zondag 24 mei 2009

Weinig gedaan…pijn op de borst

De afgelopen week heb ik het iets rustiger aan gedaan. Maandag fitness, Dinsdag had ik me voorgenomen om 12 snelle 400 meters te lopen. Bij aankomst ontbrak het echter aan motivatie en heb ik het dan ook bij een aantal ronden dribbelen gehouden.
Een prettige bijkomstigheid was dat Ria als dank voor alle steun tijdens en vooral na de Leiden halve marathon een heerlijke kruidkoek voor ons (John en Trees) had meegenomen. Had niet gehoeven, maar wel lekker.

Woensdag stond ik evenals Johan ingedeeld om de training te verzorgen. Mijn groep bleek maar uit 2 man te bestaan en dus hebben wij onze groepen samengevoegd. Op verzoek van Johan heb ik de training verzorgd, waarbij naast het uitvoeren van de loopscholing op blote voeten (in het gras) veel aandacht aan core stability oefeningen besteed is. Leuke groep, lekker training en goede feedback ontvangen.
Aangezien ik de dag ervoor niets had uitgevoerd, heb ik woensdag wel aan de kerntraining meegedaan.

Donderdag had ik een lange duurloop gepland, maar werd ‘s morgens wakker met pijn in de borststreek. Een gevoel van een gekneusde rib, hele erge spierpijn ofzo. Moeilijk te omschrijven in ieder geval. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de pijn mij regelmatig wakker gehouden en ook vrijdag overdag hield de pijn aan. Uit het werk toch maar even door naar de huisarts voor een check. Niets geks te constateren, bloeddruk ok, hartslag ok, longen ok.
Zaterdagochtend was de pijn iets afgenomen, maar toch maar besloten de training over te slaan en op de fiets een rondje te rijden.
Vanochtend werd ik na een goede nachtrust wakker ZONDER pijn. Net zoals de pijn gekomen was, is het ook weer verdwenen.
Dit betekende in ieder geval dat de duurloop die Ans en ik samen met Pauline en Tino hadden afgesproken doorgang kon vinden. De dames hadden het plan om maximaal 1,5 uur te lopen, waar Tino en ik voor de 2 uur gingen. Uiteindelijk besloten gewoon samen te lopen en de hartslag laag te houden. Uiteindelijk 1 uur en 54 minuten onderweg geweest en 16km afgelegd. Lekker relaxed gelopen, gewandeld en van de omgeving genoten.

Deze week zullen er niet zo heel veel kilometers haas4gemaakt worden, voordat ik samen met Terry aanstaande zaterdag wederom het haasje ben tijdens de halve marathon van IJsselstein. Hier wordt de richttijd tussen de 1.50 en 2uur (afhankelijk van de vorm van onze volgers en het weer uiteraard).  

8 opmerkingen:

 1. Heb ook ooit flinke pijn op de borst gehad. Uitgebreid onderzoek, compleet met hartfilmpje, niets gevonden. Bleek later dat de slokdarm geirriteerd was door maagzuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad niet zo fijn die pijn en gelukkig al een stuk beter.
  Veel sucses Zaterdag.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oefff.. klinkt niet fijn. Gelukkig gaat het weer goed nu. Kan idd een maagprobleem zijn geweest.. maar ja, ben geen dokter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allen bedankt. Gelukkig gaat het weer helemaal goed. Ik hou het maar op een spiertje die op de één of andere manier een opdonder heeft gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps !!!!!!!! dat is wel effe schrikken ! hopelijk is alles terug oké ! verzorg je goed en hou je taai hé ! prettig weekend

  BeantwoordenVerwijderen