zaterdag 9 mei 2009

De laatste Friday Night Run

Het is een feit…vanavond vond de laatste Friday Night Run plaats. De harde wind en regenbuien die in de loop van de dag ons land teisterden beloofden weinig goeds voor vanavond. Maar…..het zonnetje begon te schijnen en van de wind hebben we in het bos eigenlijk geen last gehad.

Om de laatste Friday Night Run onder begeleiding van Marcel Uppelschoten te lopen was een mooie afsluiting van een geslaagde Nike Running Club. Marcel verzorgde de warming-up en een korte loopscholing waarna wij op pad gingen met een beoogd tempo dat zo rond de 5 min/km zou liggen. Dat ging natuurlijk al snel harder. Eerst een ronde om de Bosbaan om bij de Club een groep op te pikken. Toen bleek dat die nog niet aanwezig waren zijn wij na een paar minuten wachten maar op pad gegaan voor de 2e helft van het parcours. Het tempo ging nu echt omhoog. Vincent en Mark gingen (vanzelfsprekend) mee, maar Tino en ik moesten de mannen laten gaan ondanks het feit dat wij tussen de 4.10 en 4.25 min/km schommelden.
Bij terugkomst bleek dat het door mij geplande rustige rondje heeft geresulteerd in een 10,3km n 47 minuten. Iets sneller dan gepland, maar het ging wel lekker en dan laat je je toch meeslepen.

De echte afsluiting vind zaterdag op zondagnacht plaats met de Spooky Midnight Run. Dat wordt morgen echt een feest. De weersvoorspellingen zijn goed, dus het wordt eng in het bos. Deelname geschied op eigen risico.

Britt was vandaag in gelegenheid om met ons (bijna vaste clubje) mee te gaan, en heeft evenals Tino en Christel gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een loopanalyse te laten uitvoeren.
DSC02056DSC02052DSC02060
Samen met Vincent, Marc en de hierboven genoemde clubgenoten was het wederom een gezellige vrijdagavond in het A’damse Bos. DSC02066

Op de “coolwall” hebben lopers en crew leden reacties achtergelaten.

DSC02061DSC02064

Helaas zijn de geplande weken alweer om en sluit de Nike Running Club zondag de deuren, maar wie weet zijn ze volgend jaar weer terug.
Het is in ieder geval een geslaagd concept geweest. Door het heel laagdrempelig te houden werden vele duizenden lopers hun weg hiernaartoe gevonden. Wellicht zitten daar ook nog “nieuwe” lopers die mede door dit contact met Nike en andere lopers met het loopvirus besmet zijn geraakt.
De gelegenheid om het Nike+ systeem te testen in combinatie met de daarvoor geschikte schoenen heeft ook nog voor en explosieve groei van geüploade kilometers op nikeplus.com gezorgd.

Maar!!!!
Vannacht volgt de echte afsluiting.
In de loop van zondag zal ik daar een verslag van plaatsen.

Vincent, Marc, Christel, Britt en Tino, het was weer genieten.
Samen doen wat wij zo leuk vinden. Lopen

1 opmerking: