Een PR!!!

Daar zit je dan, je wil wat schrijven over de deelname aan de Fortis Marathon Rotterdam en dan kan je niet op en toepasselijke titel komen. Vandaar dat ik maar gelijk met het beste nieuws begon.
Wat daar allemaal aan vooraf gegaan is hebben jullie de afgelopen maanden op dit blog kunnen volgen dus daar hoeft niets meer aan toegevoegd te worden.
‘s Morgens vroeg, piep, piep..piep, piep….een sms van Marco,
Beste Jacq, John en Petra ik duik na een nacht spugen weer mijn bed in……….” Shit, wederom een tegenvaller voor hem na het blessureleed en het daar bijbehorende uitstel van zijn marathondebuut.
Ik had met Jeffrey en Tino afgesproken de trein van 8:12 uur te pakken zodat we ruim de tijd hadden. Onderweg naar het treinstation belde Jeffrey om te vertellen dat ie het niet ging redden. WAT NIET REDDEN! riep ik,
Jeffrey: de trein, ik heb me verslapen,
Ik: pfff okay, maar je komt wel toch?
Jeffrey: Ja,
Ik: mooi, dan zien we elkaar in Rotterdam.
Tino en gingen dus samen op pad. Op het station Gouda tijdens de overstap, zag ik daar een kale man lopen die mij wel enigszins bekend voor kwam :-). De trein was door lopers in beslag genomen, en daar stond ook die kale man. Richard ging evenals vorige week in Utrecht vandaag de marathon lopen, maar dan mét chip ;-)
Op het station Rotterdam liepen we ook Kees nog tegen het lijf.
Zoals ik eerder schreef kon ik vandaag gebruik maken van de fantastische ondersteuning/begeleiding van Petra. Daarnaast had zij voor Erik, Yvonne en Eric een kamer in het Grand Hotel gereserveerd waar ik na afloop van de marathon ook gebruik van mocht maken. Hoezo luxe ondersteuning! Eric, Yvonne en Erik namen deel aan de estafette marathon. Erik en Yvonne vertrokken richting de bus die hen naar het halve marathon wisselpunt bracht, terwijl Eric met ons meeliep naar het meeting point en daarna samen met ons van start ging voor zijn halve marathon van de estafette.
CIMG0230 Kleding aan en op naar het meeting point op nog een 200 meter. Al snel waren ook Ans, Tino en Jeffrey ter plekke. Nog snel op en neer naar het Albeda collega gehobbeld met Gerard die zijn tas nog kwijt moest.CIMG0226
Het spreekt voor de zich dat de HarTlopende Webloggers aanwezig waren om de (wellicht) laatste foto in dit outfit en samenstelling te maken.
Na het gebruikelijke “You’ll never walk alone” was daar om 11:00 uur De knal en kwam de massa in beweging. Ondanks de drukte was iedereen snel op weg en konden wij al snel de eerste aanmoedigingen van supporters Annet en Penny op Erasmusbrug in ontvangst nemen. Onderaan diezelfde brug had Ans een mooie fotoplek op de laadklep van een vrachtwagen weten te bemachtigen om ons te fotograferen.
Net voor de eerste drankpost kreeg ik mijn eerste verversing van Petra aangereikt, waarna Gerard en ik wat tijd hebben laten liggen, omdat er even een boom opgezocht moest worden. In de eerst helft van de van de marathon zou er nog een paar keer geswaffeld worden :-)
We liepen in op Claudia en Richard (hmm….zijn wij te hard gestart, of hebben ze gewoon wat tijd laten liggen?) Al snel knalden ze er weer vandoor, en dat was ook het laatste dat ik van heb gezien heb tot na de finish. Inmiddels had Maurice zich bij ons aangesloten.
De kilometers verliepen goed en de verzorgingsposten waren prima, maar aangezien ik mijn persoonlijke verzorging altijd dichtbij had, kon ik die links dan wel rechts laten liggen. Even luisteren, fluitje, weer 5km achter de rug, en ja hoor daar stond Petra met de volgende verversing. Ik kan heb niet genoeg schrijven, maar dit is TOP!
DSC04586 Om en nabij 13 kilometer stonden Annet en Penny er weer en nog geen 500 meter meter verder Ans en Robert, die mij erop wezen dat mijn jongste fans (Luna & Cara) een paar meter verderop stonden samen met Xaviera.
Om en nabij het 20 kilometerpunt stapte Maurice het fietspad op om zijn jack aan te trekken. Het ging niet lekker en hij besloot het voor gezien te houden. Op zijn gemak door gelopen om na de 2e passage over de Erasmusbrug de Coolsingel op te lopen en het voor gezien te houden.
Gerard en passeerden het halve marathon punt in 1:59:15. Iets te krap naar mijn zin om een tijd onder de 4 uur veilig te stellen. Het tempo werd iets opgevoerd, maar bij het opdraaien van de Laan op Zuid richting de Erasmusbrug had ik pas in de gaten dat Gerard achterop was geraakt. Ik besloot het hogere tempo aan te houden, maar overdreef het even met een kilometer onder de 5 minuten. Hoooooo, zo gaan we het einde helemaal niet halen, dus even op de rem getrapt en verder in kilometers die varieerden tussen 5:09 – 5:22. Richting het Kralingse Bos stonden Patricia en Raymond daar om de lopers aan te moedigen en fotograferen, waarvoor dank.
Man met de hamer Hmm, het Kralingse Bos, de scheidsrechter voor vele lopers, het punt waar ik de kans op een tijd onder de 4 uur vorig jaar definitief liet liggen. Een tandje bijgeschakeld om de man met de hamer op ruime achterstand te zetten. Hier kon Petra kilometerslang vlakbij blijven en op 33km stond Gert, even een korte stop en weer door. Gert, die vervolgens de laatste 9 kilometer bij ons gebleven is. Ook jij bedankt Gert.
Op 35 kilometer stonden Sasja (ex collega) en Edwin, waar ik uiteraard wederom de tijd heb genomen om de aanmoedigingen in ontvangst te nemen. Door Petra gesommeerd om door te lopen ging ik weer op pad. Oef wat voel ik daar, kramp in de linker kuit. No way!
DSC04648 Bij de drankpost de tijd genomen om een gel met meerdere bekers wat wel te weg te slikken, waarna ik weer verder kon. Na de drankpost stond mijn buurman en net om de hoek stonden ook daar tot mijn grote verrassing Ans, Robert en Annet bij wie ik ook weer even de tijd nam mijn lief een kus te geven.
Het wordt nu zwaar, maar ik kan het tempo nog aardig aanhouden en Petra wijst mij erop dat ik niet ingehaald wordt, integendeel, ik loop de één na de ander voorbij en slalom zo richting de Coolsingel.
Op 38 staan daar Tiny, Dannielle, Aad, Johannes, iets verderop Frank en weer een paar meter verder spot (of word ik gespot) Raymond en Patricia. Met een paar high fives vervolg ik mijn weg. Het tempo zit er nog goed in en de aanmoedigingen van Petra slepen mij de laatste kilometers door. Ik merk niet eens meer op dat ik Erik en Yvonne voorbij loop en zet nu nog extra aan voor de laatste 500 meter. Cara en Luna staan op de tribune en kunnen derhalve de laatste meters niet met mij afleggen. Met een brok in m’n keel zet ik aan om mijn 2e marathon succesvol en onder de 4 uur te volbrengen. Een blik op mijn metgezel die echt niet van mijn zijde heeft geweken leert dat mijn eindtijd 3:52:27 is. Later blijkt dit ook de officiële tijd te zijn. Emotioneel en uitermate tevreden met dit resultaat ontvang ik de eerste felicitaties van Jeffrey die net achter mij binnenkomt.
CIMG0250Al snel staat mijn trouwe schare supporters (Ans, Robert, Xaviera, Monique, Annet, Cara en Luna) en hoe kan het ook anders Petra vergezeld door Gert. Op de foto hiernaast hetgeen ik in ontvangst mocht nemen. Richard en Claudia stond vlakbij na te genieten van het fantastische resultaat dat deze marathon hem opgeleverd heeft. 3:46:11!!! Niet te geloven. Super gepresteerd en van harte gefeliciteerd.
Ook Ingrid en Martine stonden daar al. Ondanks de problemen na de BMUT netjes gelopen Martine, en ook Ingrid heeft het weer geweldig gedaan.
Samen met Petra snel richting het Grand Hotel voor een verfrissende douche en hoe kan het ook anders, een Herbalife herstelshake. Gerard spotten wij nog net in het finishgebied. Lichtelijk teleurgesteld vanwege een paar pijnlijke knieën, maar hij heeft zijn eerste marathon toch succesvol in 4:13:05 afgelegd. Grote klasse kerel! 
CIMG0249 En dan is het moment aangebroken om de actie van de HarTlopende Webloggers af te sluitenCIMG0241 middels de overhandiging van de cheque. Elita en Simone van de Hartstichting waren hiertoe naar het Atlanta hotel gekomen. Een drankje, ervaringen over de marathon uitgewisseld, dankbetuigingen aan de supporters en vervolgens weer op naar huis.
Een prachtige dag, een goede organisatie, prima loopweer en SUPER begeleid en ondersteund door Petra. Het PR is gewoon de kers op mijn marathontaart.
Iedereen hartelijk dank voor de reacties op mijn blog, smsjes, mailtjes, telefoontjes en steun langs het parcours.
De Garmin data, SportTracks en de uitslag van de FMR.
Ans heeft haar best gedaan zoveel mogelijk bekenden op de foto te zetten. Hier kun je fotoalbum bekijken.
Na een uitstekende nachtrust is het lichaam alweer goed herstellende. Geen spierpijn en zelfs de trap kan op normale wijze op en afgelopen worden.
Vanmiddag even een stukje uitlopen.
Update 12-4 20:42 uur:
Vanmiddag 6,5 km uitgelopen, lekker relaxt met 6" in het zonnetje, maar wel een koude wind.

Reacties

  1. super man, je was er nu gewoon helemaal klaar voor!! en je zag er nog goed uit toen je over de finish kwam, dat zegt ook genoeg!!!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als appeltje-eitje.
    gefeliciteerd met je PR. Super begeleiding had je vandaag van wel héél veel supporters.
    Genieten maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog keertje gefeliciteerd met jou schitterende PR (en dan doe ik het niet meer;-)) maar je hebt super gelopen en leuk elkaar nog ff gezien te hebben. Leuk verslag en ga ff wat foto's 'lenen'. Geweldige supporters had je bij je. Tot volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteeeeeeeeerd!!! Daar sta je dan met een tijd dik onder de 4 uur. Zo goed gelopen John. Je liep sterk, keek sterk, had alles in de gaten en onder controle, wow, kben trots op je. En dan ook nog normaal de trap op en af vandaag.....ga jij maar een stukje uitlopen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd met je PR!

    Zal vanavond onze foto's nog uploaden, de filmpjes waren helaas minder gelukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geweldige tijd John!! Dikke dikke proficiat met je mega prestatie! En nu lekker genieten van je succes,

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi John,

    mooi verhaal, kippenvel krijg ik ervan! Wat een geweldige trouwe fans heb jij met van die prachtige t-shirts!!
    En ja, mijn verhaal is het verhaal vanaf de andere kant.
    Gefeliciteerd met je prestatie! Kanp hoor.

    groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kerel van harte gefeliciteerd met je PR. Je liep echt super vandaag. Ben blij dat ik je mocht vergezelen de eerste 24 km. Daarna viel het gaatje toen ik nog wat drinken pakte. Kon die 10 meter niet meer dichtlopen. Voor dat we rechtsaf draaide om onder de weg door te lopen zag ik je voor het laatst. Bedankt voor de eerste km.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fantastisch John... een waanzinnig mooi PR. Het was een hele bijzondere dag, die gaan we nooit meer vergeten. BTW ... Ans heeft prachtige plaatjes geschoten... echt heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een dag en wat een mooi PR!! Prachtige negatieve split!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het zag er ook zo mooi en relaxed uit! Echt grote klasse. Van harte gelukgewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. sta hier weer met tranen in me ogen...dikke knuf!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gefeliciteerd met deze prachtige prestatie, een heel mooi PR en je hebt er van genoten. En wat een support he, geweldig toch.
    Geniet lekker na, neem de tijd voor herstel en dan.....?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ik ben trots op je, het is een waanzinnig mooie prestatie ! geniet ervan !

    het is ook een heel leuk verslag John !

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Van harte gefeliciteerd met deze, eh, overwinning!!! Ik heb vorig jaar met eigen ogen gezien wat aan deze zegetocht vooraf is gegaan. Nogmaals, chapeau, petje af!

    O ja, nog een tip. De volgende keer graag wat langer bij die TV-camera's blijven omlummelen ;-) Kom je ook nog op TV Rijnmond en al die PVR-systemen. Geniet nog maar lang na!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Nogmaals proficiat. Virtuele knuffel nu :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Machtig mooie prestatie man. Gefeliciteerd! Goed wat je gedaan hebt. En wat veel supporters! Die Petra is fantastisch. Heeft mij in Utrecht ook enorm geholpen. Mooi ook dat je je vandaag redelijk voelt. Lekker nagenieten en goed herstellen. Xieje!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gaaf man! Echt kicken dat het zo goed is gegaan. Welverdiend na al dat trainen.
    Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Allemaal voorspoedig gegaan zo te lezen, geweldig John grote klasse!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. zo'n prestatie leveren en dan 's anderendaags geen greintje spierpijn hebben .. 't is er slechts weinigen gegeven.
    Dikke proficiat met je puike prestatie; 't is echter geen verrassing, want ik had zoiets van je verwacht.
    Geniet maar van de par daagjes rust nu: ze zijn verdiend!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Gefeliciteerd John.
    Prachtige tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hallo Topper,
    Natuurlijk ook jij van Harte Gefeliciteerd met jou mooie PR. We hoorde dat je gefinisht was en wilde je graag even begroeten en feliciteren. Maar daarna vlug weg want had het erg koud in dat tochtgat.
    Geniet ervan en ik ga je zien in Papendrecht en dan gaan we samen een PR lopen op de 15!!!!
    BTW, ik heb vanavond ook een herstel training gedaan en ging lekker.
    Groetjes en Geniet

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi John,

    Grote KLASSE !

    Prachtige tijd en een prachtig verhaal.

    Gr. Raoul

    BeantwoordenVerwijderen
  24. John, zo moet het!!!
    Je hebt ervan genoten ... je hebt een pr gelopen ... je schrijft een prachtig verhaal ... en je loopt al terug de dag erop ... je bent een TOPPER!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Een dik verdiend PR! Geniet van de (terechte) napret.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mgeweldig mooi PR. In de laatste 15 km heb je 6 minuten op mij gewonnen.

    het punt bij het Kralingse bos herken ik, pfff daar is het zwaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Vet Goed!!
    Gefeliciteerd, ik zal je nog wat foto's sturen die ik heb gemaakt bij dat ene punt toen ik zei dat Annet en Ans verderop stonden, maar je helaas hebben gemist. Je zag er fris en fruitig uit!Geniet van je welverdiende rust!!
    Penny

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Het was natuurlijk weer leuk je in de trein tegen te komen.
    En natuurlijk gefeliciteerd met je PR , dat is dan wel ineen keer heel ver onder de 4 uur, deze lijn gewoon ff door zetten ;-)

    Groeten Richard van der Klis

    BeantwoordenVerwijderen
  29. TOP John en GEFELICITEERD met je super mooie PR en marathon tijd.
    Strak gelopen en zo te lezen kan je over 2 weken zo in Enschede aan de bak!.
    Geniet ervan.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wow, super! Berestrak gelopen. Jouw M begon op 25k en je had er toen nog zin in ook met een neg. split!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. PRoficiat met deze geweldige prestatie. Je hebt er flink voor getraind en dan is het mooi als dit zich uitbetaald op die ene dag.

    Foto link staat op míjn blog. Om je te helpen de foto nummers van foto's waar jij op staat: 197, 1071, 1508

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Yes you can! Top gelopen Johnnie en nogmaals gefeliciteerd. Ook ik heb ondertussen het foto album bekeken en een paar fraaie (en een enkele maffe) foto's gepikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Nog een paar foto's van/met jou:
    http://bit.ly/bDor5b
    http://bit.ly/9CSAQg
    http://bit.ly/d4ankI

    De hele set: http://bit.ly/90L2tn

    BeantwoordenVerwijderen
  34. John, gisteren even ziek onder de dekens, maar toch beter later dan nooit.van harte met je fantastische tijd van je tweede marathon Rotterdam. klasse gedaan naar al je arbeid hiervoor dit te bereiken. op naar je derde en de uitdaging je pr te verbeteren,ik lees in je verhaal dat dit zeker mogelijk is. nogmaals, klasse John.

    gr Frits.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Leuk zo'n Aaifoon maar bij verzenden (en na verificatieslagje) komt er geen bericht op je site.... Dus nogmaals maar ff via de PC....

    Van HarTe gefeliciteerd met je PR! Super gelopen, zo te zien begon jouw marathon pas op 25 km? Een een erg mooie negatieve split, dat zal vast naar meer ruiken!
    Groetjes van de 'buurman'

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ook nog ff hier: TTToooooooooooppppppppppppper!!!
    Goed gedaan Johnnie!! ben trots op je!!
    Mega goed gelopen en gefeliciteerd met je PRRRRRR
    Nog dank voor je SMS'je zondag echt leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Jij boft maar met zoveel fans langs de route. Hoe doe je dat?

    Groet Mo

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wouw wouw wouw die John van harte proficiat.

    Ans bedankt voor de foto op de brug.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. geweldig gelopen van je zeg... ook nog met een negatieve split. dat doen je er maar weinig na.. als ik die km-tijden zo ziet, en je negatieve split, kan ik al zeggen, dat je nog sneller kunt.. Ans bedankt voor de supermooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  40. De titel was dan toch het enige moeilijk, de rest van het verslag loopt net zo perfect als jij zondag. Super, van harte gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Jee John, wat een mooie tijd! Gefeliciteerd, je had duidelijk over en de man met de hamer heeft jou kennelijk niet ernstig kunnen raken. Altijd een mooie happening, Rotterdam, toch wel een beetje jammer dat ik er niet bij was maar je kunt nu eenmaal niet overal tegelijkertijd zijn.
    Leuk, misschien zien we elkaar in Hilversum, ik heb met mijn team om kwart voor één voor Gooiland afgesproken.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Op de foto's maak je je eigen moto ook helemaal waar. Hardlopen is genieten! Zeker als je zo'n mooi PR loopt. Gefeliciteerd!
    Janna

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Wat een prachtige tijd heb je gelopen John! Ik was helemaal verbaasd dat je even stopte voor een kort praatje.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Mooi verslag, mooie tijd en mooi resultaat voor de harTlopers. Super!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten