zondag 6 december 2009

Geen PR, of toch wel?

mfl09-3010 De Montferland Run, één van mijn favoriete prestatielopen. Een pittig parcours, mooie omgeving, goede organisatie en met een limiet van 3500 niet zo massaal als bijvoorbeeld 7^^.
Andrea maakte er in haar reactie melding van ook in ‘s Heerenberg te zullen starten voor een duurloop in deze prachtige omgeving. Om 9.30 uur vertrokken we met 2 auto’s uit De Meern. Michiel, Ellen, Ria, Wilfred, Per, Trees en Terry. De sporthal/douches bevinden zich op een ruime kilometer van de start/finish, maar ik had het er voor over om achteraf een verfrissende douche te nemen, dus moest er een stuk heen en weer gewandeld worden. Tijdens het omkleden hing Andrea aan de telefoon “Waar hang jij uit?” Afgesproken elkaar in een café (waar anders ;-)) nabij de start te ontmoeten.

Paps en mams van L. begroet en op naar het startvak, waar Andrea op zoek was naar Grijze Harrie. Een medeloper hielp mij Andrea op de schouders te nemen en Harrie onze kant op te dirigeren.
Start! Rustig beginnen en warmdraaien, hoe voelt het, wat is vandaag mogelijk? In de 1ste en 2e kilometer lijken mijn kuiten wel ballonnen en voelen zwaar aan. Oké so much for plan A (PR), over naar plan B (niet vooraf bedacht overigens ;-)), samen met Andrea en zolang het gaat met Harrie onder de 1.17 (PR Andrea).
Ongemerkt ontstond een gat tussen ons 2-en. De ballonnen waren weer een beetje leeggelopen en het ging best goed. Zowel heuvel op als af kon ik goed tempo maken, en houden maar 1.12 zat er niet meer in. Net na het 10 km punt (1 na hoogste punt) was het tijd voor een polonaise, huh…… Andrea had het gaatje even dichtgelopen. We kwamen in een lekkere cadans terecht terwijl het tempo opgevoerd werd. Ondanks de klimmetjes ging het lekker en op 3 km voor de finish vroeg Andrea of ik de eindsprint al ingezet had, terwijl ze overigens gewoon aanhaakte. In de laatste kilometer is het alleen nog dalen en dus meer tempo maken op weg naar het centrum van ‘s Heerenberg. Pa en ma van L. zetten ons op 200 meter voor de finish die wij achteruit hollend passeren op de foto.
Tevreden en net op tijd om de eerste 3 dames gehuldigd te zien worden. Eerste dame: Caroline Cheptonui Kilel (Kenia) legde de 15km af in 49:57, en Nicholas Kamakya Manza (Kenia) won bij de heren in 42:38. Hier de rest van de uitslagen.
Met 1:14:15 dus geen PR voor mij, maar wel een dik PR voor Andrea!
Vandaag heb ik verzuimd foto’s te maken, maar Andrea heeft wel het e.e.a. vastgelegd, dus er volgt nog wel wat digitaal fotomateriaal.
Onderstaand de route en het hoogteverschil.

We hebben bij de tent op het plein afscheid genomen. Andrea op weg naar bier en biefstuk en ik naar de douche, om daarna samen met de tevreden groep een patatje te scoren voordat wij terug naar huis rijden.
Tevreden en met een goed gevoel zonder pijntjes or what so ever hebben we wederom een leuke dag gehad.
De foto’s die Andrea onderweg heeft genomen.

Om in Linschoten een PR poging op de halve succesvol uit te voeren moet er nog wel wat werk verzet worden, maar met mijn persoonlijke haas gaat die konijntje zijn stinkende best doen.

24 opmerkingen:

 1. De witte shirts veroveren Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. !.14.15 is een prima tijd. Belangrijker vind ik persoonlijk dat je uiteindelijk zonder problemen de finish hebt bereikt. Op naar Linschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk, er is weer pirma gelopen. Goed gedaan van Andrea en jouw PR in Linschoten.. mwaaah.. dat komt helemaal goed

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gelopen John, na de trage start. Ben benieuwd naar de foto's. Volgens mij ga je met zo'n wit shirt vooral heuvel / berg-af veel sneller, En het houdt ook de regen op afstand tot na de finish

  Grijze Harrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een supertijd op de 15 km na je blessure. Dat wordt waanzinnig snel hupsen in Linschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prima tijd hoor...chapeau hoor...en zonder ongemakjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thanks John voor je haaswerk en gezelligheid!! Was supergezellig! Blog en foto's in behandeling... :p
  O ja, bier en biefstuk waren heerlijk! En toetje nog lekkerder! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is wel het lot tarten, terug van blessure en dan hardlopende dames op je nek gaan dragen. Goed om te zien dat je weer helemaal terug bent

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een strakke 5min/km op dat parcours (ik vind daar ook errug mooi) ... dat bied mooie vooruitzichten voor Linschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super John! Mooi dat het lekker liep èn dat je geen last had van pijntjes. Linschoten gaat een waanzinnig spectakel worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nice nice nice! Dat biedt perspectief!!! En ik ben benieuwd naar de foto's, even loeren op Andrea's site......

  BeantwoordenVerwijderen
 12. prima gelopen toch... zeker weten... op naar de halve in Linschoten..daar ga je vlammen (met je haas)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zeer mooi gelopen op dit parcours. Spijkenisse wordt voor mij een rustige halve. In Linschoten moet het gebeuren. Mijn snelste halve was dit jaar in Amsterdam net onder de 1.50. Ga je zien in Linschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Uit je verslag maak ik op dat je niet stuk was.
  Een prima pittige training geweest dus.
  Nu nog wat interval als de beentjes dat willen en dan op naar Linschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. effe bijgelzen, mooi dat je weer helemaal loopt zonder pijntjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is dan toch wel weer een prima prestatie op een zeker niet makkelijk parcours, wel mooi overigens. En dan toch Andrea naar een snelle PR geholpen, prima toch!
  groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk verslag. Alvast veel succes voor Linschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een herstel zeg ..... en dan dit soort tijden.
  Ik denk dat ik maar in Linschoten achter je aan ga hollen.
  Alvast succes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De M-Run is volgens mij zwaarder dan de 7^^^, dus heb je echt een knappe tijd gelopen tov je PR! Vol moed op naar Linschoten dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goed gelopen John. Op naar Linschoten. Succes

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Persoonlijk vind ik 3500 ook al veel zulle

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Grijze Harrie, het shirt werkt echt ;-)
  @Jacqueline, ik ga je proberen bij te houden.
  @Andrea, Gezellig was het zeker, maar jij kon nog veel harder, dus moet ik jou eigenlijk bedanken.
  @Hans, als een lief konijntje achter de haas aan.
  @Gerard, zie je in Linschoten.
  @Patrick & Danniëlle, thnx.
  @Martin, M-run is zeker zwaarder en mooier.
  @Mo, bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooi gehaast, alleen dat is al een compliment waard, je moet tensotten wel op schema blijven lopen. Tijdens Lindschoten blijf ik een minuut achter je want als jij dan een PR loopt loop ik ook een mooie PR ;-) Zie je daar makker, gezellig weerzien weer.

  BeantwoordenVerwijderen