zondag 17 mei 2009

Leiden Halve marathon

Om maar gelijk met het goede nieuws te beginnen.DSC02112
Zowel Ans als Ria hebben vandaag een pr gelopen in Leiden op DSC02093de halve marathon. Ria ging er vrij snel met Trees vandoor na de start, terwijl ik Ans maande niet te snel van start te gaan. We hebben de dames vrij lang in het zicht kunnen houden, maar konden er toch niet meer bij aansluiten. Zowel Ria als Ans hebben het onderweg zwaar gehad, maar blijkbaar heeft het haaswerk er mede toe geleid dat ze volgehouden hebben en toch weer dat beetje kracht ergens vandaan haalden om door te gaan. De eindtijden DSC02114 2.08.42 voor Ans, en 2.06.40 voor Ria. De data gemeten met de Garmin van Ans.
Tussen kilometer 16 en 17 voelde Ans DSC02107 dat 1 sok niet helemaal lekker zat en is ze toch maar gestopt om dit te verhelpen. Op sommige stukken van 18km heb ik haar letterlijk vooruit gesleept. Een fotografe heeft dit nog vastgelegd. Deze schijnt op de site van de Leiden marathon te komen (ik ben benieuwd).
DSC02113
De Leiden marathon wordt in een mooie omgeving gelopen, maar deze komt niet in het rijtje van mijn favoriete loopjes. Dit heeft alles te maken met het parcours (op veel stukken smal en veel koerswisselingen) de vele viaducten en bruggetjes vormen wel een uitdaging. Ik ben wel van mening dat de organisatie de zaken erg goed voor elkaar heeft. Hier valt echt heel weinig op aan te merken. Beginnend bij de pendelbussen, de inschrijving en het ophalen van de startnummers in de Pieterskerk, het bagagedepot op de Garenmarkt, de finish bij het stadhuis met het massaal toegestroomde publiek. Chapeau!!

Bloggersontmoetingsplek. Jammer genoeg hebben wij behalve Ronald, Claudia en Richard geen andere bloggers ontmoet om eens in levende lijve kennis te maken en elkaar de hand te schudden. Het contact was zo wie zo heel kort, maar desondanks niet minder leuk om eens kennis te maken met Claudia en Richard, die na een 5-daagse vandaag even de marathon binnen 3,5 uur liep.

Jammer genoeg was er ook ellende/pech. Huub die onderweg onderuit ging (al dan niet geholpen). Vervelend denk je dan, kan gebeuren. Mee eens. Maar… niet als dat DSC02115nog 2x daarna ook gebeurd. Zwaar gehavend heeft hij toch de 21,1 DSC02116kilometer afgelegd.
Op de Garenmarkt schiet de kramp op een verschrikkelijke wijze in de kuiten en scheenbenen van Ria, waardoor zij ook nog ten val komt. Gelukkig houd ze aan de val niets over, maar ondanks (en uiteindelijk dankzij) de hulp van de heren van de EHBO heeft Ria bijna 2 uur op een brancard doorgebracht om van de kramp af te komen. Vanaf de Garenmarkt naar SportCity gedragen (brancard) met het plan een masseur DSC02119aan het werk te zetten. Na (te lang) daar gelegen te hebben zonder echte actie was het de bedoeling dat er een ziekenauto aan te pas zou komen. Helaas!!! De heren hebben de brancard (met Ria) opgepakt en haar naar het stadhuis gedragen, waar zij uiteindelijk na wat massage, chips en vocht er weer langzaam bovenop kwam. Het waren 2 anticlimaxen op zo’n mooie dag.
Inmiddels hebben we Ria gesproken en het gaat weer goed met haar. Dat is in ieder geval weer goed nieuws.
Kunnen de dames gaan nagenieten van hun nieuwe pr.

Op de valreep hebben wij wachtend buiten het stadhuis DSC02122
nog de finish van Ben op de hele marathon mee kunnen maken. Het is zelfs nog gelukt hem te fotograferen. Volgend jaar weer Leiden Ben?

Hier staat nog een impressie van de Leiden Marathon 2009.

John&Ans_LeidenOndersteuning tot aan de finish.

11 opmerkingen:

 1. Leuk je inderdaad een keer te ontmoeten.
  Ik blijf je blog vanaf nu volgen.
  Weer een heftig dagje zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk stukje goed geschreven kon toch niet nalaten even gauw tekijken
  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oeff.. wat een pech op het einde. Gelukkig dat er weer goed gaat met Ria.. wat chips allemaal niet kan doen he? Was leuk je even gezien te hebben John! Voor Claudia en mij was het een superdag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjemig....de dames hebben heel goed gelopen, maar jammer dat het zo afliep.
  Sterkte Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk je nog ff gezien te hebben in de kerk. Super gelopen door de dames.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, een dag met ups en letterlijke downs dus. Toch gefeliciteerd allemaal! Jammer inderdaad dat we elkaar niet gezien hebben, ik heb nog wel een paar keer rondgekeken maar moet blijkbaar aan een brilletje......hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen marathon in Leiden meer voor mij!
  De eerste ronde was ik in het gezelschap van een leuke groep met medelopers die zich achter de haas van 3:45 hadden aangesloten, na 25 kilometer ging het tempo me iets te snel, waardoor ik me liet afzakken. Dit had tot gevolg dat ik het hele laatste stuk alleen moest lopen. Ik ben hele stukken geen levende ziel meer tegengekomen, op wat eenden en koeien na :). Behalve in de dorpskernen, waar de support volop aanwezig was, had ik in de laatste kilometers waarin ik nog tegen de felle wind in moest lopen support goed kunnen gebruiken. Vanaf het 30 kilometerpunt kreeg ik het gevoel met een duurloop bezig te zijn. Ik miste de sfeer van een loopevenement. Ik heb de loop ook als zodanig uit gelopen. Door de felle tegenwind blokeerden m'n benen enkele malen, waardoor ik in de laatste kilometers 4 keer heb moeten wandelen. Met mijn tijd van 4:01.06 kan ik leven, aangezien deze loop voor mij een revanche was voor de mislukte marathon van Rotterdam, waar ik na 27 kilometer met darmkramp moest opgeven. John nog bedankt voor de foto en de volgende keer zal ik wat langer nababbelen, maar dat halen we binnenkort wel in! Wens Ria nog sterkte van me, ik had dat zondag niet mee gekregen. Zie je!
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar is veel gebeurd in Leiden en mooie pr-ers zijn er gelopen.
  Jammer van de val partijden en kramp is in mijn geval altijd vocht tekort geweest in de aanloop van een vermoeiende wedstrijd en vermoeidheid in het algemeen.
  Die twee maken kramp mogelijk.
  Leuke weblog en zal je vaker volgen.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. -> Ben,
  Herstellen is nu even het devies en over een paar weken een gezellig etentje met de Rotterdam marathonners.

  -> Rinus,
  Op naar de RopaRun. Je blog staat in de lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niets is zo onvoorspelbaar als hardlopen, ook ik heb een ruime ervaring met kramp. Leuk verslag maar een zin vind ik een beetje verwarend en dat is "Jammer genoeg was er ook minder ellende"

  BeantwoordenVerwijderen
 11. -> Rich@rd,
  Dank je. Scherp opgemerkt. Zelf heb ik er overheen gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen