebus toegevoegd gekregen, maar er is nog ruimte.
Jou steun voor deze actie is nog steeds van harte welkom en wordt vanzelfsprekend op prijs gesteld.

33 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hi

  net de foto's bekeken...............geweldig!!!!!!!!!
  Nogmaals bedankt voor de gezelligheid, gastvrijheid, eten en foto's.
  Dit doen we nog een keer.....tot de volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tent bijna te krap na al die PR's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey John, het was geweldig helaas dat jou blessure de kop op stak maar om vervolgens nog steeds een mooie PR te lopen is natuurlijk een felicitatie waard. Mooi foto's geschoten en heb er diverse geleend voor onbepaalde tijd ;-)
  Ans en John natuurlijk bedankt voor de gezellige after party bij jullie. Het was SuPeR.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je PR's. Een mooie afsluiting van 2010. Sterkte met je kuit. Herstel ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 2009 moest dat natuurlijk zijn. Alvast een goed 2010 ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezelligheid al die bloggers in Linschoten. Die foto´s zijn super.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een dag, wat een dag!!! Nogmaals van harte met je PR en nogmaals bedankt voor de gezellige afterparty!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaaaaaaaaaa, een fabulastisch PR! Welverdiend. En nu zorgen dat die kuit in orde komt.
  Thank you, thank you, thank you voor de gezellige after party! èn voor de lekkere warme douche.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. super gefeliciteerd met je PR John! Het was een onvergeteleijk dag in Linschoten. Een PR feest en dan ook nog bij jullie thuis. Bedankt voor alles, het was weer ouderwets gezellig. Doen we snel weer. Ook dank aan Ans voor al het lekkers!!
  groeten en fijne dagen!
  RR

  Ps: geweldige foto's zijn er gemaakt door Andrea en jou, ga er snel ff een hoop pikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je PR! Balen dat je weer last hebt van die rotkuit! Hopelijk valt de schade mee en ben je weer snel hersteld. Ik vond het jammer dat ik niet mee kon naar de after party, maar het was niet anders.
  Ik heb trouwens wel een foto van Maarten! Kijk maar op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super fantastisch... 4 min. sneller... gefeliciteerd. En natuurlijk ook ontzettend bedankt voor de gezelligheid bij jullie thuis als afsluiter van een prachtige dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nogmaals gefeliciteerd met je fantastische pr. Jammer dat ik alweer zo snel weg moest, de volgende keer blijf ik hangen in de bank ;)

  Thanx voor de gastvrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super, gefeliciteerd! En dat je het niet kado kreeg is wel duidelijk! Heerlijke afsluiting na een jaar met zoveel ellende, geniet van je mooie prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Yooohoooo, heel blijven hè? Gefeliciteerd ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie tijd. Super PR man. Gefeliciteerd. Moest helaas de afther party missen door afspraken. Tot de volgende keer. Sterkte met je blesure.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik stond voor een lange rij voor het toilet toe jullie de groepsfoto maakte :-(
  Ondanks de blessure zo'n Pr lopen geweldig.
  Nu is het van belang dat je weer zonder klachten aan het lopen komt.
  Slaap voet heb ik in het verleden veel last van gehad, laatst nog in Eindhoven.
  Ik loop het er altijd uit, duurt wel 15 min.

  Ans en John nogmaals dank voor jullie gelzellige afterparty.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. YES, en gefeliciteerd met die mooie super PR en tijd.
  En wat een feest was het weer in Linschoten en natuurlijk bij je thuis, jammer dat ik niet kon komen.
  Geniet ervan en een mooi verhaal.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hey John,
  Gefeliciteerd met je PR ondanks dat je je veters moest lussen en een blessure had, TOPPIE. Bedankt dat ik je fototoestel mocht lenen. En dat de foto's ook al zo snel weer op je website staan, geweldig. Dankjewel. Mooie afsluiting van 2009!
  Tot gauw! Penny

  BeantwoordenVerwijderen
 20. GEFELICITEERD zo maar even 4 min er af? Ik zie je vast nog n keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. PRoficiat met je geweldige PR in Linschoten. Je had natuurlijk de luxe van het geweldige haasje maar zelfs bij -10 moet je als konijn nog wel ff zelf lopen. Geniet ervan; je hebt het meer als verdiend.

  Beetje balen dat ik de afterparty gemist heb. Was een ouderwetse "Murphy's Law" voor. Ben met de bus 28 geloof ik wel in de buurt geweest maar helaas... volgende keer beter hoop ik dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hey John
  Gefeliciteerd met je PR, fantastisch.
  En ja, het is aangenaam achter de billen van Leonie aan te rennen, dat heb ik in de 1e 10km ook gedaan, voordat je zich liet terugvallen om jou op te wachten. Voor mij geen probleem, ik liep makkelijk en kon kon goed, later zelfs nog achter Claudia. Hopenlijk valt je blessure mee en kan je weer snel verder.
  Het was leuk je weer gezien/gesproken hebben, jammer dat ik 's avonds andere dingen had, maar ja zo gaat dat nu eenmaal
  Groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goed gelopen John... Gefeliciteerd met je PR !!! Gezellig je ontmoet te hebben. IK ga je toevoegen. Je loopt nu hard genoeg hahaha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. gefeliciteerd met je hele mooie tijd... echt een flinke verbetering... ik hoop dat je nu sneller op de been bent dan vorige keer..... Jij en Ans bedankt voor de gastvrijheid, Het was geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Johnie bedankt! Johnie bedankt!! Hopelijk kan de fysio je kuit weer snel wat oplappen!!! Sterkte met je herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Knap gedaan hoor...nen dikke proficiat...zag er terug gezellig uit daar. Prettige feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Super gelopen, gefeliciteerd met je schitterende PR. Leuk je nog onderweg gezien te hebben. Was erg gezellig in Linschoten. Sterkte met kuit.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. John, proficiat met je PR ondanks alle ongemakken.
  en dan je gezellige afterparty.
  leuk om te lezen.
  groetjes Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gefeliciteerd John, en nu heel blijven hè.
  Prettige feestdagen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zo dat was een super gezellige dag , als ik dat geweten had was ik gekomen. Bij ons in de regio waren de wedstrijd loopjes allemaal afgelast. Dus aleen maar weer voor mezelf gelopen.
  groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Nouwjah zeg!!! Ik heb je nog helemaal niet blogtechnischerwijs gefeliciteerd! Stoute Léonie......GEFELCITEEEEEEEEERD en de afterparty was TOP!!! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Gefeliciteerd met je PR. Goed gedaan en wens je fijne kerstdagen en een goed en gezond 2010 en veel loopplezierl.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Met een blessure en een plop-kuit toch een nieuw PR lopen is klasse natuurlijk John! Wel Klöte dat die kuit steeds weer blijft opspelen. Hoop je snel weer ergens te ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen